Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способами

Загрузка...

Ароматний шматок свинини на кісточці з хрусткою рум’яною скоринкою і приправлений спеціями справить враження на будь-якого чоловіка. Рулька свиняча, рецепт в духовці якої зможе освоїти будь-яка господиня, добре поєднується з гарніром з овочів, повітряним пюре і розсипчастим рисом.

9734ff3290edd5279da58d2f33a65b8e Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способамиСаме блюдо прийшло в Росію з сусідньої Чехії, де його називають «печене вепрево коліно». У Литві та Німеччині також готують це ласощі, однак, подають його як ситної закуски до келиху пива.

Найкраще смажити свинину на відкритому вогні – так, вона виходить неймовірно соковитою і ароматною. Для тих, у кого немає можливості вибратися на природу, можна порадити рецепт рульки, запеченої в духовці. Перед запіканням продукт краще витримати в маринаді, щоб готове ласощі набуло незвичайний смак, а м’ясо стало ніжним і соковитим.

Зробити страву більш пікантним можна за допомогою темного пива. Невелика кількість напою додають в деко, а потім поливають їм свинину по мірі готування.

Хитрощі і корисні поради

Щоб свиняча рулька, запечена в духовці, вийшла дивовижно смачною, ознайомтеся з корисними порадами щодо вибору м’яса і хитрощами в приготуванні:

  • Вибирати краще свинину зі світлою шкірою, на якій немає виробничих штампів. Також зверніть увагу на якість м’якоті – вона не повинна бути обветрена.
  • Стан м’яса можна перевірити і шляхом натискання на нього. Якщо вм’ятина на рульки залишається занадто довго, то продукт брати не варто.
  • aa00b2dd3965884ebb98a9c1319dd39e Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способамиКолір жирових прошарків теж може багато що сказати про якість свинини. Вони повинні бути білого відтінку. Гомілка з жовтим жиром буде готуватися набагато довше, а сама страва вийде жорстким.
  • Щоб скоротити час приготування рульки в духовці, попередньо відваріть її до стану напівготовності.
  • Шматок свинини невеликого розміру в процесі термічної обробки може розвалитися. Зберегти гарну форму продукту допоможе шматок марлі, яку потрібно загорнути м’ясо.
  • Якщо ви купили стару свинину, не варто вважати, що з неї не вийде ніжне і смачне блюдо. Досить просто вимочити рульку в підсоленій воді протягом 1,5–2 годин.
  • М’ясне страву можна подавати на стіл і разом з тушкованою капустою, горохом, вареною квасолею або з обсмаженими скибочками яблук кислих сортів.
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Качині ніжки в духовці простий рецепт для початківців хазяєчок.

    Дотримуючись цих простих порад приготування свинини, ви завжди зможете балувати своїх близьких неймовірно смачним апетитним і ароматною стравою.

    Оригінальні докладні рецепти

    Приготувати свинячу рульку можна декількома способами, наприклад, у фользі або рукаві для запікання, а також просто виклавши на деко. Попередньо м’ясо можна відварити, щоб готовий продукт вийшов соковитим і ніжним. Ознайомтеся з нашими рецептами та виберіть для себе підходящий.

    Рецепт №1. Свиняча рулька, запечена в духовці, з пивом і капустою

    Для того щоб приготувати свинину за цим рецептом, вам знадобляться:

    • свиняча гомілка – 1,5 кг;bd21691e64df73ff2c954183740528a4 Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способами
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 3 шт.;
    • часник – 5 зубків;
    • сіль, перець мелений, лавровий лист, кмин, стебла кропу і зелень петрушки – за смаком;
    • пиво – 250-300 мл;
    • квашена капуста – 400-500 гр.

    Рульку потрібно попередньо відварити. Для цього в каструлю з водою кладуть 1 ст. л. солі, кілька лаврових листочків, 4-6 горошин перцю, 3 цілі цибулини (лушпиння заздалегідь знімають), почищену моркву, зелень, часник. Коли бульйон дійде до кипіння, опускають м’ясо, варять його протягом 2 годин на повільному вогні.

