Шашлик з курки в духовці. Швидко, смачно, оригінально.

Загрузка...

З курки можна приготувати безліч страв. Наприклад, шашлик з курки в духовці, який буде приємною і оригінальною альтернативою традиційному, зі свинини або баранини.

Необхідні приготування

Страва може бути приготована різними способами: у духовці в рукаві, на шпажках. Але левова частка успіху цього чудового блюда — в маринаді. Маринад для шашлику з курки може бути класичним, на основі винного оцту з рослинним маслом, і з додаванням незвичайних інгредієнтів: наприклад, меду або соку ананаса. Ось кілька рецептів, завдяки яким шашлик з курки буде ніжним, соковитим, апетитним.

  • b1864ff55e64d95dc2b1740099ce5527 Шашлик з курки в духовці. Швидко, смачно, оригінально.Гранатовий сік, соки ківі, апельсина, ананаса — розм’якшуючі соки. Тільки сік потрібно робити з свіжих фруктів або дрібно натирати їх. На 1 кг філе знадобиться 2 ківі або 2 апельсина, або половинка ананаса. Гранатовий сік рекомендується взяти готовий. Його можна змішати з горілкою, співвідношення 4:1.
  • Ніжний і разом з тим пікантний смак вийде у страви, якщо шашлички з курки в духовці готуються на медовому маринаді. На 1 кг м’яса потрібно взяти по 2-3 ст. л. меду і гірчиці, 1 ст. л. аджики, 3 ст. л. соєвого соусу, 150 г майонезу.
  • В міру гострий червоний маринад в той же час підкреслює ніжний смак м’яса. На 1 кг філе знадобиться сік невеликого лимона, 2 ч. л. аджики, 150 г кетчупу, великий подрібнений зубок часнику, 2 столові ложки майонезу.
  • Цибульно-лимонний. З розрахунку на 1 тушку береться 3 — 5 середніх цибулин, 2 лимона, спеції за смаком, кілька ложок олії. Очищений і нарізаний лук разом з нарізаним лимоном (цедру не зрізати!) подрібнити в блендері, змішати з маслом і спеціями.

Спеції

95cb23a43365d039fd3674c40d3b20c3 Шашлик з курки в духовці. Швидко, смачно, оригінально.Рецепт курячого шашлику в духовці був би неповним без згадки про спеції. Кожна пряність вносить свій відтінок загальну смакову гаму, від м’яких і делікатних нот розмарину, орегано, майоран, імбиру до насиченого, інтенсивного звучання перцевих сумішей, мускатного горіха, бадьяна, базиліка, каррі. А от солі на цьому етапі бути не повинно. Посолити домашній шашлик потрібно безпосередньо перед приготуванням.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка з картоплею в духовці – простий і смачний рецепт приготування

 

Шашлик з курки може бути приготований з будь-якої частини тушки: із стегенець він буде соковитим, з грудки — дієтичним, з крил — дуже апетитно виглядати. Але незалежно від цього м’ясо не слід нарізати дрібно, інакше при запіканні воно пересушити. Маринувати м’ясо можна окремими шматочками і вже нанизаним на шпажки. Ідеально соковитим буде шашлик із курячого філе, якщо грудку порізати смужками шириною 10 мм і товщиною 8 мм і потім нанизувати їх на шпажки гармошкою. Якщо курка готується шматочками, можна чергувати їх для більшої соковитості з скибочками сала.

Дерев’яні «шампури» теж слід певним чином підготувати. Щоб шашлик на шпажках в духовці не обгорал, а набував рівномірний золотисто-коричневий колір, шпажки перед тим, як на них буде нанизуватися м’ясо, слід повністю занурити в ємність з водою на півгодини.

М’ясо занурюють у посуд з маринадом і залишають на 2 — 3 години.

Способи запікання

  • e148083ec56205ae4853a0b22f1ed12d Шашлик з курки в духовці. Швидко, смачно, оригінально.Шашлик із курячого філе готується дуже швидко, у цьому основна перевага цього способу. Промариновавшееся і нанизане на шампури м’ясо помістити на змащену маслом грати і поставити в розігріту жарову шафу. Знизу можна підставити деко для стікає соку. М’ясо обсмажують з усіх боків, повертаючи шпажки кожні 5 хвилин. Такий рецепт курячого шашлику в духовці — самий простий, при цьому все рівномірно і добре прожарюється.
  • Незвичайно смачний шашлик в рукаві. Курочку порізати на шматочки середнього розміру, маринувати протягом 4-х годин. Нанизувати м’ясо на шпажки, чергуючи з яблуками (яблука не чистити!), посипати свіжої рубаною зеленню, потім помістити в рукав для запікання. Незадовго до закінчення готування рукав можна розкрити, щоб м’ясо зарум’янилося. Домашній шашлик за такою методикою готується близько години і чудовий великий соковитістю.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з копченою рибою

Який би рецепт шашлику з курки не був взятий за основу, його завжди можна різноманітити, експериментуючи з різними маринадами, спеціями, овочами в якості добавок. І тоді вийде гідне захоплення блюдо!

Загрузка...