Ромова баба

Загрузка...

c6cb3df8c28e652dce9ffea55db05014 Ромова баба
Можливо, багато хто чули про цьому дивно смачною випічки, хоча навряд чи пробували. На вигляд як звичайний кекс, а саме більше схожий на столичний, але ось смаком точно сплутати складно. Спеціальна просочення робить ромову бабу особливим і не сравненным у всіх відносинах…

    Інгредієнти:

  • Близько 160-170 г борошна + небагато для посипання
  • 12 р. сухих дріжджів
  • 2,5 ст. ложки цукру
  • 60 мл. молока
  • 4 шт. курячих яєць
  • 40 грамів вершкового масла + для змащування
  • Щіпка солі
    Для сиропу:

  • 200 мл. води
  • 150 р. цукру
  • Щіпка кориці
  • 3-4 бутона гвоздики
  • Цедра одного апельсина
  • 3-4 їдальні ложки рому

Приготування ромової баби

У глибокий посуд просійте борошно, замішайте в ньому цукор і сухі дріжджі. Повільно помішуючи, влийте тонкою струєю молоко і продовжуйте вимішувати до утворення не великої кірки. Потім, забиваючи по яйцю, продовжуйте замішувати. Далі, додайте сіль, не перестаючи помішувати, повільно влийте розтоплене вершкове масло.

Замісіть до однорідності протягом 5-7 хвилин. Тісто має вийде не сильно щільним і легко розтягуватися. Як тільки тісто стане менше приставати до рук і посуду, загорніть в кулю, накрийте кухонним рушником чашку і перекладіть в тепле місце на 40 хвилин.

Увімкніть духовку, розігрійте до 180 градусів. Довільної форми кексницы змастіть маслом і щоб тісто не приставала на дно посипте борошном. Викладіть формочки тестом на дві третину і відправте випікатися на 30 хвилин, до рум’яного кольору.

Тим часом, необхідно приготувати сироп для кексу; в каструлю налийте воду і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, додайте цукор, кориці, гвоздики і перемішуючи варіть поки цукор повністю не розчиниться. Покладіть цедру апельсина, влийте ром, зніміть з плити, накрийте кришкою, дайте трохи охолонути і після процідіть.

І в завершенні, готові булочки опустіть у приготований сироп приблизно на 20-30 секунд і перекладіть в плоский посуд до повного охолодження.

Цю чудову випічку під назвою «Ромова баба», готують по-різному, найчастіше додають в тісто родзинки, але при всьому при цьому технологія приготування та унікальний рецепт ромової баби залишається не зрадою.

Згідно з легендою, ромова баба була придумана польським королем, якому пиріг, що йому спекли, здався трохи сухим, і його Величність вирішив занурити його в ромі. Зачарований результатом і будучи захопленим казками, він вирішив назвати його на честь свого улюбленого героя, відомого Алі Баби.