Салат з копченою сьомгою

Загрузка...

3bb7deacb063cec4320c64f5e9ed97b4 Салат з копченою сьомгою
Для цього чудового салату з рибою можна поєднувати будь-які листові салати, які ви віддасте перевагу потрібне. А сьомгу можна використовувати в різному вигляді, як варену, так і солону. Але давайте не будемо відходити від теми і приготуємо відмінний салат у всіх смислах цього слова – з копченої сьомги…

    Необхідні інгредієнти:

  • 35 грамів копченої сьомги
  • 50 р. салатних листя
  • 2 р. базиліка
  • 2 р. цибулі Сибулет
  • 10 р. солодкого перцю
  • 50 р. соусу для салату
  • Сіль і перець

Салат з копченою сьомгою рецепт

Перебрати всі салатні листя, промити і просушити. Нарвати салати на довільні невеликі шматки, викласти в глибокий посуд, полити спеціальним соусом для салату, рецепт якого розглянемо нижче, перемішати.

Солодкий перець промити в проточній воді. Покласти на дошку плодоніжкою вгору і пластинами 2-3 див. зрізати стіночки зверху вниз. Потім вирізати з нутрощів м’якоть, при цьому залишити зовнішню шкірку перцю товщиною приблизно 1-2 мм. А вже потім, не товсту шкірку солодкого перцю нарізати тонкою соломкою. У невелику каструлю з холодною водою, для досягнення мінімальної температури покласти лід і викласти туди соломки перцю. Через деякий час, приблизно 20 хвилин, нарізані соломки повинні скрутитися і прийняти вигляд завитків.

Тим часом, за нашим рецептом салату з сьомгою, необхідно копчену рибу нарізати тонкими слайсами. Раніше заправлені салатні листя викласти в центр салатниці. Навколо листя викласти шматочки копченої сьомги, прикрасити солодким перцем, додати базилік і цибулю Сибулет.

Як ми вже сказали, для цього салату можна використовувати не тільки копчену рибу, але і слабосолону або свіжу. В останньому випадку, краще буде спочатку обсмажити рибу в невеликій кількості олії.

Соус для салату рецепт

Цей соус можна використовувати для багатьох салатів, як рибних так і інших м’ясних. Словом це універсальний рецепт соусу для більшості страв.

Для приготування соусу для салату з копченою сьомгою приготуйте наступні продукти: 35 грамів свіжої сметани, 3 мл соєвого соусу, 7 мл бальзамічного оцту, 5 р. меду, 10 мл соку лимона, трохи солі і перцю

Влити сметану в невелику глибоку посудину, додати мед, сою, бальзамічний оцет і видавити трохи лимонного соку. Посолити і поперчити за смаком і збити всі продукти за допомогою віночка до утворення однорідної консистенції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Качині ніжки в духовці простий рецепт для початківців хазяєчок.
Загрузка...