Рубані котлети з курячого філе в духовці це смачно і ситно

Загрузка...

Як побалувати себе котлетами, якщо сидиш на дієті або дотримуєшся правильного харчування? Відповіддю на це питання послужить приготування котлет з курки з використанням духовки. Блюдо виходить нежирним, ніжним і дієтичним. Ви не тільки смачно поїсте, але і зробите ваше тіло трохи стрункішою.

Рубані котлети з курячого філе в духовці

Доповнивши рецепт іншими інгредієнтами можна отримати справжнє ресторанну страву. Перейдемо до традиційним рецептом котлет.

Перелік продуктів

  • мускатний горіх – ¼ їдальні ложки0bdae71be807e4d0ad2ba642c5ac02c8 Рубані котлети з курячого філе в духовці це смачно і ситно
  • яйце – 1 штука
  • хліб (бажано білий) – 3 шматочки
  • олія соняшникова – для змазування дека
  • курка (філейна частина) – 0,5 кг.
  • сіль – ½ чайної ложки
  • цибуля (ріпчаста) – 1 шт.
  • перець (чорний) — 0,5 чайної ложки
  • молоко коров’яче – 50 мл

Перелік необхідного посуду і речей

  • чашка – 1 шт.
  • дошка обробна – 1 шт.
  • пергаментний папір — за розміром аркуша в духовці
  • ніж – 1 шт.
  • лист – 1 шт.

Котлети з курки готуються по наступній послідовності

 

  • Взяти головку цибулі, почистити і порізати ножем. Чим дрібніше буде порізаний лук, тим смачніше.a2d9c813b71f9c422d367f9db366a496 Рубані котлети з курячого філе в духовці це смачно і ситно
  • Вимити під струменем води курку і відокремити філе куряче.
  • Порубати куряче філе на дрібні шматочки.
  • Замочити шматочки хліба в молоці. Дати добре намокнути, після чого віджати зайву рідину. При цьому в намоченого хлібних шматочках не повинно бути твердих кірочок від хліба.
  • Взяти велику чашку і перемішати в ній наступні інгредієнти: м’ясо, дрібний цибулю, намочений хліб і яйце.
  • Додати до вмісту мускатний горіх, перець і сіль.
  • Перемішати котлетну масу до однорідного стану.
  • Розігріти духовку до температури 200 градусів.
  • На деко покласти змащену олією пергаментний папір.
  • Сформувати рубані котлети з курячого філе і покласти на папір.
  • Далі, потрібно поставити котлетки в духовку на 20 хвилин.
  • Через зазначений час перевернути їх на іншу сторону і посмажити ще 10 хвилин.
  • Котлети з курки готові! Можна кликати рідних (друзів) і подавати на стіл!
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Класичний салат Провансаль

    65984cc6ed16ad4ca5357659a0a52d0c Рубані котлети з курячого філе в духовці це смачно і ситноКількість порцій – 4 штуки. Час перебування в духовці 30 хвилин. Активну час готування – 25 хвилин.

    Любителям жирної і калорійної їжі можна порадити вмочити котлети в борошно (можна в сухарі) і пережарити їх на рослинному маслі. Так само можна приготувати ці смачні котлетки на пару.

    Подавати котлети краще з овочами або ситним картопляним пюре.

    Якщо красиво оформити подачу курячих котлеток, то вони цілком підійдуть для святкового застілля.

    Наостанок загальні рекомендації з приготування котлет

    • Правильна нарізка курячого філе зробить смак котлет неповторним. Шматочки курки повинні відчуватися, але загальне смакові відчуття мають нагадувати фарш.fa2f29214b2b5f63363f4b786d2f0cbd Рубані котлети з курячого філе в духовці це смачно і ситно
    • Щоб фарш зберігав задану форму, потрібно робити котлетки вологими руками.
    • Якщо ви хочете смажити котлетки на сковорідці, то краще робити це на середньому вогні. При цьому кількість масла повинне бути невеликим.
    • Обов’язково закривайте кришку сковорідки при пережаривании котлет.
    • Підготовлений фарш для котлет повинен бути щільним.
    • Щоб зробити котлетки соковитими, потрібно через деякі проміжки часу відкрити духовку і полити їх соком, що виділився.
    • Для того щоб скоринка у котлет хрустіла, обваляйте їх у сухарях.
    • Можна приготувати котлетки без яйця, але для цього молочний продукт повинен мати високу жирність.
    • Якщо ви хочете додати котлеткам колір і трохи інший смак додайте підготовлений фарш вашу улюблену зелень (кріп або петрушку).

    Бажаємо успіху!

    Загрузка...