Шарлотка з яблук класичний рецепт

Шарлотка из яблок классический рецепт
В наші дні рецептів шарлотки настільки багато, і цей факт пояснює популярність даного виду пирога. Хоча класична шарлотка готується нашвидкуруч, без особливих хитрощів і виключно з кислих яблук. Це скоріше спрощений пиріг, щось на зразок хлібного пудингу, але тільки з фруктами

    Інгредієнти для приготування Шарлотки:

  • 2-3 великі яблука,
  • 250 мл. чашки борошна
  • 1 чашка цукру,
  • 3 великих яєць,
  • щіпка солі,
  • 1/2 ч. ложка кориці,
  • 1/2 ч. ложки ванільного порошку,
  • 1 ст. ложка крохмалю,
  • цукрова пудра для присипки.

Існує легенда походження цього відомого пирога. І згідно з нею, рецепт був придуманий англійською королевою Шарлотта, яка обожнювала яблука. Тим самим цей пиріг по праву можна вважати королевської

Загрузка...

Як приготувати шарлотку рецепт з фото

1. Включаємо духовку, ставимо температуру до 180 градусів. Змішуємо борошно, сіль і корицю. При бажанні можна додати крохмаль.

Тесто для шарлотки

2. Збиваємо яйця і цукор, поки маса помітно не посвітлішає і злегка не збільшиться в об’ємі, приблизно за 5 хвилини.

Тесто для шарлотки

3. До збитою яєчною суміші частинами додаємо борошно і продовжуємо збивати до однорідної густої маси.

Тесто для шарлотки

4. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже, можна тонкими пластинами або довільними кубиками.

Нарезанные яблоки для шарлотки

5. Спеціальну роз’ємну форму діаметром 22 див. розтираємо рослинним маслом і Викладаємо спочатку яблука, а потім вже заливаємо тісто для шарлотки.

Как приготовить шарлотку

6. Розподіляємо рівномірно густу масу, яка повинна повністю покрити нарізані фрукти.

Как приготовить шарлотку

7. Форму перекладаємо в духовку на 30-40 хвилин, в залежності від напруги мережі та характеристики вашої духовки.

Как приготовить шарлотку

8. По готовності, пиріг з яблук повинен підрум’янитися, а перевірити готовність можна звичайної зубочисткою, при цьому тісто не повинно липнути до дерева.

Пирог из яблок

9. Знімемо з духовки, необхідно шарлотці дати трохи охолонути прямо у формі, а потім звільняємо від форми і посипаємо верх випічки цукровою пудрою

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!
Загрузка...