    Після цього укладають на деко «подушку» з квашеної капусти, посипають її кмином. Тепер потрібно приготувати маринад для свинини. В окремій мисці змішують по 1 ч. л. гірчиці і меду, додають до них 2 зубчики часнику, пропущених під пресом. Цим гостро-солодким складом обробляють м’ясо, а потім викладають його на овочеву «подушку». Поряд з рулькой можна покласти відварені в бульйоні цибулю і моркву. У лист виливають склянку пива, і відправляють блюдо запікати протягом 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

     

    Щоб рулька свиняча, рецепт якої можна скорегувати за своїм смаком, не втратила соковитості, її потрібно періодично поливати пивом з дека.

    Рецепт №2. Баварський спосіб

    Цей рецепт рульки в Баварії користується величезним попитом. М’ясо виходить таким ніжним і м’яким, що відходить від кістки при слабкому натисканні вилки. Апетитна хрустка кірочка, що утворюється в процесі готування, навряд чи залишить кого-небудь байдужим. Для приготування страви потрібно:

    • гомілка – 1 шт.;111832d2e0251c67ecf94c5f1856b2dd Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способами
    • часник – 5 зубків;
    • цибуля – 1 шт (за бажанням);
    • сіль, кмин і перець – за смаком.
    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопляні зрази з грибами

    Духовку розігрівають до 180 градусів. Деко ретельно змащують маслом, викладають на нього крупно порізану цибулю, ставлять на нього свинину, змочують її невеликою кількістю пива, натирають часником, сіллю, перцем, посипають кмином. Запікають м’ясо близько години, потім деко наливають трохи пива і продовжують готувати страву ще кілька годин. Раз в півгодини продукт слід поливати пивом, щоб він придбав золотисту хрустку скоринку.

    Надати м’ясу ще більш апетитний вигляд можна за допомогою збільшення температури до 220 градусів буквально на 7-12 хвилин.

    Рецепт №3. М’ясо з картопляним гарніром

    Приготувати свинячу гомілку можна і разом з картопляним гарніром. Для страви вам будуть потрібні:

    • гомілка – 1 кг.;c53556d184a96081fb72da434c615c71 Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способами
    • картопля – 1 кг.;
    • часник – 3 зубки;
    • лавровий лист – 20 шт.;
    • олія оливкова – 2 ст. л.;
    • сіль і перець за смаком.

    Картоплю відварюють до напівготовності. В ступі товчуть лаврове листя, змішують їх в окремій мисці з оливковою олією, сіллю і пропущеним під пресом часником. У шматку свинини роблять невеликі надрізи, закладають у них пряну суміш, а залишилася масою натирають м’ясо зовні. Після цього рулька свиняча, рецепт якої потребують менших витрат, повинна промаринуватися протягом 30 хвилин.

    Духовку розігрівають до 250 градусів, встановлюють ґрати для гриля на середню поперечину, вниз ставлять деко, куди буде стікати жир з м’яса. Свинину викладають на решітку, запікають її протягом 10-15 хвилин. Після цього, потрібно зменшити температуру до 160 градусів і тушкувати страву в духовці ще близько години. По закінченні часу в деко викладають картоплю, попередньо посипавши його перцем і сіллю. Готують м’ясна страва з гарніром ще півгодини.

    Частування краще подавати на стіл разом зі свіжою зеленню і овочами – петрушкою, солодким перцем, кропом або селерою.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в соусі теріякі в духовці з елементарного рецептом

    Рецепт №4. М’ясо в сидрі

    У деяких магазинах можна зустріти свинячу гомілку вже без шкірки. З неї теж можна приготувати смачну страву. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

    • свинина – 700 гр.;4bd21c2b2bfaae2f74a8f4bd7876bed1 Рулька свиняча рецепт запікання в духовці кількома способами
    • сидр – 0,7 л.;
    • розмарин, чебрець, сіль – за смаком;
    • масло рослинне – для дека;
    • часник – 3 зубки.

    М’ясо викладають у каструлю, заливають його сидром, ставлять на повільний вогонь. Коли рідина дійде до кипіння, в неї додають трохи води і варять свинину ще близько півтора годин. По готовності рульку солять, дістають її з ємності. Тепер викладають м’ясо на змащений маслом деко, натирають часником (як варіант, можна розрізати його на часточки і вставити у шматки свинини). Після цього, відправляють деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 20 хвилин страва з пряним запахом часнику буде готово.

    Загрузка...