Риба тріска запечена в духовці з простими овочами

Загрузка...

Деякі не їдять варену, тушковану або смажену рибу з-за того, що вона занадто кістлява. А тріска в духовці з овочами тим і хороша, що кістки у неї дрібні і під час трапези не відчуваються, залишається вибрати тільки найбільші.

Про трісці

cda55bdcddcce2bfb7be0fbac0ef11f0 Риба тріска запечена в духовці з простими овочамиТріска смачна і дуже корисна. Запечена в духовці, виходить прекрасною! У народі помітили, що ті, хто люблять рибу, мають світлу голову і живий розум. Медики кажуть теж, що риба містить багато корисних мікроелементів, жирів і дуже корисна. Але яку потрібно ретельно термічно обробляти, щоб випадково не заразитися паразитами. З усіх видів приготування, обмежте себе тільки в смаженої, а так, варіть на плиті, в мультиварці, тушкуйте, запікайте в духовці.

Риба тріска яскравий представник родини тріскових. Вона мешкає в море. Риби плавають зграєю і полюють на дрібну рибку. Дорослі особини, виростають до 1,5 м. Під час промислу виловлюють рибу, якої від 3 до 10 років. У довжину вона від 40 до 80 см І важить від 400 гр. до 4 кг.

Щоб вибрати якісну тріску і приготувати з неї смачне блюдо, на що треба звертати увагу при виборі риби:

  • 15c769c8b3ca6ab715f2a803c7179387 Риба тріска запечена в духовці з простими овочамиЯкщо ви купуєте тушку, у якої є голова, огляньте очі і зябра. Якщо очі ясні та на викочуванні, то риба свіжа. Якщо каламутні і вже запалі, то не дуже. А зябра повинні бути одного кольору і цілі.
  • Якщо купуєте тушку, у якої немає голови, подивіться на м’ясо зрізу. Якщо воно бежевий з рожевим і пружне на дотик, значить, свіже.
  • Принюхайтесь. Якщо пахне морем, рибою немає гнильного запаху, то сміливо купуйте.
  • Луска риби повинна блищати і бути цілою. Не беріть рибу, у якої пошкоджена поверхня.
  • Якщо купуєте філе в замороженому вигляді, то огляньте глазур. Відмінно, якщо вона просвічується, блищить і на неї не багато наморожено. Якщо є упаковка, там виробник вказує, де виловлена риба і навіть час, як рибу зберігати і свої контактні дані.
  • Що і як приготувати?

    Ви хочете, щоб тріска вийшла смачною? Є багато рецептів. Ви можете рибу тушкувати з овочами, смачно обсмажити, корисно відварити або приготувати на пару. Дієтологи для ефективного схуднення рекомендують рибу з овочами. Багато до рибці беруть соуси: соєва, кисло-солодкий китайський, кетчуп, інші. Хтось віддає перевагу майонез або сметану.

     

    Запечене філе тріски — це легке блюдо. Ви його швидко приготуєте. Найкраще воно вийде у фользі. М’ясо буде соковитим і в ньому збережуться всі мікроелементи з вітамінами. Якщо ви придбали стейки, можете їх попередньо замаринувати. Вийдуть дуже смачними!

    708adac904a8c1987d231cb7c5fd9146 Риба тріска запечена в духовці з простими овочамиСклад

    • Тріска — 1 кг.
    • Сметана 15 або 20% – 100 гр.
    • 3 шт. середні цибулини
    • Майонез (на ваш смак) – 100 гр.
    • Морква велика — 1 шт.
    • Пастернак великий — 1 шт.
    • Спеції рибні
    • Поперчіть і посоліть трохи на свій смак

    Ви принесли додому все, відсутні продукти? Приступайте до приготування філе тріски з овочами.

    Готуємо

  • Під холодною водою добре промийте тріску. Відрізайте у неї плавники і акуратно знімайте шкіру. Тепер відокремлюйте від рибних кісток м’якоть. Якщо є можливість, відразу купуйте філе тріски.
  • Філе нарізайте акуратними великими кубиками. Тепер в посуді змішайте майонез зі сметаною і залийте сумішшю рибні кубики. Поставте все в холодильник. Виймайте через 1 годину.
  • ac84289c3885fbaefda113f7b504232b Риба тріска запечена в духовці з простими овочамиРиба відмінно просочилася. Розкладіть мариновані шматочки на сковорідку. А до цього, відразу увімкніть духовку. Нехай трохи прогріється.
  • Промийте і очистіть від шкірки і лушпиння овочі. Тепер цибулю нарізуйте дрібними кубиками, моркву з пастернаком крупно натріть. Для чого нам овочі? Вони зроблять рибу смачніше, соковитіше. Від неї буде виходити чудовий аромат.
  • Овочі додайте до риби, розташованої на сковорідці. Все перемішайте і розподіліть рівномірно по сковорідці. Якщо хочете бути впевненою, що риба буде соковитою, масло наріжте шматочками і покладіть зверху на рибу з овочами.
  • Промийте картоплю холодною водою. Очистіть від шкірки. Тепер нарізайте його кільцями по 0,5 мм і викладайте по всій поверхні суміші, що лежить в сковорідці. Коли тріска в духовці буде запікатися, картопелька підсохне. Кінчики завернутся вгору і стануть схожими на чіпси. Рум’яний, хрустка картопля дуже смачний.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів поставте сковорідку без ручки в духовку приблизно на 40 хв. Якщо у вас немає такої сковорідки, тоді в чавунці, утятнице, керамічної або скляної жаростійкої посуді блюдо вийде відмінним.
  • Якщо у вашій духовці є функція «Гриль», як наприклад в моделях духових шаф «Hansa», то за 5 хв. до готовності, вимкніть духовку на цей режим.

    Час прийшов — виймайте сковорідку з духовки. Посипайте блюдо дрібно нарізаною зеленню. Тріска в духовці приготувалася чудово.

    Приємного апетиту всій родині!