Салати з білокачанної капусти

dae1f81a0dd3d839a0ec49f94ea18258 Салати з білокачанної капусти
Серед інших легких і простих в приготування овочевих страв, салати з білокачанної капусти займають важливе місце і завжди залишаються найбільш бажаними завжди.

Ще по темі: Рецепти смачних дієтичних салатів

Її подають як самостійне блюдо, використовують в супах, в других стравах, як окремий гарнір і часто використовують у салатах…

    Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста
  • Сіль, чорний мелений перець

Цей вид капусти широко застосовується в різних стравах; в щах, борщах, готують з неї голубці, котлети, начиняють всілякі пироги і т. д. А ще, з неї готують вітамінні салати в поєднанні з різними продуктами, рецепти яких пропонуємо вашій увазі…

f1914ea6ea251bb4dbd1cbdc368739e4 Салати з білокачанної капусти

Салат з квашеної капусти

Необхідні продукти: 300 г квашеної капусти, 80 г моркви, стільки ж селера, 2 столові ложки рослинного масла, Свіжа зелень, Сіль і перець

На початку потрібно капусту відтиснути і подрібнити. Натерти моркву і селеру, нарубати підлога пучка зелені, можна поєднувати кріп з петрушкою, викласти все до капусти, посолити і поперчити меленим чорним перцем, заправити маслом і ретельно перемішати.

А ви знали, що у квашеній капусті більше вітамінів, ніж у свіжій. У заквашенном вигляді вона краще зберігає харчову цінність і корисні речовини. Рекомендується споживати квашену капусту щодня, тим самим, Ви будете заповнювати добову норму вітаміну С.

Салат з капусти і яблук зі свіжими огірками

d029f28c1675bda05c99c370ad9d7e2a Салати з білокачанної капусти
1/2 білокачанної капусти, 2 невеликих огірків, 1 яблуко, Консервована кукурудза, 1 ст. ложка майонезу, Сіль, Перець і Сік лимона

Відокремити капустяне листя, приблизно 250-300 грамів, нарізати тонкою соломкою. Огірки не очищаючи від шкірки нарізати довгими брусочками.

З яблук зняти шкірку і нарізати також як огірки. Зібрати все в одній мисці. Додати до них приблизно 150 грам кукурудзи, покласти ложку майонезу, посолити, поперчити і перемішати.

У поєднанні з яблуками і невеликою кількістю майонезу даний салат робиться м’яким і приємним на смак. При цьому, характерний хрускіт свіжої капусти залишається незмінною.

Салат з капусти і моркви

Підготуйте наступні продукти: 300 г капусти, 2 моркви, Зелень петрушки, 1 столова ложка яблучного оцту, сіль і цукор за смаком

Нашаткувати свіжу капусту і розтерти з сіллю, рідину злити. Морква нарізати тонкою соломкою або протерти на великій тертці, несильно дрібно нарубати кілька гілочок петрушки. Полити оцтом, додати одну чайну ложки цукру і перемішати.

У білокачанній капусті містяться не мало корисних вітамінів і рослинні волокна, що покращує травлення. А крім цього, її широко застосовують у народній медицині і одним з прикладів: використання вичавленого соку капусти для зняття набряків.

Салат з білокачанної капусти з редискою

Нам знадобляться: 200 г свіжої капусти, 100 г редиски, 1/2 частина цибулі, 4-5 гілочок рубаної зелені, 100 г. сметани або майонезу, Щіпка солі

Першим ділом нашаткувати капусту і перетерти в мисці. Редиску і огірки нашаткувати соломкою, цибулю слід нарізати півкільцями, з’єднати їх з капустою, додати сметану, посолити і все перемішати.

Салат з капусти з ковбасою

Інгредієнти: Білокачанна капуста – 400 г, ковбаса варена – 200 г, майонез – 2 ст. ложки, Зелень кропу і петрушки, сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Варену ковбасу нарізати на довгі і тонкі брусочки. Викласти в посуді з попередньо нашаткованої капусти. Додати духмяний мелений перець, посолити, заправити майонезом і перемішати. Зверху посипати дрібно нарубаною зеленню.

Рецепт салату з білокачанної капусти з грибами

Свіжа капуста – 300 г, Картопля – 2 шт., Ріпчаста цибуля – 50 г, Часник – 1 зубчик, Солоні гриби – 100 г, Рослинна олія – 50 г, Сіль.

Промити і нарізати соломкою капусту, розтерти з сіллю. Попередньо відварену картоплю нарізати невеликими скибочками, цибулю тонкими півкільцями, а зубчик часнику порубати дрібно. Солоні або мариновані гриби нарізати тонкими скибочками. Зібрати все в єдину посуд, посолити, заправити олією і перемішати.

Про користь капусти відомо всім. Можна сказати, що вона унікальна і незамінна. Її можна споживати як в сирому, так і в будь-якій іншій формі. Крім класичної і всіма відомої як білокачанна існують і інші види капусти, такі як: брокколі, морська, пекінська і багато інших, рецепти яких Ви знайдете на нашому сайті.