Роли з морепродуктів в домашніх умовах

Роллы с морепродуктами в домашних условиях
Ось і настали часи, коли заморські дивовижні страви можна спробувати не тільки в дорогих ресторанах, як це стало модно останнім часом, але і з’явилася унікальна можливість все це приготувати в звичайних домашніх умовах. Трохи навички та вміння і, вуаля – роли готові…

    Інгредієнти:

  • Відварений рис — 100 р.
  • Майонез — 5 р.
  • Креветки — 10 р.
  • Кальмари — 10 р.
  • Восьминіг — 10 р.
  • Чорна ікра — 15 р.
  • Зелень цибулі — 3 р.
  • Листовий салат 10 р.
  • Салат сівід — 10 р.

Продукты для ролла

Японська кухня в основному складається з морепродуктів і рису, рецепти настільки прості, але при цьому оригінальні і тому не багато ризикують братися за цю справу. Але сьогодні ми зруйнуємо міф і приготуємо один з коронних страв японської кухні, яке носить традиційну назву «Самурай»

Загрузка...

Роли «Самурай» рецепт з покроковими фотографіями

1. На спеціальний інструмент для приготування суші, яка називається «Макі» накладаємо лист норі гладкою стороною вниз. На нього викладаємо відварений рис і рівномірно розподіляємо по поверхні харчового листа, але при цьому слід залишити вільним один край.

Приготовление роллов

2. Поверх рису накладаємо і рівномірно розподіляємо чорну ікру.

Приготовление роллов

3. Акуратно перевертаємо лист норі на протилежну сторону з рисом і ікрою вниз.

Приготовление роллов

4. Перевернувши, норі змащуємо невеликою кількістю майонезу

Приготовление роллов

5. Далі, розкладаємо салат сівід, начиняємо шматочками восьминога, креветок, кальмарів і свіжим зеленим цибулею

Приготовление роллов

6. Загортаємо рол і за допомогою бамбукового матіка — макиза надаємо йому форму

Приготовление роллов

9. Спочатку рол зрізаємо рівно посередині, а потім, поставивши в ряд і притримуючи з боків, ділимо його на 6 частин

Нарезка роллов

10. Знову за допомогою макиза надаємо їм остаточну форму

Приготовление роллов

І.., роли готові!

Приготовление роллов

Який рис вибрати і як правильно приготувати рис для ролів

Це найважливіший етап і нехтувати ним не варто. Початковий смак ролів, багато в чому залежить від правильного вибору рису та його подальшої обробки. Багато хто не знають, що для приготування ролів підходить лише кілька видів рису, які можна знайти в багатьох спеціалізованих магазинах і на ринку. Потрібний нам рис буває більш форми і біло-прозорою текстурою. Якщо при виборі виникнуть складнощі, Ви можете попросити продавця допомогти вибрати рис для суші.

Ну а якщо Ви вже завчасно подбали і закупили рис потрібного сорту для приготування ролів, то можна сміливо приступати до приготування.

Для цього необхідно насамперед рис промити кілька разів в холодній воді, і з кожним разом вода має залишатися без каламуті, приблизно 5-6 разів буде достатньо

Промываем рис для роллов

Потім відварити промитий рис наступним чином: перекласти в каструлю або в сучасний комбайн — каструлю, залити водою так, щоб рис повністю занурився у воду. Якщо це каструля, поставити на плиту і довести до кипіння на сильному вогні. Далі, зменшити вогонь і продовжити відварити рис вже на малому вогні, від 10 до 15 хвилин в залежності від його щільності і якості.

Заливаем рис водой

Поки вариться рис, потрібно приготувати спеціальну заправку: у невеликому сотейнику з’єднати 1-1,5 ст. ложки рисового оцту, можна звичайне столове, 1 ст. ложки цукру і 1/5 частина чайної ложки солі. Перемішати і нагріти на вогні, поки не розчиниться цукор. Соус готується з урахуванням на 100 грамів рису – 15-20 р. заправки.

Добавляем в рис соус

По готовності, оцтовий соус частинами заливаємо в відварений рис і весь час обережно і повільно перемішуємо, щоб заправка грунтовно вбралася і рівномірно лягла по всьому рісу

Смешиваем рис для роллов с уксусом

Даємо настоятися близько 10 хвилин, ну і потім можна сміливо начиняти їм роли будь-якої складності.

Норі – це пресовані, тонкі листи їстівних морських водоростей. В процесі виготовлення, водорості подрібнюють, потім висушують спеціальним методом, яке нагадує виробництво паперу. На виході ми маємо зелені, харчові листки для ролів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт гнізда з фаршем в духовці – союз м'яса і макаронів
Загрузка...