Шарлотка з яблук класичний рецепт

Загрузка...

3b2451ea20640e8a64db8027ae2a7c45 Шарлотка з яблук класичний рецепт
В наші дні рецептів шарлотки настільки багато, і цей факт пояснює популярність даного виду пирога. Хоча класична шарлотка готується нашвидкуруч, без особливих хитрощів і виключно з кислих яблук. Це скоріше спрощений пиріг, щось на зразок хлібного пудингу, але тільки з фруктами

    Інгредієнти для приготування Шарлотки:

  • 2-3 великі яблука,
  • 250 мл. чашки борошна
  • 1 чашка цукру,
  • 3 великих яєць,
  • щіпка солі,
  • 1/2 ч. ложка кориці,
  • 1/2 ч. ложки ванільного порошку,
  • 1 ст. ложка крохмалю,
  • цукрова пудра для присипки.

Існує легенда походження цього відомого пирога. І згідно з нею, рецепт був придуманий англійською королевою Шарлотта, яка обожнювала яблука. Тим самим цей пиріг по праву можна вважати королевської

Як приготувати шарлотку рецепт з фото

1. Включаємо духовку, ставимо температуру до 180 градусів. Змішуємо борошно, сіль і корицю. При бажанні можна додати крохмаль.

2e1fec7bf7b895482dd319e8171c0f75 Шарлотка з яблук класичний рецепт

2. Збиваємо яйця і цукор, поки маса помітно не посвітлішає і злегка не збільшиться в об’ємі, приблизно за 5 хвилини.

e64531016bd0f4cb38bffb90958cbd83 Шарлотка з яблук класичний рецепт

3. До збитою яєчною суміші частинами додаємо борошно і продовжуємо збивати до однорідної густої маси.

df9b39980058c3a7174a43f0380f4380 Шарлотка з яблук класичний рецепт

4. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже, можна тонкими пластинами або довільними кубиками.

6f5e21916a1f4e7e683fd52f24098372 Шарлотка з яблук класичний рецепт

5. Спеціальну роз’ємну форму діаметром 22 див. розтираємо рослинним маслом і Викладаємо спочатку яблука, а потім вже заливаємо тісто для шарлотки.

a691b35789d40de114c347cfb58d688a Шарлотка з яблук класичний рецепт

6. Розподіляємо рівномірно густу масу, яка повинна повністю покрити нарізані фрукти.

da0281eec35dbdafd53130d20612ca31 Шарлотка з яблук класичний рецепт

7. Форму перекладаємо в духовку на 30-40 хвилин, в залежності від напруги мережі та характеристики вашої духовки.

c4f7491ae635824da69dfdc64142651b Шарлотка з яблук класичний рецепт

8. По готовності, пиріг з яблук повинен підрум’янитися, а перевірити готовність можна звичайної зубочисткою, при цьому тісто не повинно липнути до дерева.

aff704af01883b1f752add8798f8592f Шарлотка з яблук класичний рецепт

9. Знімемо з духовки, необхідно шарлотці дати трохи охолонути прямо у формі, а потім звільняємо від форми і посипаємо верх випічки цукровою пудрою