Риба з картоплею в духовці – це смачне блюдо для всієї родини.

Риба – це продукт з високою харчовою цінністю. З неї можна приготувати велику кількість різноманітних страв, самими різними способами. Найбільш поширеним способом готування є запікання її в духовій шафі. Страви, запечені виходять менш жирними і зберігають свій натуральний смак. Популярним ласощами на сьогоднішній день є риба з картоплею в духовці. Варіантів приготування цієї страви безліч. Кожен кулінар зберігає свій неповторний рецепт цієї страви. Але завжди є бажання поекспериментувати і додати новий смак.

Рибу з картоплею в духовці запікають яку червону чи білу, морську або річкову. Тут залишається вибір за кулінаром і особистим перевагою. Готувати її можна тушкою, розділивши на стейки або використовувати філе. Дивно, але при схожому з’єднанні інгредієнтів, риба з картоплею в духовці завжди має новий смак.

Рибка запечена з овочами

Це ситна і вітамінна їжа, такий рецепт риби простий і швидкий, який не раз виручить при складанні меню.

ffe1470913845f75ca13af0cbb666d2e Риба з картоплею в духовці – це смачне блюдо для всієї родини.Продукти

  • філе рибки – 500 гр.
  • картопля – 800 гр.
  • цибуля – 200 гр.
  • сир – 100 гр.
  • майонез – 100 гр.

Приготування по кроках

Крок 1. Картоплю ріжемо на тонкі кружечки, цибулю нарізаємо кільцями.

Крок 2. Сир натираємо на дрібній тертці.

Крок 3. У форму шарами розподіляємо продукти: цибуля, картопля, шматочки риби. Останніх два шари перчимо і солимо. Всі змащуємо майонезом, додаємо трохи води, посипаємо сиром, накриваємо фольгою.

Крок 4. У духовку, нагріту до 180 градусів, ставимо підготовлене блюдо на годину.

Готову страву виходить ароматним з ніжною консистенцією.

Риба в духовці з картоплею – це їжа для будь-якого свята або звичайного сімейного застілля. Блюдо буває просте і делікатесне, все залежить від риби. Риба, запечена в духовці неймовірно повітряна з прекрасним ароматом. Найсмачнішою є риба, запечена з картоплею гаряча, щойно з духовки. Тому потрібно подавати відразу з «печі», щоб їжа не втратила свої смакові якості.

Риба по-російськи

Ще один привабливий рецепт, ситного і мрійливого страви. Це запечена сьомга, де кожен стейк готується окремо в кошичку з фольги. Приготування даного ласощі дуже просте.

 

Продукти7592a58fe6ca5d555e0fa18efb37863b Риба з картоплею в духовці – це смачне блюдо для всієї родини.

  • 4 стейки сьомги
  • 4 великих картоплини
  • 2 великі головки цибулі
  • один лимон
  • 200 гр. твердий. сиру
  • 2 яйця
  • 200 гр. сметани
  • спеції
  • свіжа зелень

Приготування

Беремо порційний шматочок сьомги, робимо для нього човник з фольги.

Перед початком готування рибку потрібно замаринувати. Це додасть нашій рибці соковитість і ароматність.

Нарізаємо цибулю на кубики, засипаємо ними рибу. Ріжемо лимон на дві частини. Однією половинкою збризкуємо рибку. На пів годинки ставимо все в холодильник.

Це необхідно для того, щоб рибка передала луку свій запах, стала більш щільною і просочилася спеціями.

ac98878a07e61a62500011575d1e1139 Риба з картоплею в духовці – це смачне блюдо для всієї родини.Очищену картоплю нарізаємо на тонкі кружечки. Солимо і кладемо на рибку. До дрібно натертою сиру, додаємо яйця, заливаємо сметаною все перемішуємо. У підготовлену заливку нарізаємо дрібно зелень. Заливаємо рибу приготованим соусом. Нагріваємо духовку до 200 °С, ставимо підготовлені порції на 25 хвилин.

Якщо рибка запікається в фользі, то за пару хвилин до готовності потрібно її дістати з духовки і дати «дійти».

Готову страву поміщаємо сервірувальну тарілку, подаємо на стіл. В результаті у нас прекрасна їжа, картопля ідеально пропікається в рибному соку, а соус зі сметани добре поєднується з рибою. Червона риба з картоплею підійде на урочистий стіл, воно смачне, поживне, красиве.

Риба у фользі з картоплею

Блюдо зберігає свої поживні елементи і не підгорає. Риба з картоплею в духовці – це одночасно готова рибка з гарніром з томатами та сиром.

94d135ceed2e94bac706e000c07896aa Риба з картоплею в духовці – це смачне блюдо для всієї родини.Інгредієнти

  • рибне філе – 500 гр.
  • майонез – 100 гр.
  • цибуля – 2 шт.
  • сир – 100 гр.
  • томат – 2 шт.
  • картопля – 4 шт.
  • масло сл. – 20 гр.
  • олію раст. – 2 ст. л.
  • спеції

Приготування

  • Філе ріжемо невеликими шматочками.
  • Півколом нарізаємо томат, цибулю — маленькими кубиками.
  • Картоплю відварюємо в шкірці, чистимо і ріжемо кругляшками.
  • Обсмажуємо цибулю до м’якості на гарячій сковорідці з олією.
  • У змащену маслом форму поміщаємо, послідовно: рибку, цибуля, картопля. Додаємо спеції за смаком.
  • Картоплю, змащуємо майонезом і закриваємо помідорами.
  • Засипаємо все натертим сиром.
  • Поміщаємо в духовку при 200°С на одну годину.
  • Після того, як запіканка готова залишаємо трохи настоятися.
  • Філе риби з картоплею в духовці і помідорами стане незамінним блюдом для вашої родини. Запеченої рибкою можна побалувати рідних і близьких. Готується вона просто і швидко, так що за невелику кількість часу ви будете мати смачний і ароматний вечерю.