Смачний лящ в духовці у фользі на вечерю: нескладні рецепти

Загрузка...

На жаль, рибу ми готуємо не часто, адже це не так просто, особливо якщо мати справу з річковою. Але іноді хочеться поїсти смачну ароматну рибку… В такому випадку лящ в духовці у фользі – відмінний варіант! Повозитися доведеться тільки на етапі очищення, потім все просто, а головне результат нікого не залишить байдужим! Все обов’язково пальчики оближуть і попросять добавки! Отже, як смачно запекти ляща в духовці…

Традиційний рецепт

Для простого традиційного способу приготування запеченого ляща в духовці з інвентарю нам крім форми і ножа знадобиться фольга, а також наступні інгредієнти:

  • 6c18659f3e671f98be2d258992601f03 Смачний лящ в духовці у фользі на вечерю: нескладні рецептиЛящ – 1 кг;
  • Лимон – 1 шт (середньої величини);
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Чебрець – 3-4 гілочки;
  • Розмарин – 3-4 гілочки;
  • Будь-яке рослинне масло;
  • Перець, сіль – за смаком.

Перед запіканням потрібно підготувати рибу. Для цього цілу тушку моєму, потім очищаємо від луски, відрізаємо плавці. Після цього треба видалити нутрощі: вспарываем черево, все всередині прибираємо, чистимо від кісток, промиваємо порожнину під сильним напором води.

Потім гарненько натираємо перцем, сіллю зовні і всередині. Залишаємо просочуватися.

Лимон миємо, ріжемо тонкими кільцями. Часник чистимо і дрібно рубаємо. Все це кладемо всередину рибки. Зовні жирно наносимо на тушку масло, кладемо на неї розмарин і чебрець. Потім ретельно загортаємо у фольгу, щоб шов був тільки один і зверху. Викладаємо заготовку на деко.

Духова шафа ставимо на 180 градусів. Випікаємо нашу рибку близько півгодини.

Готовність рибки можна зрозуміти по її зіницям – якщо вони побіліли, то пора діставати.

Подається зі сметаною і свіжими овочами, вареною картоплею.

Приємного апетиту!

Рибка в маринаді

Цей спосіб приготування запеченого ляща в духовці вимагає більше часу, але результат перевершує всі очікування! Лящ в фользі виходить соковитий, дуже смачний, а який у нього чарівний аромат!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт лепешняку в духовці – це сучасний і смачний десерт

Нам знадобиться:

  • 35bd9e583e2f271960fb63da819299fe Смачний лящ в духовці у фользі на вечерю: нескладні рецептиЛящ – 1 кг;
  • Лимон – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Перець, пряні спеції;
  • Сіль, цукор – по 1 ст. ложці.

Отже, готуємо рибу: миємо, чистимо, зрізаємо плавники, прибираємо нутрощі і кістки. Потім готуємо маринад. Для цього чистимо цибулю й ріжемо його кільцями. Заливаємо його рослинним маслом (щоб вистачило обмазати рибу). Додаємо туди всі спеції, видавлюємо лимонний сік і ретельно перемішуємо.

Тушку дуже добре обмазуємо з усіх боків, а також всередині маринадом, кладемо в ємність, виливаємо туди залишки маринаду. Накриваємо кришкою і даємо настоятися як мінімум 2 години.

Щоб риба просочилася повністю, можна зробити поперечні надрізи на її боках». А перед запіканням туди можна покласти часточки лимона, часник або півкільця помідора.

 

Після того, як наша рибка просочилася, можна загортати її у фольгу і відправляти в духову шафу. Запікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати можна зі свіжими овочами, картоплею, рисом.

Рецепт ляща з овочами

Рецепт запеченого з овочами ляща – ідеальний варіант для святкового столу: красиво, відразу з гарніром і дуже смачно!

Для приготування нам потрібно:

  • baf2287d93fee6a543be8666f678568b Смачний лящ в духовці у фользі на вечерю: нескладні рецептиЛящ – 1 кг;
  • Морква – 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини;
  • Картопля – 3-4 шт;
  • Маринад;
  • Рослинне масло.

Рибу миємо, чистимо, потрошимо і маринуємо пару годин. У цей час чистимо всі овочі. Одну цибулину ріжемо дрібно, одну морквину тремо на крупній тертці. Робимо засмажку. Другу цибулину і моркву ріжемо тонкими кільцями, весь картопля – пластиками однакового розміру.

Вистилаємо фольгу на дно форми змащуємо маслом. Викладаємо шарами: картопля, морква, цибуля. Викладати потрібно приблизно по формі риби, але більше на 3-4 сантиметри. Потім кладемо підготовлену рибку. Піднімає максимально краї фольги, загортаємо. Потім зверху кладемо інший шматок фольги і закриваємо «дірки», постарайтеся, щоб не було великих швів, з яких може витекти сік.

Кожен шар овочів можна промазати майонезом або сметаною, тоді страва буде більш соковитим.

Випікати в розігрітій до 180 градусів в духовій шафі близько півгодини. Подавати можна зі сметанним соусом: змішати сметану, сіль, перець, посічену свіжу зелень. Приємного апетиту!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачно

Рибка, фарширована грибами

Будь-яку велику рибу можна і навіть потрібно фарширувати, адже виходить неймовірно смачне блюдо! Самий традиційний варіант начинки – гриби.

Нам потрібно:

  • 56d717edfaffb1a2c784db8c89d79e02 Смачний лящ в духовці у фользі на вечерю: нескладні рецептиЛящ – 1 кг;
  • Гриби (будь-які) – 300 грамів;
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
  • Сіль, перець та інші спеції – за смаком;
  • Рослинне масло.

Як завжди першим ділом обробляємо рибу: миємо, чистимо, відрізаємо плавники, позбавляє від нутрощів і кісток. Після обтираем спеціями і відправляємо просочуватися.

В цей час моєму гриби, нарізаємо тонкими пластиками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Обсмажуємо цибулю і грибочки. Фаршируємо рибку, обтираем її маслом, загорнути у фольгу і ставимо випікатися при температурі 180 градусів приблизно на тридцять хвилин.

Подавати зі сметанним соусом, вареною картоплею і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

У нас до вас маленьке прохання. На нашому сайті багато користувачів, яким хотілося б почути вашу думку про даному кулінарному рецепті. І було б здорово, якби ви залишили відгук – багато сказали б вам за це спасибі!

Загрузка...