Рис з м’ясом в духовці – рецепт приготування смачної страви.

Загрузка...

Поєднання рису і м’яса – є класичним в кулінарії. Ці два складових зустрічаються практично в будь-якій кухні світу. Але перед початком приготування рекомендується заздалегідь підготувати рис. Спочатку його потрібно добре промити холодною водою. Промивати потрібно до тих пір, доки вода не стане прозорою. Після промивання потрібно додатково витримати рис у воді, це дозволить приготувати його розсипчастим.

Рецепт № 1. Свинина з рисом і ні чого зайвого

6c002c173c702ef89b70c13b2a8c7480 Рис з мясом в духовці – рецепт приготування смачної страви.Нам потрібно:

  • Свинина – 400 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Спеції
  • Зелень.

Приготування:

Промиваємо і очищаємо від шкірки моркву натираємо на тертці. Очищений цибулю ріжемо невеликими кубиками. М’ясо нарізаємо маленькими шматочками.

У сковороді обсмажуємо цибулю з маслом протягом хвилини, потім додаємо моркву і м’ясо. Вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і готуємо близько 7 хвилин.

У форму викладаємо на дно зажарку, зверху сирий рис, додаємо спеції і воду. Води вливаємо з розрахунком півлітра на склянку рису. Все перемішуємо, вкриваємо кришкою і відправляємо в духовку.

Для приготування страви з рису в духовці краще всього брати чавунну товстостінну посуд з кришкою, керамічні або глиняні горщики.

Готуємо при температурі 200°С протягом 20 хвилин. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню.

Готову страву можна доповнювати різними інгредієнтами, експериментувати і проявляти трошки кулінарної фантазії.

 

Рецепт №2. Кабачкові човники з рисово-м’ясною начинкою

a1069cc52a6d01601d5f1809626e0da5 Рис з мясом в духовці – рецепт приготування смачної страви.Нам буде потрібно:

  • Кабачки – 1000 гр.
  • Відварений рис – 350 гр.
  • Рублене м’ясо – 800 гр.
  • Солодкий перець – 200 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля – 400 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Стебла селери – 100 гр.
  • Петрушка – 120 гр.
  • Базилік – 70 гр.
  • Часник – 30 гр.
  • Спеції: мелений коріандр, суміш перців, мелена гвоздика, лавровий лист, сіль
  • Цукор
  • Оливкова олія

Приготування:

Молоді кабачки промиваємо, зрізаємо плодоніжки і розрізаємо на дві половини, уздовж. Кілька хвилин тримаємо на пару і видаляємо внутрішню частину. Тобто готуємо овочі для фарширування. М’якоть кабачка подрібнюємо блендером – вона знадобиться для приготування фаршу.

0ea1921d5d9c1bb1f0080f40cb737ebe Рис з мясом в духовці – рецепт приготування смачної страви.В окрему миску складаємо кабачкове пюре, відварений рис, дрібно нарубані і пасеровані овочі (цибуля, перець, морква, селера) і м’ясо. Підготовлений фарш заправляємо спеціями і рубаною зеленню. Все добре перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин в холодному місці.

Половинки кабачків заповнюємо получившимся фаршем і викладаємо їх на деко з високими бортиками, заздалегідь висланий фольгою.

У воду додаємо томатну пасту, трохи спецій, сіль, цукор і борошно. Перемішуємо і підготовленим соусом заливаємо фаршировані кабачки, закриваємо їх зверху фольгою і готуємо в духовці при температурі 200°С близько 30-40 хвилин.

Для додання більш насиченого смаку готову страву рекомендується залишити у вимкненій духовці на півгодини.

Перед подачею прикрашаємо зеленню.

Рис – це крупа, яка часто присутня в нашому раціоні. Сьогодні він користується великою популярністю на території різних країн. Тому страви з рису знаходять безліч шанувальників, а рецепти на кожен день удосконалюються. А оскільки рис готуватися в духовці, то він виходить розсипчастим, з глибоким ароматом і насиченим смаком.