Шоколадні еклери

5c0357cde1b5e6a28b86c2f69084ecab Шоколадні еклери
Існують ряд десертів, від яких навряд чи хтось відмовиться. Серед безлічі ласощів, саме ці ось кондитерські вироби французького походження не залишать байдужими нікого. Класично еклери випікають довгастої форми і тому їх називають «кісточки закоханих», напевно це пішло не тільки з-за виду, швидше смак зачаровує і мимоволі закохуєшся у них…

    Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла
  • 60 г борошна
  • 1 ст. ложка какао-порошку
  • 200 г сиру
  • 5 ст. ложок згущеного молока
  • 2 яйця
  • 1 год .ложка цукру
  • Щіпка солі
    Приготування:

У каструлю влити воду, викласти туди масло, сіль, цукор і поставити на плиту. Борошно просіяти з какао і перемішати. Як тільки маса почне закипати, всипати борошно з какао і заважати швиденько лопаткою, поки не вийде ком тесту не пристающий до стінок посуду.

Вогонь вимкнути і дати тісту трохи охолонути. Потім додати по одному яйця, вимішуючи до гладкої маси. Готове тісто повинно мати досить густу консистенцію і не стікати з ложки.

За допомогою кондитерського мішка відсадити еклери на деко на відстані кількох сантиметрів один від одного і поставити випікати в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Приготувати крем: сир протерти крізь сито і змішати зі згущеним молоком. З допомогою кондитерського шприца начинити охолоджені тістечка. Під час випікання тістечок духовку відкривати не можна, інакше тісто не підніметься.

Шоколадні еклери вийшли пишними, легкими і смачними. Повітряний заварний крем просто блаженство і все це тане в роті…