Солянка грибна збірна

Загрузка...

133d05f37e97e7a2a45c9f52013b2cdf Солянка грибна збірна
Крім основних інгредієнтів, головною відмінністю грибний солянки є сушені гриби, завдяки чому страва набуває більш ароматний смак. З-за своїй невибагливості в приготуванні, суп сільських простолюдинів отримав всесвітню популярність і тим самим з’явилися різноманітні рецепти солянки…

    Інгредієнти:

  • 10 шт. сушених білих грибів середнього розміру
  • 2 склянки солоних грибів
  • 2 склянки нашаткованої білокачанної капусти
  • 1,5 склянки подрібненої квашеної капусти
  • 1 шт. моркви
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • Пучок зелені петрушки і селери
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 2 шт. помідорів
  • 3 лаврового листочка
  • 2 літри води
    Для подачі:

  • Рубана зелень кропу
  • Лимон, оливки і каперси
  • Сметана

В залежності від ваших уподобань у процесі можна використовувати всі вище перераховані продукти або частина з них, а також змінювати або доповнювати на розсуд. Слідуючи нашому нехитрому рецептом, страва виходить одночасно як щі і розсольник.

Покроковий рецепт приготування грибної солянки з фото

У глибокій каструлі у двох літрах води відварюємо сушені гриби близько 40 хвилин до напівготовності, виймаємо їх з бульйону і нарізаємо соломкою.

cf050d73c79d77bb15cd1342fd3bc4a2 Солянка грибна збірна

Потім проціджуємо бульйон і нарізані відварені гриби знову відправляємо в бульйон, туди ж додаємо мариновані гриби і продовжуємо варити.

Тим часом, поки грибний бульйон готуватися, пасеруємо овочі: на сковороді з олією злегка обсмажуємо нарізану півкільцями поки не пустить сік і не стане помітно прозорим. Додаємо помідори, можна і томатну пасту.

18a7eb0f0c36f6c489be39eb46d5278c Солянка грибна збірна

Як тільки помідори розм’якнуть, слідом кладемо квашену капусту і тушкуємо на помірно повільному вогні ще приблизно 5 хвилин.

По закінченні 5 хвилин, додаємо вже нашатковану сиру капусту, перемішуємо. Розминаючи ложкою, готуємо пару хвилин на середньому вогні.

e5db348425e87446eb1875add28902f3 Солянка грибна збірна

Далі, додаємо ополоником приблизно 100 грамів грибного бульйону, добре перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо та повної готовності, 10 хвилин.

Через час, по готовності овочевий пасерування, вміст сковороди викладаємо до бульйону і доводимо суп до кипіння.

4572e9b6bbe5cdc25a48774c1a66c20b Солянка грибна збірна

І останній етап: додаємо порізану зелень, нарізані печериці, кладемо лавровий лист і варимо ще 15-20 хвилин, до готовності.

При подачі на стіл в готову грибну збірну солянку додаємо необхідну кількість сметани, трохи зелені кропу, скибочка лимона, каперси, маслини.

e3e2bed3fadabcb5e91e12a25eaab741 Солянка грибна збірна

При приготуванні цієї страви не обмежуйтеся у своїх фантазіях і не переставайте експериментувати, цим самим солянка робиться ще смачніше.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля з м'ясом у духовці, або ідеї для смачної і ситної вечері
Загрузка...