Сирні печива з варенням — домашня випічка в духовці

Сир — універсальний продукт. З нього можна приготувати величезну кількість солоних страв, солодкої випічки та десертів і все це легко готуватися, недорого коштує і дуже смачно. Зараз розглянемо деякі базові рецепти випічки, за допомогою яких молоді господині навчаться робити смачні солодощі. Ну а досвідчені господині зможуть внести свої доповнення і дивувати гостей фірмовим солодким блюдом.

Сирні печива з варенням

Ще один досить простий і легкий рецепт з сиром і варенням. Тільки сир тут служить головним інгредієнтом для тіста.

ff1dd3792cbdffba38c39409ca09605a Сирні печива з варенням   домашня випічка в духовціВам знадобиться:

 

  • 200 гр. сиру типу «рікотта»
  • 200 гр. вершкового масла
  • 250 гр. борошна
  • 250 гр. повидла або джему
  • цукрова пудра

М’яке вершкове масло добре змішайте з сиром і додайте борошно. Ретельно вимісіть, покладіть в миску, накрийте рушником і поставте на кілька годин у холодильник. Перед початком формування печива, увімкніть духовку на 180 градусів. На столі розкачуємо з сирного тіста пласт завтовшки 0,5 див, розрізаємо на квадратики, кожна із сторін яких 8 див. На середину кожного квадрата кладіть по ½ чайної ложки повидла.

Потім два протилежних куточка кожного квадрата з’єднайте разом і гарненько стисніть. Викладаєте кожен конвертик на деко. Запікається печиво дуже швидко – 10-12 хвилин. Охолоджене печиво викладіть на велике блюдо, і посипайте зверху цукровою пудрою.

Така випічка з сиру у вашому будинку знищиться домочадцями в мить ока і це буде приємним винагородою за вашу працю.

Приємного апетиту!