Сьомга в духовці рецепт рыбкы з лимоном і картопляним гарніром.

Рибні страви займають особливе місце в домашній кулінарії. Вони швидко готуються. Їх відрізняє не тільки смак, але і користь для здоров’я. Відомо, що їсти рибку потрібно мінімум два рази на тиждень. Організм віддячить вас здоров’ям, якщо ви скуштувати смачну, ароматну і корисну сьомгу. Запечена в духовці рибка швидко готується. Її подають з овочами або з гарніром з круп. Сьомга любить соуси і маринади, але про все по порядку.

семга в духовке рецептСьомга відноситься до делікатесних і недешевим продуктів. Але її смак виправдовує всі витрати. Ця страва може бути і повсякденним, святковим залежно від способу приготування рибного філе.

Загрузка...

Сьомга з картоплею і томатами

Смак королівської риби чудово доповнить скромний картоплю. Готується продукт окремо. Навесні краще використовувати молоду картоплю, вибираючи бульби невеликих розмірів.

Нам потрібносемга в духовке рецепт

  • 4 шматочка філе лосося;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. ложка топленого вершкового масла;
  • 200 гр черрі, але підійдуть і звичайні томати.

Краще купувати свіжу рибу, але це не завжди виходить. У такому разі слід розморожувати рибу правильно — покласти в друшляк, щоб вода стікала. Можна залишити її розморожуватися на полиці холодильника.

Не втрачаємо часу і розігріваємо духовку до 220 градусів. Підготуємо картопля, миємо й розрізаємо навпіл. Нарізаємо цибулю півкільцями. Перемішуємо з картоплею. Викладаємо у форму з високими бортиками і зверху додаємо масло.

семга в духовке рецептВідправляємо картоплю і цибулю запікатися на 40 хвилин. Готовий продукт буде м’яким всередині і придбає приємну скоринку сонячного відтінку.

Сьомга готується швидко. Тому викладаємо її на готову картоплю. Додаємо цілі-цілісенькі помідори черрі. Не забудьте посолити рибне філе перед приготуванням.

 

Солити рибку перед приготуванням слід правильно. Інакше вона вийде сухий або просолится тільки верхній шар. Щоб шматочки сьомги просолились рівномірно, рибу на кілька хвилин опускають у підсолену воду.

 

Через 15 хвилин сьомга в духовці готова. Перевірити це можна звичайною виделкою. М’ясо буде легко відокремлюватися шарами, якщо риба приготувалася.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Фруктові і овочеві салати

Простий рецепт з лимонними часточками

Філе сьомги в духовці готується всього за 20 хвилин. Цей спосіб сподобається тим, хто не любить проводити багато часу на кухні.

Кількість риби залежить від числа гостей. Відразу включаємо духовку на 200 градусів. Лимон нарізаємо кільцями. Для кожного шматочка філе знадобиться окремий шматочок пергаменту. Змащуємо її оливковою олією. Викладаємо філе шкірою вниз. Солимо і перчимо, кладемо по кілька листочків базиліка. Зверху прикрашаємо рибку лимоном.семга в духовке рецепт

Секрет визначення готовності риби від індійських кухарів простий. Час приготування розраховують по товщині шматка — на кожен 1 сантиметр потрібно 5 хвилин.

З пергаменту формують мішечок і перев’язують його ниткою. Запікається сьомга 20 хвилин. Подавати рибу можна в пергаменті або приготувати до неї рис.

Краще виймати сьомгу з духовки трохи раніше її остаточної готовності. Вона дійде під фольгою, залишиться соковитою і ніжною.

Соус для сьомги з яйця і свіжих огірків

семга в духовке рецептСмачний соус різноманітить смак риби і освіжить блюдо. А все тому що він готується на основі свіжого огірка.

Змішуємо в рівній кількості густу сметану і майонез. Додаємо чайну ложечку гірчиці. Огірок тремо на тертку. Зварені круто 2 яйця дрібно рубаємо. Далі потрібно нашаткувати кріп і зелений лук. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо за смаком.

Сьомга — джерело вітамінів, чого не можна виключати, вибираючи цю рибку для приготування щоденних або святкових страв. Філе в духовці вийде соковитим і ніжним. А якщо додати трохи лимонного соку або приготувати смачний гарнір, то смак страви буде відмінним.

Загрузка...