Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощі

Загрузка...

У багатьох сім’ях рибні страви користуються великим попитом. Ароматна і навариста юшка, смажена рибка з цибульними кільцями, дієтичні сорти, приготовані на пару – все це лише частина страв, що полюбилася багатьом. Сазан в духовці, рецепт і способи приготування якого можуть бути найрізноманітнішими, також користується популярністю.

Ніжна риба, приправлена спеціями і доповнена картоплею або овочевим гарніром, припаде до смаку кожному. Вивчіть наші рецепти і маленькі хитрощі в приготуванні рибних страв. Ваші рідні обов’язково оцінять кулінарну майстерність!

Все важливе – в деталях

Щоб приготувати ситне і ніжне блюдо без будь-яких вад, необхідно врахувати наступне:

  • e1bb33516a231ee09fc302af1072ba73 Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощіПравильний вибір риби. Сазан в духовці з успіхом збереже форму як у формі, так і на тарілці, якщо ви візьмете свіжі, а не заморожені продукти.
  • Позбавляємося від зайвого. Перед приготуванням рибу слід правильно випатрати, не пошкодивши нутрощі. В іншому випадку гіркуватий присмак, не що перебивається ніякими спеціями, гарантований.
  • Для тих кому не подобається характерний запах річкової риби, можна порадити скористатися спеціями. Цибульні кільця, роздавлений часник, лимон і навіть імбир зроблять блюдо пікантним і ароматним.
  • Любителям великих розмірів. Якщо ви плануєте подавати на стіл сазана цілком, то краще залиште йому голову. Філе сазана в духовці зробити теж просто – достатньо витягнути реберця, розрізавши тушку по хребту.
  • Ще один спосіб позбутися від запаху твані – замочити рибу в молоці на півгодини. Якщо ви будете готувати цілу тушку, то в черевну порожнину слід засунути невелику гілочку кропу і запаху як не бувало!
  • f978a2140771dadef08b3db6abffd54f Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощіДля приготування сазана, запеченого в духовці, зазвичай потрібно близько 50-60 хвилин. За цей час м’ясо стане соковитим, буде буквально танути в роті. Якщо ви любите апетитну золотисту скоринку, то спробуйте запікати рибу у фользі протягом 30-35 хвилин, а потім зніміть її і дайте сазану потомитися ще хвилин 10.

    Рецепти апетитних рибних страв

    З сазана можна приготувати більше десятка різноманітних страв – цілу тушку, запечену з цибулею і зеленню, ніжне філе під якимось соусом, порційні шматочки зі сметаною і багато іншого. Ознайомтеся із процесом приготування декількох ласощів з риби і спробуйте приготувати чудовий вечеря!

    Рецепт №1 (класичний)

    Досить простим виглядає рецепт сазана в класичному вигляді. Для страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

    • риба – 1 тушка;1dc88118aa2490570356c0510cb62293 Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощі
    • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    • масло вершкове – половина пачки;
    • кріп, базилік або селера – 1 пучок;
    • будь-які спеції.

    Тушку потрошать, обробляють з усіх боків спеціями, викладають на деко. Щоб страва не підгоріло і не прилипло до поверхні, на неї стелять шар фольги. Цибулини шаткують кільцями, зелень миють (пучок розбирати не варто), складають все в черевну порожнину. Додають до «начинки» нарізане невеликими кубиками вершкове масло. Зверху рибу можна прикрасити зеленню і відправити в духовку.

     

    Сазан у фользі буде запікатися приблизно 45-50 хвилин. Температура при цьому не повинна перевищувати позначку в 200 градусів. Щоб м’ясо буквально танула в роті, необхідно укутати рибу фольгою. Перед подачею на стіл зелень і цибулю з черевної порожнини витягують.

    Сазан, запечений в парі з овочами, обов’язково заслуговує похвали, як на звичайному сімейному вечері, так і на гучному святі.

    Рецепт №2 Страву з картопляним гарніром

    Для тих хто не особливо стежить за своєю фігурою, можна порадити приготувати рибу в духовці з картоплею. Вам будуть потрібні:

    • сазан – 1 тушка;011b69eef06a262f827a7bdab3c1115c Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощі
    • картопля – 5-6 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • перець солодкий – 1 шт.;
    • спеції;
    • майонез.

    Рибу необхідно випатрати, натерти спеціями. Картоплю нарізають пластинками і солять, цибулю дрібно шаткують, а перець рубають кубиками. Деко обмазується маслом, потім у нього викладаються подрібнені овочі, а зверху – рибна тушка. Щоб м’ясо в духовці з картоплею вийшло соковитим і ніжним, необхідно змастити його майонезом, накрити фольгою.

    Через 35 хвилин запікання при 200-220 градусах ласощі буде готово. Можна потримати його ще 5-10 хвилин, звільнивши від фольги (вийде красива рум’яна кірочка).

    Рецепт №3 Сазан під сметанним соусом

    Досить пікантним виходить риба, запечена під сметанним соусом. Для страви потрібно:

    • риба – 1 тушка;fca08a50cccc651c472163b4cd43f632 Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощі
    • цибуля ріпчаста – 300-350 гр.;
    • сметана – 1 упаковка;
    • спеції.

    Тушку необхідно випатрати, вирізати філе видалити всі кісточки і натерти м’ясо спеціями. Цибулю нарізають красивими кільцями. У деко, змащене маслом, укладають шар лука, а зверху – сазанье філе (шкурка повинна бути внизу). На рибу викладають залишки цибулі, рясно всі змащують сметаною і відправляють запікатися.

    Після 30 хвилин в духовці при 200 градусах, сазан у фользі буде практично готовий. Щоб отримати апетитний золотистий відтінок, необхідно зняти фольгу і дати страві потомитися ще 10-15 хвилин.