Салат «Мімоза», Як приготувати салат Мімоза

Салат «Мимоза», Как приготовить салат Мимоза
Здавалося б, що тут можна ще додати, адже салат Мімоза вже став повсякденним святковим блюдом, рецепт якого прописаний не стираемыми літерами. Святковий салат «Мімоза» прийнято готувати в новорічну ніч і урочистостей. Однак з різними вподобаннями та смаками людей виникли й інші варіанти цього популярного страви.
Ингредиенты салата Мимоза

На відміну від інших відомих салатів, Мімоза з’явилася не так вже давно. Але за такий короткий проміжок часу заслужено завоював бути серед кращих і головних страв на нашому вишуканому столі. І тепер, цей «радянський салат» шанують завжди і по можливості часто.

Серед безлічі варіацій, насамперед давайте розглянемо класичний рецепт салату мімоза, в якому не передбачено наявності яких-небудь екзотичних інгредієнтів і як зазвичай готується з консервованої риби, яєчних жовтків, сиру і інших продуктів, які акуратно укладаються шарами.

Загрузка...

Салат Мімоза класичний рецепт

Приготуйте наступні інгредієнти: 6 шт. варених яєць, 1 банку рибної консерви, 150 грамів твердого сиру, близько 200 р. майонезу, 100 р. вершкового масла, 3 головки ріпчастої цибулі, 4-5 гілочок свіжої зелені.

В першу чергу, перед тим як приступити до приготування, необхідно вершкове масло поставити в морозильник на заморозку

  • Попередньо зварені в круту яйця відокремте жовтки від білків. Білки пропустіть через крупну тертку, а жовтки слід розім’яти виделкою.

    Отделит желтки от белков и размять

  • Потім порізати цибулю кубиками, натерти сир на крупній тертці. Консервовану рибу перекласти без масла в окремий посуд, відокремити від помітно великих кісточок і розім’яти виделкою.

    Натереть сыр и размять рыбу

  • На плоске блюдце першим нижнім шаром викласти натерті білки, зверху них викласти тертого сиру.

    Выложить на блюдце белки и тёртый сыр

  • Далі, поверх сиру накласти шаром рибу, підрівняти і поверхня змастити частиною майонезом зазначених в інгредієнтах, це приблизно 100 грам.

    Наложить слой рыбы и смазать майонезом

  • Додати зверху порізану цибулю. Натерти на крупній тертці добре охолоджене вершкове масло.

    Добавить лук и натереть сливочное масло

  • Тверде масло викласти на шар цибулі, полити частину майонезу. І нарешті, останнім шаром нашого салату Мімоза, присипати рівномірно жовтками і перекласти в холодильник.

    Полить салат майонезом и посыпать желтками

Дати настоятися близько 2-х годин. Перед подачею на стіл можна прикрасити салат за бажанням і смаком, в нашому випадку зеленню.

І так, ви дізналися, як приготувати салат Мімоза. Дотримуючись рецептом, кожна господиня, яка цікавиться домашньою кухнею і володіє кулінарними навичками нехай навіть на побутовому рівні, зможе тепер приготувати улюблений святковий салат «Мімоза».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Легкий відкритий пиріг з томатами
Загрузка...