Риба у фользі в духовці запечена з овочами або фарширована.

Кожна господиня знає, що риба – це корисний продукт, збагачений вітамінами і мікроелементами. Великим плюсом такої їжі є швидке готування і легке засвоєння в організмі людини. На даний період існує дуже багато рибних страв і різних рецептів. Один такий рецепт — це риба у фользі в духовці. Дане блюдо не вимагає ніяких зусиль або дорогих інгредієнтів, все просто, лаконічно, дуже ситно.

Ще по темі: Вершковий соус до риби

Для запікання використовують різну рибку.

Купувати і вибирати рибку потрібно правильно, тому купуючи морепродукти дивіться щоб:

  • Зябра повинні бути яскраво — або темно-червоні.
  • Очі прозорі – перший ознака свіжості.
  • Чиста, блискуча луска.
  • Свіжий запах морем.

При запіканні риби у фользі – зберігається справжній смак продукту. Такі рецепти можна сміливо назвати дієтичними, адже при готуванні використовується мінімальна кількість масла. Готувати рибку можна шматочками, цілком або рибне філе.

Загрузка...

Рецепт риби, запеченої у фользі

рыба в фольге в духовкеІнгредієнти

  • філе рибки – 1 шт.
  • головка цибулі
  • перець болгарський – 1 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • помідор Черрі – 4 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • олія олив. – 4 ст. лож.
  • підлогу лимончика
  • спеції

Приготування по кроках

Крок 1. Миємо, сушимо філе риби. Ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Готуємо овочі: всі нарізаємо.

Крок 3. Рибу приправляємо спеціями.

Крок 4. Фольгу перевертаємо матовою стороною вгору, змащуємо її маслом.

рыба в фольге в духовкеКрок 5. Кладемо на фольгу півкільця цибулі, посипаємо сушеними травами. Далі шар риби. Зверху овочі, часник і кілька лимонних часточок, солимо, перчимо, поливаємо оливковою олією.

Крок 6. Загортаємо рибу у фольгу. Так вчиняємо з кожним порційним шматочком.

Готуючи фольгу до запіканню потрібно скласти її вдвічі – це не допустить потрапляння повітря всередину.

Крок 7. В заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів розміщуємо наші заготовки на пів годинки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пишні булочки з сиром

Крок 8. Подавати готовий рибне філе можна у фользі, попередньо розгорнувши її.

Приготування цієї страви не складе великої праці, а результат буде чудовий.

Червона риба у фользі

Якщо Ви вирішили запекти рибу в духовці червоного сорту, то для приготування даного виду риби потрібна ретельна підготовка. Щоб м’ясо червоної рибки не розвалилося, його слід грамотно нарізати. Кут розрізу має бути 45 градусів відносно хребта.

рыба в фольге в духовкеНеобхідні продукти для запікання червоної рибки

  • Червоне рибне філе– 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • лаврові листочки – 4 шт.
  • цибуля – 1 гол.
  • спеції

Приготування

Фольгою форму застеляємо, скроплюємо маслом. Викладаємо цибулю, додаємо лаврові листочки, спеції і лимонні дольки.

Шматочки червоної рибки натираємо різними приправами, перекладаємо у форму і скроплюємо соком лимона. Закриваємо фольгою підготовлене блюдо і відправляємо в духовку, розігріту до 210 градусів на 20 хв.

Готову рибу подавати на сервірувальній тарілці з соусом і гарніром. Краще всього подавати рибні страви в керамічному посуді. Гарнір потрібно вибирати від виду риби.

Всього пів годинки необхідно на приготування поживного, ніжного і соковитого вечері.

Запечена річкова рибка

Ще один рецепт, який заслуговує на увагу будь-якої господині – це річкова риба у фользі. Цей рецепт не складний, а на смак чудовий.

рыба в фольге в духовкеПродукти

  • будь-яка річкова риба
  • цибуля ріпчаста
  • спеції

Приготування

Заздалегідь підготовлену рибку натираємо спеціями. Полуколечками ріжемо цибулю. На фольгу, змащену вершковим маслом викладаємо в наступному порядку: частина цибулі, рибка і цибулю.

Загортаємо фольгу і ставимо в духову шафу на сорок хвилин. По закінченню потрібного часу печена риба готова для подачі на стіл.

Готову рибну страву – це справжній делікатес з незабутнім смаком і чудовим ароматом. На стіл можна подавати з лимоном у фользі. Риба у фользі з лимоном — це класичне поєднання, з ніжним і соковитим смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в кефірі в духовці - смачне блюдо в меню правильного харчування

Риба у фользі – це рецепт, який зобов’язаний бути присутнім в куховарській книзі будь-якої господині. Він чудово замінить всі м’ясні страви, а якщо ще нафарширувати рибку, то немає меж прекрасного смаку.

Короп, фарширований грибами

Приготувати фаршировану рибку так само просто, як будь-яке рибне страву. Фарширована риба стане прекрасним коронною стравою на будь-якому торжестві і порадує гостей.

Інгредієнтирыба в фольге в духовке

  • Свіжий короп – 1,5 -2 кг
  • Велика морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 середні головки.
  • лимон – 1 шт.
  • гриби – 0,5 кг.
  • сметана
  • спеції
  • олія рослинна

Приготування

Рибу очищаємо від луски, нутрощів, прибираємо зябра. Всередині і зовні натираємо нашого карпа соком лимончика, приправами. Залишаємо трохи промаринуватися.

Начинка: невеликими шматочками ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці, нарізаємо гриби. Все обсмажуємо на сковорідці з маслом. Смажимо до золотистої скоринки. Готовий фарш з овочів викладаємо в черевце коропа. Зашиваємо щільно черевце, щоб начинка не випала.

Робимо двосторонні надрізи на спині коропа і фаршируємо їх лимонними часточками. Обмазуємо тушку риби сметанкою, кладемо у форму. Ставимо в нагріту до 180°С духовку на годинку. Під час запікання риби в духовці змащуємо її сметаною кілька разів.

Готового коропа даємо охолонути, перекладаємо на сервірувальне блюдо і декоруємо свіжими овочами.

Запекти рибу нескладно, а в результаті вийде незвичайну страву. Потрібно не забувати, що морепродукти в нашому раціоні повинні бути постійно.

Креветочная риба

Ще один незвичайний рецепт для тих, хто любить морепродукти. Страва з солодкуватим пікантним смаком.

рыба в фольге в духовкеПродукти

  • креветочная риба – 500 гр.
  • трохи родзинок
  • вершкове масло – 50 гр.
  • молоко – 2 ст.
  • борошно – 1 ст. ложка
  • часник – 2 зубчики
  • селера мелений
  • сіль

Приготування

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Овочеве рагу в духовці виходить смачним, корисним і поживним

Родзинки заливаємо кіпяточком, даємо трохи відстоятися.

Підготовлену креветочную рибку ріжемо на невеликі порції, кладемо на лист фольги, присмачую приправами.

Герметично закриваємо фольгою і ставимо в духову шафу, розігрітий до 190°С 25 хвилин.

Соус для нашого страви. На вершковому маслі трохи обсмажуємо борошно, додаємо молоко, родзинки, часник і сіль. Варимо поки підлива не загусне.

Готова креветочная риба у фользі поливається соусом.

 

Загрузка...