Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

Незважаючи на те, що всіх нас в дитинстві мами і бабусі часто пригощали сирниками, любов до них ми зберігаємо на все життя. З манкою або молочним супом такі чудеса трапляються рідко. Так що наших дітей, так і чоловіків, ми раді побалувати цією стравою. Рецепт сирників з сиру геніально простий, але можна додати в нього нові фарби і нотки.

Особливо смачними, пишними, а головне — не жирними виходять сирники в духовці. У них є кілька переваг перед звичайними, смаженими на сковороді:0f5b024191d18770e566bf212b34e6aa Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

  • для їх виготовлення не використовується масло шкідливий
  • не потрібно стояти над плитою, поки вони готуються
  • при приготуванні можна використовувати повільно приготавливающиеся продукти, адже час і температуру запікання можна варіювати

Ну, а оскільки це дійсно дуже-дуже популярне блюдо для домашніх сніданків, подивимося, які цікаві варіанти можна зробити.

Найпростіші класичні оладки з сиру

Готуються буквально за пару хвилин. Потрібно:

  • сир — 1 пачка (200-250 гр.)
  • яйця курячі свіжі — 2 шт.
  • борошно (вищий сорт, добре просеянная) — 50-70 гр. (3-4 ст. ложки)
  • цукор — 100 гр.
  • розпушувач для тіста або пів-ложки соди, погашеної оцтом
  • Збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо, поки тісто не стане однорідним.
  • Розігріваємо духовку до 160°C, режим «нижній нагрів». Нагріваємо сковороду в духовці, змащуємо її маслом (будь-яким). Мокрими руками формуємо кульки з тіста, викладаємо їх на сковорідку і трохи розплющуємо.
  • Час приготування — близько 20-25 хвилин. Перед готовністю можна включити «верхній нагрів» в духовці, щоб отримати рум’яну скоринку.
  • Порада: для сирників краще всього використовувати дрібнозернистий сир з невеликою вологістю або сирну пасту. Якщо зерна великі, їх потрібно розім’яти вилкою з додаванням цукру. Якщо продукт дуже вологий, можна віджати його через марлю.

    Рецепт сирників з манкою

    Це ще один варіант, який давно став класикою. Інструкція майже така ж, що і для звичайних сирних оладок. Беремо:bf96aebd34db4f0bfd862217e4a523ba Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

    • сир — 1 пачка
    • яйця свіжі — 1 шт.
    • цукор — 50 гр.
    • борошно — 60 гр. (3 ст. ложки)
    • манка — 20 гр. (1 ст. ложка)
  • Всі інгредієнти, крім борошна, ретельно перемішуємо і даємо настоятися 20 хвилин, поки крупа розбухне.
  • Додаємо борошно і ще раз гарненько вимішуємо.
  • Формуємо кульки з тіста і викладаємо їх на гарячу, змащену маслом або застелену пергаментом сковорідку, злегка придавлюємо.
  • Запікаємо при температурі 160°C близько 20 хвилин.
  • Такі сирники із сиру з манною крупою мають приємну зернисту консистенцію і більш соковитий смак, ніж звичайні борошняні.

    Порада: щоб на оладушках зверху утворилася хрустка скоринка, можна їх в кінці запікання змастити сметаною, білком, збитим з цукром, або просто покласти маленький шматочок вершкового масла і включити «верхній нагрів».

    Дріжджові сирники

    Їх так само можна приготувати в духовці, хоча і звичайні теж виходять дуже ситними. Однак у таких оладок абсолютно чарівний запах з-за запеченого сиру, і свіжої здоби. Потрібно:661b9959c5232d1b79ad6dc1e21c1561 Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

    • сир — 1 пачка (250 гр.);
    • борошно — приблизно 1 склянка з гіркою (200 гр.);
    • цукор — 3 ст. ложки;
    • молоко — 100 гр.;
    • дріжджі сухі — 6 гр. (1 ч. л.);
    • яйця свіжі — 2 шт.;
    • сіль — трохи.
  • Перемішуємо сир, яйця, 100 гр. борошна, 2 ложки цукру і сіль до повної однорідності.
  • Змішуємо тепле (+25°С) молоко з ложкою цукру і дріжджами. Чекаємо, поки піде надмірне піноутворення (10-15 хвилин максимум) і вливаємо суміш в основне тісто. Ретельно вимішуємо.
  • Додаємо решту борошна, швидко вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо його на расстойку на 1 годину в тепле місце.
  • Розігріваємо духовку до 200°C, режим «нижній нагрів». Формуємо сирники, для різноманітності, можна зробити трикутні. Викладаємо на сковороду, вистелену пергаментним папером. Можна змастити верх оладок яєчним білком, білком, збитим з цукром, сметаною. Даємо 10 хвилин постояти для підйому вимішаного тіста.
  • Випікати близько 20 хвилин. Після включити «верхній нагрів», щоб отримати рум’яну скоринку. Перевертати дріжджові страви не рекомендується.
  • Цей рецепт сирників з сиру особливо хороший з рідкими соусами: пухнасте тісто, немов губка, відмінно вбирає конфітюри, варення, згущене молоко.

    Фруктові сирники — особлива розмова

    Такий рецепт в духовій шафі можна розробити і самостійно, додавши фрукти або ягоди в пропорції 1/2 маси сиру і трохи досыпав борошна, щоб з тіста можна було формувати коржики. Що можна додати:e386ef95fe7f3ee00f116df7e665046a Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

     

    • банани
    • яблуко
    • хурму
    • лимонну або апельсинову цедру
    • груші
    • полуницю
    • вишню

    Одним словом, просто додайте улюблену фруктову компоненту, всипте трохи більше борошна (кількість залежить від вологи у фруктах/ягодах) і на 5 хвилин збільшити час випікання. Буде дуже смачно!

