Риба в томатному соусі в духовці вийде ароматною і дуже смачною

Це блюдо можна зіпсувати тільки сильно пересолив, але навіть початківець кулінар норму солі знає. Риба в томатному соусі хороша гарніру з гречки або рису, макаронів або пюре з картоплі. Господині страву подають як холодним, так і гарячим. Головне, щоб рибка настоялася, просочилася соусом. Стала ще ароматніший і смачніше.

Рецепт страви

Найпростіше готувати філе будь-якої білої морської риби. Добре підійде м’ясо тріски, сайди або хека або морського мови, інше. Якщо не дуже любите томатний соус, то можна покласти його менше. Соус трохи кислий? Додайте 1 чай. лож. цукру і стане солодшим. Багато беруть хек, якщо його немає в найближчому супермаркеті, купіть іншу рибу. У духовці риба в томатному соусі з ароматними овочами виходить дуже смачною. Крім овочів, написаних в рецепті, можна додати моркву і червоний болгарський перець, цвітну капусту.

З спецій можете взяти улюблену рибну приправу або чорний мелений із запашним перці і лаврушечку. Багатьом аромат цієї страви нагадає дитинство. В радянських школах дітям готували подібне блюдо на друге.

Склад

 

15f0c7acd2760c4cd83de8da67210c8b Риба в томатному соусі в духовці вийде ароматною і дуже смачною

Щоб зробити це блюдо, вам потрібні такі продукти:

  • 1,5 кг. філе будь-якої білої риби
  • 3 середніх цибулини
  • 200 гр. соняшникової олії
  • 200 гр. улюбленого білого вина
  • 200 гр. якісного томатного соку
  • 3 середніх стиглих помідора
  • 200 гр. сухарів спеціальних панірувальних
  • 3 зубчики часнику
  • пучок петрушки або кропу. Можна 50 на 50%.
  • посоліть і поперчіть на свій розсуд;
  • 1/2 чай. лож. цукру.

Готуємо

Щоб приготувати страву за цим рецептом, ми з морозилки візьмемо філе хека. Або використовуйте будь-яку білу рибу, свіжу або філе. У нас за 1 годину вийде приблизно 6 порцій.

  • Філе риби промити добре під проточною холодною водою. Заморожене філе хека з вечора дістаньте з морозилки і покладіть в миску в холодильник. Воно природно розморозиться. Ріжте його на приблизно однакові шматки.88cad817ff15e784cf4b39686471a6ab Риба в томатному соусі в духовці вийде ароматною і дуже смачною
  • На деко покладіть пергамент. Зверху філе шматочками. Цибулю наріжте великими половинками або кільцями і розташуйте на філе.
  • Все посоліть на свій смак, потім поперчіть, і сміливо заливайте білим вином (1 склянка).
  • Приготуйте для страви томатний соус. Для цього візьміть томатний сік і змішайте його з оливковою олією, потім додайте сіль з цукром за смаком, плюс перець. Все ретельно перемішайте.
  • Візьміть 1/2 цього соусу полийте їм акуратно рибу.
  • Дрібно наріжте часник з зеленню і змішайте все з панірувальними сухарями. Візьміть 1/2 суміші і посипте рибу під соусом.
  • Помідори наріжте кільцями або півкільцями і викладайте красиво на рибу з овочами. Всю цю красу полийте зверху рештою томатним соусом і потрібно посипати залишилися сухарями. Духовку попередньо розігрійте до 190 градусів і поставте туди наше шикарне блюдо. Випікати потрібно приблизно від 35 до 40 хвилин.
  • Вийшла смачна риба в томаті у вині.

    Приємного апетиту!