Риба в сухарях в духовці – відмінне дієтичне блюдо

Загрузка...

Ідеальне дієтична страва швидкого приготування. Наведений нижче рецепт ідеально підходить для тих, хто обожнює рибу і слід правилами корисного харчування. Плюс до того ж риба в сухарях (паніровці) виходить дуже соковита і м’яка.

Основні інгредієнти

Для приготування чудового блюда Риба в сухарях в духовці необхідні такі інгредієнти:

  • риба тріска – 450 гр.d1d24685155e35eba6cf499a4db499fa Риба в сухарях в духовці – відмінне дієтичне блюдо
  • сухарі панірувальні – 200 гр.
  • яйця – 120 гр.
  • молоко – 70 гр.
  • половинка лимона
  • 80 гр. грецького йогурту
  • гострий томатний соус — 30 гр.
  • гірчиця – 20 гр.
  • сіль, перець — за смаком

Кількість інгредієнтів не вказано на 4 порції. Час приготування – 30 хвилин.

Спосіб приготування

Філе тріски порізати на довгі скибочки поперек тушки. З лимона вичавити сік і полити їм шматочки риби, потім посолити і поперчити. У цей час не забудьте включити духовку на 200 градусів для розігріву. У миску розбити два яйця, покласти грецький йогурт, томатний гострий соус, гірчицю і ретельно збити, потім додати молоко. Панірувальні сухарі повинні бути дуже дрібні, а якщо ні, можна скористатися блендером. Достатньо всього кілька секунд, щоб довести їх до потрібної консистенції.

 

Наступним нашим дією буде підготовка листа – слід настелити у нього папір для духовки і змастити рослинним маслом. Кожен шматочок тріски добре вмочити в яєчно-молочну суміш, потім обваляти зі всіх сторін у сухарях і класти на деко. Повторити процедуру до закінчення шматочків риби. Потім відправити деко в духовку на 10 хвилин до утворення золотої скоринки.

Поки риба в паніровці готуватися, можна приготувати спеціальний соус – стакан огіркового розсолу збити з 100 гр. майонезу і 1 ст. ложкою гострого томатного соусу.

Змінюємо рецепт

У вищенаведеному рецепт використана тріска – риба сухувата і нежирна. Але кожна господиня повинна підходити до готування творчо – комусь більше до душі риба жирна. Тому цей рецепт зручно використовувати для винаходу свого фірмового блюда.

Приємного апетиту!