Сайра в духовці у фользі готується без зайвих зусиль.

Загрузка...

Риба, що печеться у фользі – хороший варіант готування, щодо витрачених зусиль і користі страви в духовці зберігається максимальна кількість корисних елементів і властивостей. Для запікання використовують рибу як річкового походження, так і морського, головне, щоб вона була свіжою і мала достатню жирність, щоб уникнути надмірного пересихання.

Сайра запечена у фользі в духовці

Для даного рецепту нам знадобиться

  • ce0726af1c2839aefe6fea00a0aa3846 Сайра в духовці у фользі готується без зайвих зусиль.Розморожена сайра – 1 шт. на порцію
  • Майонез (вашої улюбленої марки)
  • Зелень за смаком – кріп, кінза, базилік, петрушка
  • Сіль, перець та інші спеції за смаком (до риби підійдуть коріандр, кмин, чебрець та ін)
  • Рослинна олія
  • Часник — на ваш смак
  • Лимон (для маринаду)

Порядок приготування

 

  • Необхідно розморозити рибу, зрізати плавники, витягнути нутрощі, після чого ретельно промити.
  • Зробити надріз уздовж всієї лінії черева риби, і пальцями вийняти хребет і кістки. Повинна залишитися частина філе з шкірою.
  • Рибу посипати спеціями поверх і всередині філе, збризнути соком лимона і рослинним маслом. Всю рибу викласти на фольгу, змащену маслом. Щоб сайра вийшла соковитіше і пахучіше, під неї можна викласти півкільця нарізаної цибулі, сирого або смаженої.
  • Зелень потрібно нарізати і додати дрібно рубаний часник, змішати з майонезом і невеликою кількістю соку з лимона. Отриманою начинкою начинити рибу і залишити маринуватися на 20 – 30 хв.
  • Невелика кількість начинки потрібно залишити і викласти поверх риби
  • Фольгу загорнути так, щоб виділений при готуванні сік не витік – підняти краї вгору.
  • Запікати сайру в духовці, нагрітій до 180-200 градусів. За часом це займе 30 – 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення акуратно розгорнути фольгу, щоб риба підрум’янилася і придбала зверху скоринку.
  • Подавати до столу запечену сайру краще відразу по готовності у гарячому вигляді, поки зберігається максимальна гострота ароматів.

    Гарнір до такої рибі, як правило, не потрібно, але можна доповнити її відварним рисом або овочами при необхідності.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати гарячі бутерброди: смачні і швидкі рецепти на швидку руку

    Приємного апетиту!

    Загрузка...