Риба з грибами в духовці — вишукане й ароматно

Загрузка...

Блюдо виходить малокалорійним, адже риба не смажиться в рослинному маслі, а запікається практично у власному соку. Масла використовується трохи на піддон. Перший раз можна приготувати страву в духовці з печерицями, а у 2-й додати до грибів, наприклад, болгарський перець, томати, цибулю і навіть моркву з капустою. З різноманітними овочами риба з печерицями вийде ще смачніше.

Риба з грибами в духовці

Страва може бути, з будь-білої чи червоної риби і навіть шматочками з кістками, але найкраще філе. З червоної (сьомги, горбуші і т. д.) блюдо з овочами і сиром ставати ще вишуканішим і ароматні.

552900d42777115513f3d5e07131c7ce Риба з грибами в духовці   вишукане й ароматноШматочки риби панірувати в сухарях або робити в клярі з яйця і борошна за цим рецептом не потрібно. Просто розігрієте духовку, викладіть на деко рибку, додасте овочів, зверху помажете майонезом. Натріть твердого сиру і риба з грибами в духовці буде випікатися до повної готовності. Печериці за цим рецептом попередньо обсмажують в рослинному маслі. Просте, ароматне, смачне блюдо з різноманітними овочами і сиром. Спробуйте!

Крім печериць городяни можуть взяти гливи. Грибники сушать різні гриби і цілу зиму додають в супи та другі страви. Особливо смачним вийде риба з печерицями або білими грибами.

 

Подавайте дуже смачне блюдо, приготоване з овочами та гострим сиром з будь-яким гарніром. Найкраще картоплею або рисом. Але хтось віддасть перевагу гречку або макарони і це відмінні варіанти. Риба з грибами в духовці хороша з будь-яким гарніром!

Склад

  • e85896be2a29276f44b524edca994d52 Риба з грибами в духовці   вишукане й ароматно1 кг. найкраще філе будь-якої білої або червоної риби. Перевагу морській
  • 0,5 кг грибів. Підходять як печериці з вешенками, так і будь-які лісові свіжі, сушені
  • 2 шт. середніх цибулини
  • 150 гр. будь-якого твердого сиру
  • кропу з петрушкою по половинці пучків
  • 200 гр. перевіреної марки майонезу
  • 3 ст. лож. олії соняшникової або більше
  • 1 ч. лож. кам’яної солі

Готуємо

  • Попередньо розморозьте філе риби, яку обрали. Змастіть деко олією. Наріжте філе на шматочки. Акуратно розкладіть поруч по листу.
  • Наріжте шампіньйони або свіжі лісові гриби як хочеться — шматочками. Якщо взяли сушені, то замочіть їх попередньо на 1 ч. і потім подрібніть середніми шматками. Розігрійте сковорідку. Додайте в неї соняшникова олія, киньте туди шматочки грибів і обсмажуйте до золотистого кольору.
  • ce47ea1f87eb13be2910f32c3dc7341f Риба з грибами в духовці   вишукане й ароматноНатріть окремо в маленьку миску сир. Цибулини очистіть від лушпиння, промийте під струменем холодної води і нарізайте красивими кільцями або половинками. Розкладіть цибулю акуратно зверху на рибні шматочки, розташовані на деку.
  • Зверху на цибулю викладайте смажені гриби. Змастіть всі смачним майонезом. Зверху страву посипте сиром. Не трохи, а досить товстим шаром. Якщо не любите майонез, застосовуйте сметану. Але пам’ятайте, що вона більш калорійна. На шарі сиру можна зробити тонку красиву майонезну сіточку або просто побризкати олією.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте туди деко з чудовою рибкою з овочами, сиром. Випікайте від 25 до 30 хв. Зверху повинна з’явитися апетитна скориночка. За 3 хв. до готовності відкрийте дверцята духової шафи, вийміть деко і посипте рибку, дрібно нарубаною зеленню.
  • Можете відразу подавати на стіл з пилу-жару або почекайте, поки охолоне. У гарячому або холодному вигляді, страва однаково смачне і ароматне.

    Якщо хочете риби з картоплею, можете відразу приготувати гарнір. Очистіть овочі, нарізайте 2 див. часточками і викладайте навколо риби. Зверху побризкайте соняшниковою олією і запікайте разом з ароматною стравою. Риба з грибами і сиром в духовці вийшла чудовою.

    Приємного апетиту!