Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.

Загрузка...

Кожна господиня знає, що риба – це корисний продукт, збагачений вітамінами і мікроелементами. Великим плюсом такої їжі є швидке готування і легке засвоєння в організмі людини. На даний період існує дуже багато рибних страв і різних рецептів. Один такий рецепт — це риба у фользі в духовці. Дане блюдо не вимагає ніяких зусиль або дорогих інгредієнтів, все просто, лаконічно, дуже ситно.

Ще по темі: Вершковий соус до риби

Для запікання використовують різну рибку.

Купувати і вибирати рибку потрібно правильно, тому купуючи морепродукти дивіться щоб:

  • Зябра повинні бути яскраво — або темно-червоні.
  • Очі прозорі – перший ознака свіжості.
  • Чиста, блискуча луска.
  • Свіжий запах морем.

При запіканні риби у фользі – зберігається справжній смак продукту. Такі рецепти можна сміливо назвати дієтичними, адже при готуванні використовується мінімальна кількість масла. Готувати рибку можна шматочками, цілком або рибне філе.

Рецепт риби, запеченої у фользі

eb0d9ea209eec7af7ebc47e65bc9d88c Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.Інгредієнти

  • філе рибки – 1 шт.
  • головка цибулі
  • перець болгарський – 1 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • помідор Черрі – 4 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • олія олив. – 4 ст. лож.
  • підлогу лимончика
  • спеції

Приготування по кроках

Крок 1. Миємо, сушимо філе риби. Ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Готуємо овочі: всі нарізаємо.

Крок 3. Рибу приправляємо спеціями.

Крок 4. Фольгу перевертаємо матовою стороною вгору, змащуємо її маслом.

6cc7bfd265464ffbf2525aaffad8a8c2 Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.Крок 5. Кладемо на фольгу півкільця цибулі, посипаємо сушеними травами. Далі шар риби. Зверху овочі, часник і кілька лимонних часточок, солимо, перчимо, поливаємо оливковою олією.

Крок 6. Загортаємо рибу у фольгу. Так вчиняємо з кожним порційним шматочком.

Готуючи фольгу до запіканню потрібно скласти її вдвічі – це не допустить потрапляння повітря всередину.

Крок 7. В заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів розміщуємо наші заготовки на пів годинки.

Крок 8. Подавати готовий рибне філе можна у фользі, попередньо розгорнувши її.

Приготування цієї страви не складе великої праці, а результат буде чудовий.

Червона риба у фользі

Якщо Ви вирішили запекти рибу в духовці червоного сорту, то для приготування даного виду риби потрібна ретельна підготовка. Щоб м’ясо червоної рибки не розвалилося, його слід грамотно нарізати. Кут розрізу має бути 45 градусів відносно хребта.

2d247a1aaaaf46abfdf0284e6de7fd19 Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.Необхідні продукти для запікання червоної рибки

  • Червоне рибне філе– 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • лаврові листочки – 4 шт.
  • цибуля – 1 гол.
  • спеції

Приготування

Фольгою форму застеляємо, скроплюємо маслом. Викладаємо цибулю, додаємо лаврові листочки, спеції і лимонні дольки.

Шматочки червоної рибки натираємо різними приправами, перекладаємо у форму і скроплюємо соком лимона. Закриваємо фольгою підготовлене блюдо і відправляємо в духовку, розігріту до 210 градусів на 20 хв.

Готову рибу подавати на сервірувальній тарілці з соусом і гарніром. Краще всього подавати рибні страви в керамічному посуді. Гарнір потрібно вибирати від виду риби.

Всього пів годинки необхідно на приготування поживного, ніжного і соковитого вечері.

Запечена річкова рибка

Ще один рецепт, який заслуговує на увагу будь-якої господині – це річкова риба у фользі. Цей рецепт не складний, а на смак чудовий.

deeb6be301c83d6a551aa38c2e3582a4 Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.Продукти

  • будь-яка річкова риба
  • цибуля ріпчаста
  • спеції

Приготування

Заздалегідь підготовлену рибку натираємо спеціями. Полуколечками ріжемо цибулю. На фольгу, змащену вершковим маслом викладаємо в наступному порядку: частина цибулі, рибка і цибулю.

Загортаємо фольгу і ставимо в духову шафу на сорок хвилин. По закінченню потрібного часу печена риба готова для подачі на стіл.

Готову рибну страву – це справжній делікатес з незабутнім смаком і чудовим ароматом. На стіл можна подавати з лимоном у фользі. Риба у фользі з лимоном — це класичне поєднання, з ніжним і соковитим смаком.

Риба у фользі – це рецепт, який зобов’язаний бути присутнім в куховарській книзі будь-якої господині. Він чудово замінить всі м’ясні страви, а якщо ще нафарширувати рибку, то немає меж прекрасного смаку.

Короп, фарширований грибами

Приготувати фаршировану рибку так само просто, як будь-яке рибне страву. Фарширована риба стане прекрасним коронною стравою на будь-якому торжестві і порадує гостей.

Інгредієнти6b806954d95d477eae78ae3fc0304791 Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.

  • Свіжий короп – 1,5 -2 кг
  • Велика морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 середні головки.
  • лимон – 1 шт.
  • гриби – 0,5 кг.
  • сметана
  • спеції
  • олія рослинна

Приготування

Рибу очищаємо від луски, нутрощів, прибираємо зябра. Всередині і зовні натираємо нашого карпа соком лимончика, приправами. Залишаємо трохи промаринуватися.

Начинка: невеликими шматочками ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці, нарізаємо гриби. Все обсмажуємо на сковорідці з маслом. Смажимо до золотистої скоринки. Готовий фарш з овочів викладаємо в черевце коропа. Зашиваємо щільно черевце, щоб начинка не випала.

Робимо двосторонні надрізи на спині коропа і фаршируємо їх лимонними часточками. Обмазуємо тушку риби сметанкою, кладемо у форму. Ставимо в нагріту до 180°С духовку на годинку. Під час запікання риби в духовці змащуємо її сметаною кілька разів.

Готового коропа даємо охолонути, перекладаємо на сервірувальне блюдо і декоруємо свіжими овочами.

Запекти рибу нескладно, а в результаті вийде незвичайну страву. Потрібно не забувати, що морепродукти в нашому раціоні повинні бути постійно.

Креветочная риба

Ще один незвичайний рецепт для тих, хто любить морепродукти. Страва з солодкуватим пікантним смаком.

1ae2de23e90694f132fbff5e63a0b177 Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.Продукти

  • креветочная риба – 500 гр.
  • трохи родзинок
  • вершкове масло – 50 гр.
  • молоко – 2 ст.
  • борошно – 1 ст. ложка
  • часник – 2 зубчики
  • селера мелений
  • сіль

Приготування

Родзинки заливаємо кіпяточком, даємо трохи відстоятися.

Підготовлену креветочную рибку ріжемо на невеликі порції, кладемо на лист фольги, присмачую приправами.

Герметично закриваємо фольгою і ставимо в духову шафу, розігрітий до 190°С 25 хвилин.

Соус для нашого страви. На вершковому маслі трохи обсмажуємо борошно, додаємо молоко, родзинки, часник і сіль. Варимо поки підлива не загусне.

Готова креветочная риба у фользі поливається соусом.