Шоколадний мус

Загрузка...

e78185df99aa31cad2f2a9cc8ffd810b Шоколадний мус
Фірмовий французький десерт став популярним у всьому світі. Це напій справжніх гурманів, наповнений ніжністю і романтикою, полюбили багато. Досконалий, вишуканий повітряний десерт — мус з кокосовим молоком і вершково-шоколадним смаком просто райська насолода.

    Інгредієнти:

  • Кокосове молоко — 400 мл
  • Вершковий сир — 110 г
  • Цукор — 120 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. ложка
  • Какао — 80 г
    Приготування:

За день настояти в холодильнику кокосове молоко, при цьому не відкривати банку і не струшувати. У глибокій мисці розтерти вершковий сир з цукром. Всипати ванільний екстракт, перемішати.

Обережно, не струшуючи відкрити банку кокосового молока, перекласти тільки вершки у посуд з збитими іншими інгредієнтами, рідина нехай залишається в банку. Інтенсивно збивати до пишної маси.

Продовжуючи збивати додати порошку какао, збити, при бажанні можна додати ще цукру і какао за смаком. Розподілити по склянках і додати збитих вершків.

Мус з шоколаду

Інгредієнти на 4 порції:
Для мусу: 125 г плиткового шоколаду, 75 г вершкового масла, 2 свіжих жовтка, 3 білка, 20 г цукрового піску
Для прикраси: стружки білого шоколаду, какао-порошок, гілочка свіжої м’яти

На водяній бані, при високій температурі розтопити шоколад. А в іншому посуді, помішуючи розм’якшити вершкове масло. Образовавшеюся необхідно зняти пінку.

Зняти з водяної бані розтоплений шоколад. Повільно помішуючи, з’єднати з розтопленим маслом. Не перестаючи заважати, по одному додати жовтки яєць, збити до однорідної маси.

В окремому посуді збити білки. По немногу додаючи цукор збити поки цукор не розтане, до густої однорідної консистенції. Додайте шоколадну суміш і обережно все перемішати.

Перекладіть в холодильник на 3 години. Після охолодження надайте мусу вигляд невеликих кульок і посипте стружкою з білого шоколаду, какао і прикрасити м’ятою.

У процесі приготування шоколадного крему можна також додати гіркий, молочний шоколад. При використанні білого шоколаду замість звичайного, слід додавати його на 10% більше, щоб домогтися необхідної густоти. А ще, для аромату, мус додають рому, коньяку або лікеру.