Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаною

Загрузка...

Плануєте приготувати легкий вечерю для всієї родини або просто любите рибу? Ці кілька рецептів для страв з білої і червоної, річкової і морської риби обов’язково знадобляться.

Запекти в духовці можна будь-яку рибу. Привабливо і апетитно на столі виглядає саме велика тушка. Риба в духовці підходить для святкового столу або легкого вечері. Спосіб приготування сподобається тим, хто на дієті, дотримується посту, дотримується правильного харчування. Оцінять рецепт риби з різними приправами і добавками в духовці просто шанувальники смачної їжі.

Рецепт з зеленню, часником і лимоном

З лимонним соком готують скумбрію, лосося, судака або дораду. Часник і зелень збагачують смак основного продукту. Страва готується в духовці без фольги.

З інгредієнтів знадобиться:dfac575258214cd02e3e536133ebbd19 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаною

  • велика рибина вагою до 1 г;
  • половинка лимона;
  • 2 зубчики часнику;
  • свіжий кріп;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • перець, сіль.

Спочатку робимо маринад. Вичавлює сік цитруса в масло. Дрібно нарізаємо кріп і натираємо цедру. Додаємо чавлений часник.

Прибираємо з промитої тушки зайву вологу паперовими рушниками. Потім змащуємо її ароматним маринадом всередині і зовні. Вона повинна постояти в холодильнику 30 хвилин. Потім викладаємо її на змащений пергамент.

Для запікання вибирають неглибоку форму. Це дозволить добре підрум’янитися. Вже запечене блюдо краще накрити на 10 хвилин фольгою і дати йому «відпочити» перед сервіровкою столу.

Ставимо в духовку на 180 градусів. Всього через 40 хвилин обід або вечеря готова. Біла риба в духовці відрізняється наявністю хрусткої скориночки і подається на стіл цілком в красивій довгастої тарілці. Готова риба з лимонів в духовці прикрашається лимонними часточками і зеленню.

Дорада з оливками

Ще один простий рецепт для шанувальників дорада і оливок.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в духовці цілком прості рецепти з доступних продуктів

Список продуктів:4af88406de486f3ebc7c437230b7aea0 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаною

  • 2 рибки середнього розміру;
  • 10 оливок;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • свіжа петрушка;
  • 1 столова ложка паприки.

Випотрошені і промиті тушки натираємо в обов’язковому порядку сіллю і перцем. Робимо на них кілька діагональних надрізів. Петрушку кладемо всередину. Викладаємо дораду на деко. Звірку покриваємо її лимонними часточками. Викладаємо на деко оливки.

Додаємо Паприку в оливкове масло і гарненько перемішуємо. Вийшла заправкою поливаємо дораду. Для запікання риби в духовці достатньо 25 хвилин при 180 градусах.

Час від часу посматриваем до риби і поливаємо тушки утворилася поливкою. Так м’якоть вийде соковитою і ароматною.

Незвичайний рецепт з авокадо

Рецептів запікання риби в духовці з овочами безліч. Гурмани оцінять спосіб приготування з авокадо.

Вам знадобиться:c140a684ec40bd56d53eda99447aea24 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаною

  • 1 кг риби;
  • 2 томата;
  • 1 авокадо;
  • 2 столові ложки вершків;
  • 2 невеликих або 1 велика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • половинка лимона;
  • 100 г твердого сиру;
  • сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Очищену рибку збризкують соком лимона і відправляють в холодильник на 20 хвилин. Тим часом готуємо начинку. Нарізаємо невеликими шматочками авокадо. Те ж саме робимо з томатами.

Авокадо необхідно скропити соком лимона, щоб запобігти процес окислення м’якоті.

 

Цибулю обсмажують на сковорідці. Додають пропущений через прес часник, помідори, авокадо. Вливаємо в суміш вершки. Засипаємо тертим сиром і перемішуємо.

Далі тушки начиняється і викласти на змащену маслом фольгу. Даємо їм полежати, а через 20 хвилин риба з овочами в духовці відправляється в духовку, розігріту до 200 градусів.

За 15 хвилин розгортаємо обгортку з фольги і даємо страві трохи підсмажитися. Риба в духовці цілком готується 1 годину.

Короп з начинкою

e474f322e451c29748f01d44e0c3ce02 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаноюРічкова риба теж виходить смачною. Багато хто нарікає, що в ній багато кісток. І все ж можна вибрати підходящі сорти. Не можна сказати, що дзеркальний короп абсолютно без кісток, але вони не настільки дрібні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах - рецепти приготування на зиму

Рецепт запікання дуже простий. Потрібна лише тушка карпа, 100 г сиру, невелика цибулина і сіль з перцем за смаком. Можна відрізати рибі голову або готувати її цілком. Ціла риба в духовці виглядає більш естетично на святковому столі.

Цибулю нарізають кільцями, а сир – кубиками. Інгредієнти змішують і фарширують ними тушку. Карпа загортають у фольгу. Риба, запечена в духовці, готова через півгодини при 180 градусах.

Як запекти горбушу

3b7fd7ae8a8608f2d52a8019967e6955 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаноюЧервона риба в духовці – справжній делікатес. Ситне блюдо готують з морської риби. Горбуша вважається більш сухий у порівнянні з сьомгою. Але червона риба в духовці вийде соковитою завдяки додатковим жирів.

На 1 тушку горбуші вагою до 1 кг знадобиться цибулю, тертий сир і склянку сметани. Можна готувати горбушу цілком або запекти філе червоної риби в духовці.

Цілу тушку змащуємо сумішшю сметани, сиру і дрібно нарубаного цибулі. Якщо готуєте філе, зверху викладаємо суміш. Посипаємо її сіллю і спеціями. Викладаємо у форму і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Філе червоної риби з овочами

Червона риба з овочами в духовці готується без зайвих клопотів. У результаті виходить ситно повноцінний обід для всієї родини.

fa50fc4d594b0675b29e2938861263b1 Риба в духовці – смачні рецепти з оливками, авокадо і сметаноюФольгу змащуємо вершковим маслом і вкладаємо рибне філе. Зверху присипаємо її приправами. На неї викладаємо моркву і картоплю, нарізані невеликими шматочками.

Можна використовувати різні овочі, улюблені приправи, а зверху посипати сиром.

Риба під овочами загортається в фольгу і ставиться в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Червона риба з овочами в духовці вийде рум’яної, якщо розмотати фольгу за 5 хвилин до готовності.

Будь-яка риба готується швидко. А це ще один плюс на користь вибору страви. Вона смачна, запечена в духовці шматочками або цілком. Її можна приготувати в духовці з овочами або обійтися простим рецептом з лимоном. Навіть якщо у вас є тільки риба, трохи солі, перцю і шматочок фольги допоможуть перетворити її в апетитне і корисне частування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тушкована капуста з грибами в мультиварці

А це відео просто дивитися вже приємно!

Ми будемо щиро вдячні за відгук про нашу роботу і за допомогу щодо вдосконалення і розвитку нашого сайту.

Загрузка...