Річкова форель у фользі — аристократичне блюдо

Форель – благородна риба, живе тільки у водоймах з прозорою і чистою водою, тому страви з неї біологічно чисті і корисні. Ще в ній містяться Омега 3 – дуже потрібні вітаміни для серця і кісток. При частому вживанні вона здатна прибирати надмірні складки в області живота і стегон.

Рецепт з мінімумом інгредієнтів

Форель, запечена в духовці в соусі з вершків – один з найбільш легких і простих варіантів приготування риби. Мені подобається відчувати справжній смак будь-якого продукту, тому використовую мінімальна кількість інгредієнтів.

0aede586de8d90ba1bd9336711d80efc Річкова форель у фользі   аристократичне блюдоЩоб приготувати страву «Річкова форель запечена в духовці» потрібно запастися такими продуктами:

  • порційні шматки форелі – 4 шт.
  • петрушка і кріп – по кілька стеблин
  • вершки – 200 гр.
  • сіль – щіпка

Так як підготовка інгредієнтів для цієї страви не займає багато часу перше, що необхідно зробити – включити духовку на 180 градусів. Кожен шматок риби ретельно миємо й обсушуємо паперовим або бавовняним рушником. Листя петрушки і кропу дрібно нарізаємо і змішуємо з вершками. Готуємо чотири великих шматки фольги на кожен з яких викладаємо посолені з обох сторін шматки риби.

Потім поливаємо рибу підливою з вершків і зелені, гарненько закутуємо окремо порції і укладаємо на деко. Духовка вже нагрілася, тому залишається запікати в ній форель у фользі протягом 20 хвилин.

Подається річкова форель в порційній тарілці з будь-яким гарніром.

 

Вишуканий рецепт з сухофруктами

Цей рецепт передбачає брати цілісну тушку форелі. Рибу потрібно очистити від луски, видалити всі нутрощі і зябра, потім ретельно помити. Щоб приготувати цю страву в фользі в домашніх умовах, вам знадобиться:

1055ced6ed1a1505f065ecbf48675c68 Річкова форель у фользі   аристократичне блюдо

  • тушка форелі – 600-700 гр.
  • курага – 300 гр.
  • чорнослив – 300 гр.
  • родзинки – 50 гр.
  • цибулина – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • оливкова або рослинне масло – 50 гр.
  • спеції та сіль – скільки потрібно
  • стеблинки петрушки

Кладемо всі сухофрукти в один посуд і заливаємо водою, щоб вони розм’якшилися. Це займе приблизно 15 – 20 хвилин. Потім половину сухофруктів нарізаємо на дрібні шматочки і вкладаємо в черевце нашої річкової форелі в підготовленому для готування вигляді: укладена на фольгу на деко і посолена.

Черевце закриваємо за допомогою зубочисток, потім з’єднуємо краї фольги і ретельно запаковуємо рибу. Час готування річкової форелі в сухофруктах – 30 хвилин при температурі 200 градусів. Поки вона готується, робимо соус – дрібно нарізану цибулю обсмажуємо в оливковій олії, додаємо туди цілі вимочені сухофрукти і злегка обсмажуємо.

Подається така річкова форель в тарілці цілком, з гарніром з сухофруктів і нарізаним лимоном.

Приємного апетиту!