Салат з картоплі, огірками і редискою

de95ddd64079f853cd73989247ec1c52 Салат з картоплі, огірками і редискою
Досвідчені знавці в кулінарії люди віддають перевагу сезонності овочів. Погодьтеся, що вирощені в тепличних умовах овочі менш придатні для свіжих салатів, за поживністю і вмісті вітамінів вони не йдуть ні в які порівняння. Ось саме тому більше натурального, свіжого і корисного…

    Інгредієнти:

  • Відварену картоплю
  • Огірок
  • Редиска
  • Горіхи
  • Зелень
  • Волоський горіх
  • Оливкова олія

Овочевий салат з картоплі

Для цього салату можна використовувати будь-яку кількість овочів, а також змінювати або доповнювати склад інгредієнтів розсуд. Загалом, простір для творчості і фантазії безмежний…

1. Відварити в підсоленій воді до готовності кілька штук молодої картоплі. Шкірку можна здерти до варіння, так і після.

2. Огірок і редис промити, видалити плодоніжки і кінчики. Порізати їх максимально тонко на круглі шматочки.

3. У тарілку викласти гілочки свіжої зелені. Потім спочатку покласти шаром огірки і редиску, а зверху викласти нарізану картоплю, у проміжку покласти свіжих овочів.

4. Поверх відвареної картоплі полити невеликою кількістю оливкової олії, посипати дрібно рубаною зеленню і меленими горішками.

У такому виконання літній салат зі свіжими овочами буде найбажанішим, а з молодою картоплею, що вже саме по собі смачно, виходить досить ситним.

Також, продовжуючи тему і для різноманітності, хочемо запропонувати ще один салат з тих же самих основних продуктів, в якому головну роль відіграє картопля раннього збору

Рецепт приготування салату з картоплі і овочів

Для приготування цього чудового, вітамінного і смачного салату з молодої картоплі нам знадобляться наступні продукти:

Молода відварена картопля, Огірок, Редиска, Кілька зубчиків часнику, Листя салату, Зелень свіжої петрушки і кропу, Сіль за смаком, Салатне або оливкова олія

d0ea41a3d0e3db2016c6cf55643d08aa Салат з картоплі, огірками і редискою

Відварити не велику картоплю. Для кращого смаку, до готовності за кілька хвилин, доварити картопля в молоці, звичайно, все це за бажанням, але смак буде вражаючим.

По готовності злити рідину, дати відійти спеку і вологи. Викласти в глибоку посуд. Додати нарізаний свіжий зелень, дрібно нашатковану часник і нарізані тонкими кружечками огірок і редис. Покласти листя салату, посолити і полити олією. Все грунтовно перемішати.

Щоб полегшити чищення молодого картоплі, його потрібно на кілька хвилин витримати в солоній воді, а потім обдати холодною. При відварюванні, щоб картопля вийшла смачніше, в воду треба покласти лавровий лист, трохи кропу, а ще часник і кмин.