    Рекомендація: в абсолютно будь-які сирники з сиру можна додати помиті нарізані на дрібні шматочки сухофрукти — курагу, чорнослив, білий і чорний родзинки, фініки. Також можна використовувати подрібнені горіхи, як для тесту, так і для обсипання.

    Сирники з рікотти — сирного сироваткового сиру

    Вийдуть відмінні сирники в духовці. Вам не потрібна буде навіть борошно, а страва вийде фантастично смачним, чимось схожим на суфле. Візьмемо:7e925b6b455356168f37021bded0cee1 Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

    • сир — 1 пачка (250 гр.)
    • рікотта — 1 упаковка (200 гр.)
    • яйця свіжі — 2 шт. (якість дуже важливо!)
    • цукор — 100 гр.
  • Білки відділяємо від жовтків дуже ретельно, щоб обидві частини відмінно взбивались.
  • Жовтки збиваємо з половиною цукру до розчинення кристалів, додаємо сир і робимо пухку масу.
  • Білки охолоджуємо, збиваємо на середній швидкості, поступово всипаємо цукор, що залишився. Збільшуємо швидкість і добиваємося освіти «білкових піків», тобто дуже стійкої піни.
  • Дбайливо змішуємо обидві маси, щоб вони не опало.
  • Формочки змащуємо маслом і відправляємо в них тісто, сформувавши на поверхні певний малюнок.
  • У розігріту до 180°C духовку, включену в режим «нижній нагрів», відправляємо наші сирники на 15 хвилин. Включаємо верхній нагрів і даємо страви підрум’янитися 5 хвилин.
  • Такі пишні повітряні сирники скоріше відносяться до десертних страв, вони схожі на суфле. Після деякого охолодження вони будуть добре поєднуватися з морозивом, фруктами, ягодами, кремовими соусами.

    Секрет: щоб зробити сирники в духовці, не обов’язково використовувати яйця, якщо, наприклад, вони відсутні або протипоказані. Додайте в тісто трохи сметани, сироватки, молока, йогурту або кефіру (близько 50 гр. замість 1 яйця) і отримаєте відмінне блюдо.

    Шоколадні сирники

    Для ласунів цукру багато не буває. Для любителів шоколаду всі інші інгредієнти — лише доповнення, а шоколад — найважливіша частина страви. Не будемо обговорювати детальний рецепт (дивіться його в варіантах 1 або 2), обговоримо тільки шоколадну складову.f4ffe4d4213f038b0a38c6b09f0a3393 Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

    • якщо додати 1 чайну ложку какао-порошку, розведеного водою, то вийде оригінальний, нехай і не дуже шоколадний присмак
    • щоб підсилити ефект, використовуйте 2 чайних ложки готової суміші («Несквік» або аналогів) — вийде значно краще
    • шматочки шоколаду розміром 0,5×0,5, всыпанные в тісто при запіканні протягом 20 хвилин перетворяться в дивовижну шоколадну начинку

    Шоколадне ласощі з сиром не підійде для звичайних сніданків, але для недільних — саме воно. Балуйте дітей, в тій мірі, в якій це не заборонено законами дієтології.

    Сирні оладки з довго готуються продуктами

    Варіантів існує безліч, але найбільш популярні — морквяні і гарбузові оладки. Якщо у вас молода солодка морква або солодка вереснева гарбузик, то можна обійтися і смаженням на сковороді. Але якщо це не так, краще приготувати сирники в духовці, щоб все добре пропеклося, і продукт спожив мінімум масла. Отже, беремо для рецепта:cc0dde906f32e4fa50e2cae18f7e7c1a Сирники в духовці: рецепти від кращих кулінарів

    • свіжа морква або гарбуз — 150 гр. (тертої виходить склянку);
    • сир — 1 пачка (200-250 гр.)
    • сода, гашене оцтом — 1 ч. ложка
    • борошно — близько 200 гр.
    • яйце свіже — 1 шт.
  • Спочатку збиваємо яйця з цукром, висипаємо трохи борошна (близько 50 гр.), далі сир, моркву/гарбуз, гашену соду або розпушувач. Ретельно перемішуємо і дбайливо додаємо решту борошно.
  • Повинно вийти густе, тверде, але не жорстке тісто, з якого ми робимо сирники. Для запікання їх в духовці викладаємо їх на теплу змащену олією сковорідку.
  • Піч при температурі близько 160°C не менше 35 хвилин. Далі включаємо «верхній нагрів» і отримуємо за 3-5 хвилин хрустку скоринку зверху.
  • Це виключно корисний рецепт сирників в духовій шафі. Дуже рекомендований дітям з недоліком вітаміну A і D. обов’язково Подавати зі сметаною або іншим молочним соусом, щоб поліпшити засвоюваність потрібних вітамінів.

    Робимо ще смачніше!

    Щоб сніданок або полуденок з смачними сирниками стали улюбленою трапезою ваших домашніх, обов’язково подавайте самі різні соуси до вашого аппетитному десерту. Сметана, мед, варення, шоколадний соус, фруктові і ягідні конфітюри, згущене молоко, морозиво… Список просто нескінченний, так що ваші домочадці навряд чи засумують, навіть якщо ви будете дуже часто готувати сирники в духовці з їх улюбленими рецептами.