Шукаєте простий і смачний рецепт їжачків в духовці? Він тут!

Ви не в першій задалися питанням, що б такого приготувати на вечерю? Хочеться чогось смачного, але і стояти весь вечір біля плити – сумнівне задоволення. Найпростіше рішення – готувати що-небудь в духовці.

Тоді потрібно лише підготувати майбутнє блюдо, відправити в духову шафу і займатися своїми справами. Крім того, страви, приготовані таким чином, завжди мають особливий смак і аромат, до якого ніхто і ніколи не залишиться байдужим. В цей раз ми пропонуємо порадувати близьких всім відомими котлетками з рисом, але приготовані не як завжди. У статті ви знайдете рецепт їжачків в духовці, а також поради про подання на стіл і відповідних гарнірів.

Прості котлетки

Так як можна приготувати фарш з рисом в духовці? Для самих звичайних їжачків нам знадобляться невигадливі продукти:

  • Фарш (бажано, яловичий) – 400 гр.;3aaa702d36ad8ebdf9c329b5a03c1cae Шукаєте простий і смачний рецепт їжачків в духовці? Він тут!
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Рис (довгозерний) – 150 гр.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Сіль і перець – за смаком.

Ставимо варитися рис і в цей час готуємо фарш. Цибулю дрібно рубаємо, змішуємо з фаршем. Додаємо до суміші яйце, сіль, перець, а потім і зварений і промиті холодною водою рис. Перемішуємо все це. Потім змоченими водою руками скачуємо «їжачків» і відправляємо в духовку. Випікати близько півгодини при температурі 180 градусів.

При бажанні за 5 хвилин до того, як страва буде готова, можна зверху трохи посипати їх сиром.

До всіх цих інгредієнтів можна ще додати розмочений у молоці хліб, тоді смак буде більш ніжним.

Їжачки в соусі

Більш цікавий, але не витратний ні по часу, ні по продуктам варіант – приготувати їжачків з смачним соусом із томатної пасти і сметани. Для цього нам потрібні наступні продукти:

  • Фарш – 400 гр.;0dbac33a7e358e9f9912be82b0368150 Шукаєте простий і смачний рецепт їжачків в духовці? Він тут!
  • Рис (довгозерний) – 120 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сметана – 3 столові ложки;
  • Паста томатна – 2 столова ложка;
  • Сіль і перець – за смаком.

Промиваємо рис і заливаємо його гарячою кип’яченою водою. Тримаємо під прикритою кришкою не більше півгодини, близько 20 хвилин. Якраз поки готуємо фарш. Дрібно ріжемо очищену цибулину, трьом або дрібно ріжемо часник. Все це змішуємо з фаршем, солимо і перчимо. Потім до отриманої суміші рис.

Мокрими руками формуємо кульки і укладаємо в посуд для запікання, змащену олією. З такої кількості продуктів виходить приблизно 10 їжачків.

 

Тепер, поки духова шафа розігрівається до 200 градусів, робимо соус – змішуємо сметану з томатною пастою. При бажанні додаємо сіль і перець. Розбавляємо соус кип’яченою водою.

Заливаємо їжачків приготованим соусом. Якщо вам подобається піджареної верхівка, то потрібно залишити стирчать верхівки. Якщо ні, то залийте тефтелі «з головою». При зазначеній температурі випікати близько півгодини під кришкою або фольгою. Хвилин за 5 до закінчення готування відкрийте кришку, нехай утвориться золотава скоринка. Ось і готові смачні і ароматні їжачки!

Їжачки в томатному соусі

Наведемо ще один рецепт тефтелек з рисом, заправлені соусом, але тепер томатним.

Нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 220 гр.;ef9efb32d4b1e52cb0c95b63a3ee4367 Шукаєте простий і смачний рецепт їжачків в духовці? Він тут!
  • Фарш баранячий – 220 гр.;
  • Рис довгозерний – 200 гр.;
  • Консервовані помідори – 400 гр.;
  • Мелений імбир – 1 чайна ложка;
  • Мелений кумін – 1 чайна ложка;
  • Мелена кориця – 1 чайна ложка;
  • Олія оливкова – 1 столова ложка;
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Хлібні крихти (свіжі) – півсклянки;
  • Свіжа м’ята – чверть склянки;
  • Сіль і перед – за смаком;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Вода.

Для початку підготуємо всі інгредієнти. Цибулю дрібно поріжемо, часник натремо на тертці, помідори звільнимо від шкірки і дрібно наріжемо, частина м’яти подрібнити. У сковороді трохи підсмажуємо цибулю і часник. Рис відварюємо. Потім готуємо фарш змішуємо обидва виду, хлібні крихти, подрібнену м’яту, сіль, перець, трохи збите яйце і половину смаженої цибулі з часником, рис. Все ретельно перемішуємо і формуємо їжачків.

Потім викладаємо їх у форму. Ставимо за духовку розігріватися на 200 градусів і готуємо соус. Для цього залишився з цибулі і часнику додаємо спеції і помідори. Близько 5 хвилин все це тушкуємо з водою. Потім заливаємо цим соусом тюфтельки і відправляємо їх у духовку хвилин на 30. Перед подачею прикрасити страву листочками м’яти.

Варіанти гарніру

9dc072964d13b8634c78334412293a15 Шукаєте простий і смачний рецепт їжачків в духовці? Він тут!Для їжачків в духовці обов’язково потрібен гарнір. Можна приготувати його звичайним способом – зварити картоплю, крупу або макарони. А можна урізноманітнити рецепт їжачків і додати до них гарнір відразу. Найбільш виграшний варіант – розкласти навколо котлеток крупно порізані овочі. Підійдуть будь – болгарські перці, помідори, кабачки, баклажани і, звичайно, картопля. Можна обійтися і тільки останнім. Також можна робити їх відразу з рисом.

Перед подачею на стіл обов’язково посипте блюдо свіжою зеленню. Якщо ви приготували їжачків з соусом, то поставте його на стіл, просто перелив з форми в соусницю. Якщо ж приготували без нього, то можна зробити простий часниковий соус (змішати сметану, зелень, тертий часник і спеції). Він непогано підійде до цієї страви. Можна також подати з кетчупом, майонезом або сметаною.

Як бачите, варіантів безліч, але в будь-якому разі буде дуже смачно! Головне, готуйте з любов’ю!

Приємного вам апетиту!