Сало в духовці у фользі: рецепти страви і маленькі хитрощі

Загрузка...

Зробити сало в духовці у фользі зможуть навіть початківці кулінари. Блюдо виходить ароматним, ніжним і апетитним, має красиву золотисту скориночку. Краще всього вибирати сало з товстими прошарками м’яса.

Ще по темі: Мариноване сало

Ознайомтеся з детальними рецептами приготування і виберіть потрібний варіант.

Способи приготування

Незалежно від того, який варіант закуски ви виберіть, продукт необхідно попередньо вимити, видалити надлишки вологи з допомогою паперового рушника. Тільки після цього можна приступати до готування.

Рецепт №1 Апетитне блюдо по-українськи

Шанувальникам традиційної української кухні обов’язково припаде до смаку цей рецепт сала. Вам будуть потрібні:

  • свиняче сало з тонкою шкіркою – 500 гр.;51268f944e59b78d76d8e3b7f2fe17f3 Сало в духовці у фользі: рецепти страви і маленькі хитрощі
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець червоний і чорний (мелений) – по 1 ст. л. кожного;
  • сіль – за смаком;
  • паприка – 1 ст. л.

Спеції складаємо в окрему миску, видавлюємо туди часник, все ретельно перемішуємо. Щедро натираємо пласт отриманою сумішшю з усіх боків. Загортаємо фольгою і відправляємо запікатися при 200 градусах приблизно 10 хвилин. Після цього потрібно виставити мінімальну температуру і дати ласощів потомитися ще 15-20 хвилин. Закуска готова!

Такий варіант ласощі можна подавати як в теплому вигляді, так і злегка охолодивши.

Рецепт №2 Ароматний рулет у фользі в духовці

Якщо ви купили великий шматок сала, в духовці у фользі його можна запекти цілком. Закуска виходить соковитою, ніжною і неймовірно смачною. Для його приготування знадобляться:

  • свинина – 1 кг;c77150baf1c81baf3c35f7096b543996 Сало в духовці у фользі: рецепти страви і маленькі хитрощі
  • часник – 1 шт.;
  • сіль – половина ч. л.;
  • лавровий лист, кріп (сухий) перець мелений.

Основний компонент солять, приправляють спеціями, натирають часником. Якщо ви купили досить товстий шматок, то головку часнику можна дрібно нарізати і закласти всередину рулету. Туди ж відправляється подрібнений лавровий лист. Після цього шматок згортають у трубочку, щільно перетягують міцними нитками, загортають у фольгу. Сало, запечене в духовці, буде нудитися близько години при температурі 150-160 градусів.

Сало, запечене в духовці, слід обернути фольгою в 2-3 шару – жир, який буде виділятися під час готування, залишиться усередині, зробивши страву більш соковитим.

Рецепт №3 «П’яна» закуска

Якщо ви шукайте нові і цікаві варіанти закусок, то радимо вам спробувати приготувати сало в духовці у фользі з додаванням червоного вина. Напій надає продукту вишуканий смак, робить шкірку красивою. Вам будуть потрібні:

  • свиняче сало – 500-600 гр.;a53335ebcfb4aabfe490245501573fc6 Сало в духовці у фользі: рецепти страви і маленькі хитрощі
  • вино червоне – 100 мл;
  • сіль – 2-3 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • часник – 1 шт.;
  • спеції для м’яса – пара ст. л.;
  • лавровий лист – 2-3 шт.;
  • перець гострий мелений – за бажанням;
  • коріандр і зирра – 1 ч. л.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  М'ясна підлива до макаронів

Щоб блюдо, запечене у фользі, було більш смачним і апетитним необхідно натерти шматок цукром і сіллю, залишити в холодильнику на ніч. Вранці болгарський перець миють, нарізають соломкою. В салі роблять невеликі отвори, вставляють туди перець, щоб готовий продукт придбав вишуканий аромат.

Зверху шматок посипають спеціями, сушеними травами, ретельно втирають їх. Тепер потрібно почистити і нарізати невеликими часточками часник, вставити його в прорізі. У деко спочатку викладають шар фольги, зверху кладуть основний компонент, а на сам шматок – лаврові листочки. Поливають Вином продукт, загортають фольгою (можна зробити навіть 2 шари). Плиту доводять до температури 180-200 градусів, ставлять туди деко на годину.

Сало, запечене у фользі, можна розділити на кілька великих шматків і відправити в холодильник. Страву можна подавати і в теплому вигляді, нарізавши його дуже тонкими пластинками.

 

Загрузка...