Риба в соусі тартар, приготовлена в духовці

Загрузка...

Для цієї страви можна брати будь-яке філе морської або річкової риби. Ми візьмемо вишукану червону сьомгу і апетитно запечемо. Така страва прикрасить стіл на будь-якому святі і порадує ніжним, вишуканим смаком. Риба та інші інгредієнти малокалорійні. Її можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти, постить. На приготування рибки під таким соусом йде всього півгодини. Навіть любителі рибних страв відзначаю, що смак у неї чудовий, ніжний.

Рецепт страви

Деякі спочатку обсмажують рибне філе, занурюючи його спочатку в яйце, а потім у панірувальні сухарі, а далі заливають, приготованим соусом. Ми розглянемо рецепт, в якому рибка тушкована і зверху заливається соусом Тартар. Спробуйте і будете задоволені. Сім’я замовить смачну рибку не тільки на свято, але й у вихідний.

 

Склад

Блюдо готуватися 1,5-2,5 ч. Виходить 4 порції.

  • a507e7e504ea7520441da0a8cfdfef59 Риба в соусі тартар, приготовлена в духовці600 або 700 г філе сьомги або лосося, іншої риби
  • 3 або 4 ст. л. 15 або 20% сметани
  • 1 шт. середній лимон
  • 5 або 6 шт. маринованих маленьких корнішонів
  • 1 або 2 ч. л. гірчичного порошку
  • 3 ст. л. соняшникової або кукурудзяної олії
  • 2 шт. варених круто яєчних жовтки
  • улюблені спеції рибні
  • дрібку чорного меленого перцю
  • посоліть на свій смак

Готуємо

  • Візьміть розморожене або свіже, мариноване філе сьомги і розріжте великий шматок на 4 порції. Замаринована риба виходить смачніше, ніж просто філе під соусом, тому. Рекомендую вам попрацювати і попередньо замаринувати шматочки риби.
  • Робимо маринад. Для цього видавіть сік з лайму, зміщайте його з улюбленими рибними спеціями, додайте винного оцту і води і готовий маринад. Опустіть туди рибку і нехай полежить хоча б 1 ч., а краще 2.
  • У миску насипте всі спеції, додати туди сіль. Перемішайте і натріть кожен шматочок сьомги з усіх боків.
  • Форму для запікання акуратно змастіть соняшниковою або іншою олією, викладіть на неї рибку в спеціях.
  • 3eb550e9b02b0a2b86c913ddb92766cf Риба в соусі тартар, приготовлена в духовціПід кожен шматочок знизу і зверху покладіть по апетитною лимонної часточці. Вичавіть на кожну скибочку лимонний сік і поставте деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Нехай готується від 30 до 40 хв.
  • Наша рибка готується, а ми зробить соус Тартар. Очищайте варені яйця від лушпиння і відокремлюйте білок від жовтка. Візьміть блендер. Налийте в його чашку соняшникова олія, але смачніше всього виходить з оливковою. Туди ж сметану, сирі і попередньо зварені жовтки яйця, сік з половинки лимона, гірчицю і все на великій швидкості перемішуйте.
  • Вміст переливайте з блендера в підходящу миску. Корнішони наріжте і кидайте сюди ж до суміші. Все перемішайте.
  • Наріжте дрібно кріп і введіть в суміш. Перемішайте вміст миски.
  • Сьомга в духовці дійшла практично до готування? Виймайте її з листом. Заливайте зверху нашим чудовим соусом. Поставте потомитися в духовку ще на 10 або 13 хв.
  • Риба під соусом Тартар готова. Тепер вийміть деко з духовки, візьміть собі порцію, якщо готували на всіх — роздайте на тарілку кожному і приємного апетиту!

    Загрузка...