Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.

Загрузка...

Є страви, які ідеально підходять для повсякденного і святкового столу. Стегенця в духовці давно стали звичним кулінарним витвором. Продукт люблять дорослі і діти, його цінують професійні кухарі і прості домохозяюшки. Стегенця доступні за ціною. М’ясо легке, корисне, чудово поєднуватися з різними гарнірами і готується порівняно швидко. Але вся принадність у тому, що йому можна надати абсолютно різні смакові відтінки.

Найскладніше — зберегти ніжність м’яса і одночасно засмажити курячі стегенця в духовці до рум’яної скоринки. У кожної господині свої рецепти. Ми поповнимо список ще кількома.

Стегенця в кефірі

Якщо у вас в холодильнику є пляшка кефіру і курячі стегенця, можна приготувати смачну страву. Цей рецепт ідеально підійде для дитячого меню. Секрет маринаду в тому, що він робить курку неймовірно ніжною. М’ясо буквально тане в роті.

b57cb70d2571ef26f25a1547f3353100 Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.З продуктів нам знадобиться:

  • вісім окостів;
  • 1 літр кефіру;
  • часник;
  • сіль і перець.

Якщо готуєте для маленької компанії, достатньо чотирьох окостів. А всі інгредієнти половинять. Моєму стегенця, заливаємо їх кефіром на ніч і йдемо спати. В маринаді курка повинна просочуватися від 3 до 8 годин.

Видавлюємо часник. Додаємо сіль, перець. Якщо любите трави, можете додати майоран або хмелі-сунелі. Натираємо цією сумішшю наші частини курочки. Не забудьте попередньо промокнути кожен окіст паперовим рушником.

Секретний інгредієнт, який допоможе зробити стегенця хрусткими і надати їм золотисту скоринку — звичайний розпушувач для випічки. Додайте трохи сіль і перець або іншу суміш з приправами і рум’яна курочка гарантована.

Викладаємо майбутнє страву на деко і залишаємо курячі стегенця в духовці 45 хвилин при температурі 180-190 градусів. За цей час їх треба перевернути один раз.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Класичний рецепт лечо на зиму

Гострі стегенця в духовці

Блюдо по цьому рецепту більше сподобається татам. Відразу попереджаємо, що стегенця, запечені в духовці, виходити з перчинкою.

8ec81def1a7f5d51018851bda3dacb46 Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.За допомогою блендера перетворюємо у пюре

  • 200 гр зеленої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. меленого запашного перцю;
  • 1 ч. л. червоного перцю;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/4 склянки рослинного масла;
  • 1 ч. л. тертого мускатного горіха; 2 ст. л цукру;
  • 1 ст. л. чебрецю.

Маринад розраховано на чотири великих окосту. Заливаємо їх пюреподібного масою і залишаємо на півгодини.

 

Чим довше курка маринується, тим більш насиченим і смачніше вийде м’ясо. В цьому маринаді її можна залишити навіть на добу.

Запікаємо страву в духовці 30 хвилин при температурі 230 градусів. Через 15 хвилин після запікання курячі стегенця в духовці слід перевернути.

Стегенця фаршировані

Цей рецепт для тих, хто втомився від банального приготування курки. Не варто думати, що з фарширування буде багато клопоту. Просто здивуйте родину своїм кулінарним експериментом. З стегенець видаляємо кісточку. Це потрібно, щоб звільнити місце для начинки.

cb02c53b7cab5fb3cdbd6deda95df1e4 Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.Для маринаду використовуємо

  • 100 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. меду;
  • сік 1/4 лимона;
  • часник;
  • сіль і перець за смаком.

Замішуємо всі інгредієнти і заливаємо ними курочку на дві години. Тим часом тушкуємо брусочками моркву в невеликій кількості оливкової або рослинного масла. Нарізаємо брусочками твердий сир, щоб покласти в кожний окіст. Мариноване куряче м’ясо фаршируємо морквою і сиром. Відправляємо в духовку до готовності. Начинка додасть курячому м’ясу пікантний і солодкуватий смак.

Стегенця дієтичні з овочами

c1e15ee3ea6b1b85dbf652bed290117a Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.Навіть якщо мама на дієті, вона все одно готує для всієї родини. Іноді встояти перед ароматом «заборонених» страв неможливо. Цей рецепт стегенець сподобається всій родині, і тим, хто дотримується системи роздільного харчування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Крем-суп з запеченого картоплі

З овочів для гарніру нам знадобиться картопля, морква, брокколі. Можна взяти ще й селеру. Поміщаємо вимиті і нарізані овочі в форму для запікання. Скроплюємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, посипаємо сухими травами — розмарин, орегано, чебрецем. Солимо і перчимо за смаком. Викладаємо на овочі курячі стегенця. Знову процедуру проробляємо з приправами.

Краще їсти стегенця гарячими, але якщо довелося розігрівати, не робіть це в духовці. Інакше м’ясо стане сухим.

Поливаємо курочку олією і оцтом. Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на годину. Коли час минув дістаємо форму, перемішуємо інгредієнти і залишаємо страву в духовці ще на 15 хвилин.

Якщо ви плануєте стегенця розрізати, то краще робити це через 15 хвилин після приготування. Дайте курочці трохи охолонути і насолоджуйтеся її смаком.

Загрузка...