Рулька свиняча в духовці з картоплею «Вепрево коліно»

Запечена з картоплею рулька свиняча в духовці «Вепрево коліно». Достатньо лише уявити собі це блюдо або озвучити свої кулінарні плани своїм домашнім, і рясне слинотеча всій прізвища забезпечено. Адже рулька свиняча — це приголомшлива смакота, заради якої люди готові на подвиги. В тому числі, і на тимчасову перерву у своїй системі дієтичного харчування.

«Вепрево коліно»

Є багато цікавих рецептів, як приготувати це блюдо. Але найкращий з них «Печене вепрево коліно» — чеський національний варіант. За нього потрібно готувати свинину в духовці з пивом і спеціями. У підсумку виходить виключно ніжне, запашне і смачне м’ясо. Правда, доведеться трохи повозитися.

Для цієї страви потрібно досить багато спецій, але наша рулька свиняча з чеської рецептом вразить всіх ваших знайомих. Хто знає, коли їм доведеться побувати в Празі, де це блюдо просто обов’язково для дегустації? Зробимо його будинку.

845268c5c7df86b8bea234bc4d4fa43e Рулька свиняча в духовці з картоплею «Вепрево коліно»Нам потрібні:

  • невеликі жирні рульки — 3 штуки (близько 1,5 кг)
  • часник — 10-15 зубков

Для маринаду №1

 

  • темне пиво з невеликим вмістом карамелі — 1,5 літра
  • свіжий тертий імбир — 3 чайних ложки
  • горошинки перцю — 5 штук
  • лавровий лист — 5 великих листочків
  • майоран сушений — 1 чай. ложка
  • базилік свіжий — пару гілочок (сушеного 1 чай. лож.)
  • кмин — 1 чай. ложка
  • петрушка — 1 великий пучок
  • сіль — 1 ст. ложка

f0f184546132935a531ab928d8f03a18 Рулька свиняча в духовці з картоплею «Вепрево коліно»Для маринаду №2

  • часник — 1 зубок
  • світлий мед — 2 ст. ложки
  • соєвий соус (підійде будь-який) — 2 ст. ложки
  • мелений чорний перець — за смаком

Етапи приготування

  • Смалимо шкірку на наших рульках свинячих над полум’ям.
  • Замочуємо ніжки у теплуватій воді приблизно на 2 години — шкурка буде легше чиститися.
  • Ретельно оскребаем ножем залишки щетини на шкурі.
  • Кладемо м’ясо в гусятницю, заливаємо темним пивом і «забуваємо» про нього на годину.
  • Ставимо ємність на повільний вогонь. У відвар відправляємо наші спеції для першого маринаду, і варимо все це приблизно 2 години, час від часу видаляючи піну.
  • Готуємо маринад №2: перемішуємо мед і соус, додаємо пресований часник.
  • 24513affdc179b960906a504c3cc1cd6 Рулька свиняча в духовці з картоплею «Вепрево коліно»Тепер наша рулька свиняча повинна трохи охолонути, щоб ми могли нашпигувати її.
  • Робимо в шкурі надрізи і шпигуємо її почищеною часником, не забуваючи начинити зубками і м’ясо на зрізі біля кістки.
  • Тепер ми змащуємо наше майбутнє шедевральний блюдо маринадом №2, кладемо його в гусятницю. Зверху виливаємо залишки соусу з медом.
  • Ставимо в прогріту духовку при температурі близько 200°С. Запечена в духовці «нога вепра» буде готова орієнтовно через 1 годину.
  • Під час готування потрібно обов’язково перевертати рульки, щоб свинина красиво засмажилась з усіх боків. Поливаємо ніжки сумішшю маринадів з дна гусятниці, а якщо знадобиться, то додаємо в суміш трохи води.

    Подача страви

    Ви приготували знамените празьке «печене вепрево коліно» і презентувати його потрібно відповідно рангом. Подається рулька з картоплею або кнедликами, або тушкованою квашеною капустою, маринованими помідорами, огірками, гострими перцями, зеленню кропу і петрушки. Не забудьте і про традиційні соуси до «племені» — хрін і гостру гірчицю. Ну, а запивати це вбивче для шлунка і фігури страву можна пивом чи тривіальної холодної горілочкою.

    Буде дуже смачно! Приємного апетиту!