Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку руку

Багато господинь постійно знаходяться в пошуку рецептів чудовою випічки, якій можна побалувати своїх рідних і гостей на будь-якому святі. Приготувати неймовірно смачна страва до чаювання, витративши мінімум часу, цілком можливо, якщо використовувати перевірені часом рецепти з сиру в духовці.

f5b7229ce9113e9f7a2b22202a240a51 Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку рукуСпробуйте зробити кілька ласощів, скориставшись нашими рекомендаціями та покроковими інструкціями. Ми впевнені, результат вразить не тільки вас, але і ваших близьких!

Цікаві рецепти на швидку руку

Сирна випічка вже тривалий час користується попитом у ласунів. Ватрушки, рогалики, кекси, пироги і навіть торти – все це можна приготувати в максимально короткі терміни, здивувавши гостей на сімейному торжестві. В якості основного компонента підійде як домашній сир, так і купівельна сиркова маса з курагою, родзинками або чорносливом. Вивчіть рецепти з сиру, описані нижче, та спробуйте зробити ніжні і смачні страви в духовці!

Рецепт №1 Сирна запіканка

Дивовижна ніжна запіканка з сиру в духовці стане чудовою ідеєю для незабутнього сніданку. На приготування страви у вас піде трохи менше години, зате ваші улюблені довго будуть пам’ятати смак дивовижного ласощі. Для запіканки вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • сирна маса – 200-300 гр.;0e5f4894efc57e4172324793ab487e32 Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку руку
  • манка – 1 ст. л.;
  • цукор – 1-2 ст. л.;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • сметана – 50-70 гр.;
  • вершкове масло – 20-30 гр.

Перед приготуванням страви потрібно розігріти духовку до 180-200 градусів. Сир, цукор, манку, яйце перекладають в чашу та ретельно перемішують. У вас повинна вийти однорідна маса. Форму для запікання обробляють розтопленим вершковим маслом і викладають в неї майбутню запіканку. На поверхню маси можна нанести красиві візерунки за допомогою ножа або виделки, покрити всі тонким шаром сметани. Після цього страву відправляють в духовку і тримають там до появи красивого золотистого відтінку (приблизно 35-40 хвилин). Сирна запіканка готова!

Перед подачею на стіл блюдо можна прикрасити збитими вершками, сметаною або джемом. Нарізати на порції запіканку краще відразу, поки вона не стала тверднути.

Рецепт №2 «Швидкий» сирний торт

Нежданих гостей можна порадувати чудовим тортом із сиру. Для приготування ласощів будуть потрібні:

  • сир – 200 гр.;8abfe39702b82ff7ebe3d209600ee7a7 Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку руку
  • борошно – 250 гр.;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – половина склянки;
  • сода і ванілін – на кінчику ножа.

Спочатку також розігріваємо духовку до 190-200 градусів, приступаємо до виготовлення тіста. Яйця розбиваємо в окрему миску, додаємо цукор і ретельно перемішуємо до появи повітряної пінки. Туди ж насипаємо трохи соди. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями в рідку масу. Перемішувати компоненти необхідно якісно, щоб уникнути появи грудочок.

Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю вершкового або рослинного масла, а потім акуратно вливаємо в неї тісто. Ставимо все в духовку на 20-30 хвилин. Щоб не втрачати час на очікування, можна зробити начинку. Сир або сирну масу переминаем в миску, додаємо в неї ванілін, шматочки кураги або чорносливу. Якщо інгредієнт сухуватий, в нього можна додати трохи домашніх вершків. Для прикраси торта використовують шоколад. Його слід розтопити на водяній бані або в каструлі з товстим дном.

 

Коли корж для солодкого ласощі буде готовий, його виймають з форми і розрізають навпіл. Нижню частину щедро змащують начинкою, накривають другою половиною коржа, а зверху все прикрашають рідким шоколадом. Страву можна подавати на стіл!

Рецепт №3 Сочні

Любителям традиційної російської кухні можна порадити приготувати дивовижні сочні з сиром. Ніжні і м’які пиріжки в духовці з солодкою начинкою розійдуться вмить! Для тіста вам знадобиться:

  • борошно – 400 гр.;50652be83f0e70b60d0e81fd590eebcf Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку руку
  • вершкове масло – половина пачки;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 100-150 гр.;
  • сода і сіль – по ½ чайної ложки;
  • сметана – 4 ст. л.

Начинка включає в себе наступні компоненти:

  • сирна маса – 200 гр.;
  • цукор, сметана борошно – 1 ст. л.;
  • яєчний білок – 1 шт.

З інгредієнтів, зазначених в першому списку, роблять тісто, сильно вимішувати яке не варто. Всі компоненти начинки висипають в окрему чашку, доводять до однорідної маси. Тісто розкачують шаром в 4-8 мм, вирізують з нього кружечки невеликих розмірів. У кожну корж кладуть трохи сирної начинки і запечатують у вигляді конвертика. Як тільки будуть виліплені всі сочні, на них наносять тонкий шар яєчного жовтка і відправляють в розігріту до 200-220 градусів духовку. Випікають блюдо близько 15 хвилин. Подають на стіл гарячими.

Рецепт №4 Ніжні мафіни з родзинками

Західному впливу зазнала не тільки музика, література і мистецтво, але і кулінарія. Модні в останні роки мафіни можна приготувати з додаванням сиру і родзинок. На блюдо у вас піде не більше півгодини і мінімальна кількість інгредієнтів, серед яких:

  • сир – 200-250 гр.;c4dc65c05f94880f4255055da24c4a4b Рецепти з сиру в духовці: дивовижна випічка на швидку руку
  • сметана з високою часткою жирності – 1-2 ст. л.;
  • цукор – половина склянки;
  • борошно і манка – по 100 гр. кожного компонента;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • родзинки – 30-50 гр.

Сир висипають в чашу, додають до нього трохи ваніліну і цукру, добре все перемішують. Окремо збивають яйця з сіллю, а потім отриману масу вливають у сир і знову розмішують компоненти. Борошно, манка і розпушувач також відправляються в сирну заготівлю, зверху додають сметану і доводять майбутнє тісто до однорідного стану.

Завдяки грамотно підібраним компонентам, маффинам не потрібний додаток у вигляді варення або шоколадною підливи.

Родзинки необхідно залити окропом, дати йому постояти 5-7 хвилин, видалити надлишки вологи паперовим рушником і додати в масу. У деко ставлять формочки для випікання, заповнюють їх сирним тестом наполовину і відправляють в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Страву подають у гарячому вигляді до чаю, кави або освіжаючому лимонаду.

Приємного апетиту!