Смачне, ситне блюдо жульєн з куркою і грибами в духовці

Загрузка...

Ви вже думаєте, чим здивувати близьких і гостей на Новий рік? Або ж просто хочете смачно повечеряти? У будь-якому випадку жульєн з куркою і грибами в духовці – відмінний варіант.

Не можна сказати, що готується він дуже просто, але й складного у приготуванні цієї страви нічого немає. Єдиний можливий мінус в тому, що пристойно часу йде на випічку, але ж вам при цьому не стояти біля плити. Тому сміливо беріться за це чудо французької кухні і не пошкодуєте!

Жульєн з печерицями та курочкою

Для рецепту такого смачного вечері нам знадобляться:

  • Куряче філе – 400 гр. (приблизно 2 шт.);cb91847a7eef7c7ceff1409424b598fb Смачне, ситне блюдо жульєн з куркою і грибами в духовці
  • Печериці (свіжі) – 400 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Сметана (нежирна і рідка) або вершки – 200 гр.;
  • Сир (будь твердого сорту) – 100 гр.;
  • Борошно – 2 столові ложки;
  • Перець і сіль – за смаком.
  • Соняшникова олія – трохи, для обсмажування.

Можна по-різному запекти жульєн – або в одній великій формі, або порційно (в маленьких, наприклад, у глиняних горщиках, але без використання кришечок). Краще за все запікати безпосередньо перед приходом гостей, щоб на стіл поставити свіже гаряче блюдо.

Отже, куряче філе промиваємо і при необхідності позбавляє від залишків жиру або шкірки. Чистимо цибулю, промиваємо печериці. Курку ріжемо невеликими кубиками, дрібно рубаємо цибулю і тоненькими пластиками нарізаємо гриби.

Потім тушкуємо шматочки філе з маленькою кількістю масла. Солимо і перчимо. Як тільки мяско побіліло, знімаємо з вогню, не даючи підсмажитися, і закриваємо кришкою. Потім в іншій сковороді обсмажуємо печериці. Коли вони приготуються, додаємо до них цибулька. Всі смажимо трохи, поки цибуля не пожовтіє. Після цього змішуємо курочку і грибочки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з качиною грудкою у мандариновому соусі

Тепер потрібно приготувати соус. На сковороді без олії підсмажуємо борошно до золотистого кольору і поступово підливаємо до неї сметану або вершки. Якщо сметана все-таки густовата, то її розбавляємо трохи кип’яченої водою. Не забуваємо посолити і поперчити. Обов’язково потрібно ретельно заважати, щоб не було грудочок!

Якщо ж без грудочок не вийшло, то можна процідити соус через ситечко.

Заливаємо цим соусом суміш курочки з грибами, підсипаємо трохи тертого сиру, перемішуємо. Потім викладаємо у форму (або форми) і зверху додаємо сир. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо близько півгодини.

Жульєн з куркою і печерицями в духовці готовий!

 

Жульєн з лисичками і курочкою

Такий рецепт відрізняється від класичного тільки грибами – замість звичних печериць – лисички (можна і боровики). Але крім цього в ньому ми наведемо й інший спосіб приготувати соус. Для цього нам потрібні:

  • Лисички (або боровики) – 400 гр.;eae531f573611483924669112dd249e1 Смачне, ситне блюдо жульєн з куркою і грибами в духовці
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Куряче філе – 400 гр.;
  • Сметана (на цей раз жирна) – 200 гр.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 2 столових ложки;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Соняшникова олія – для смаження.

Грибочки миємо й дрібненько ріжемо. Цибулю чистимо і також дрібно ріжемо. Філе миємо й розрізаємо на маленькі кубики. Окремо обсмажуємо гриби з цибулею і тушкуємо курочку. Потім змішуємо все це, солимо і перчимо.

Соус готується дуже просто – збиваємо сметану і збите яйце. Якщо вийшло рідкувате, то можна додати борошно і ретельно перемішати. Солимо і перчимо за смаком.

Суміш з лисичок і курки заливаємо соусом і перемішуємо. Розподіляємо по формочках і посипаємо сиром. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Судак в духовці у фользі – смачні амінокислоти

Як бачите, жульєн з грибами в духовці готується дуже просто і не надто довго.

З соусом бешамель і вареною куркою

Тут ми представимо варіант приготування цієї страви не з тушкованою курочкою, а вареної. Крім того, тут ви знайдете покрокову інструкцію як приготувати знаменитий соус бешамель.

Нам потрібні такі продукти:

  • Гриби (будь-які) – 400 гр.;18a4010e3215fe33d7bd2c6312011b8e Смачне, ситне блюдо жульєн з куркою і грибами в духовці
  • Куряче філе – 400 гр.;
  • Молоко – майже стакан;
  • Сир – 150 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 2 столових ложки;
  • Мускатний горіх (мелений) – щіпка;
  • Соняшникова олія – для засмажки;
  • Сіль і перець – за смаком.

Ставимо варитися філе і в цей час обсмажуємо гриби і цибулю. Потім курочку дрібно ріжемо і змішуємо з грибочками. Тепер найголовніше – соус.

У приготуванні цього соусу найголовніше вчасно залити молоко і дуже ретельно заважати його. Отже, обсмажуємо борошно до кремового кольору, потім повільно додаємо молоко і заважаємо. Не повинно бути жодної грудочки. Все це робиться на повільному вогні. Потім додаємо мускатний горіх і інші спеції за смаком. Начебто нічого складного, але насправді в приготуванні цієї страви потрібна набита рука. Так що не переживайте, якщо з першого разу не вийде потрібно консистенції.

Потім викладаємо все в форму і посипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 градусів. Випікати близько півгодини. Якщо сир почне підгоряти, то можна прикрити форму фольгою. Жульєн з грибами в духовці з соусом бешамель готовий!

Приємного апетиту!

Загрузка...