Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачно

«Стегенця з картоплею в духовці» готується, коли часу на приготування немає – все дуже просто і морочити голову не треба. Поки робляться всі ваші 115 справ, вечеря в духовці встигає.

Класичний рецепт

013c1dbae5dcecb2955425dd703388e0 Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачноЦя страва вже стало класикою російської кухні – всього кілька найпростіших інгредієнтів, а сім’я сита по горло. Беремо на кожен стегенце по дві картоплини, кілька зубчиків часнику, пару помідор, трохи солі, дві-три ложки олії (оливкової) олії, спеції. Страву можна готувати у своєрідній манері – зменшуємо кількість солі і знімаємо шкірку із стегенець, тим самим зменшуємо калорійність. Отже, у стегенець прибираємо шкуру, обмазуємо їх добре маслом, посипаємо спеціями і кладемо їх на деко. Помідори розрізаємо на дві половинки і кладемо між стегенцями.

Картоплю миємо, чистимо, розрізаємо на чотири частини і викладаємо між стегенцями. Трошки посипаємо все це сіллю, поливаємо рештою олією. В гарячій духовій шафі (190 -200°С) це блюдо готуватися близько 50-60 хвилин. Курячі стегенця з картоплею в духовці готові, можна приступати до вечері.

Трошки про спеції: картоплю можна приправити розмарином і мускатним горіхом; індійські приправи каррі, куркума, чебрець, шавлія, вони додадуть додатковий аромат і смак страви з курячих стегенець з картоплею.

Варіант осінній – з грибами

ffb56d5d4176d0c0b17ef6c5a1fa915e Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачноЩоб приготувати стегенця з грибами, знову ж таки, багато зусиль не потрібно. Гриби для цього рецепта можна брати свіжі або сушені, але попередньо розмочені у воді. Хороший смак для курячих стегенець дадуть білі гриби, або суміш різних грибів. Їх можна попередньо прожарити, потім розкласти зверху картоплі або розкласти сирими на деку, і вони приготуються разом з усіма інгредієнтами. До грибів і картоплі в духовій шафі можна додати тонко нарізаний лук, смак від цього тільки поліпшиться.

 

Для страви «курячі стегенця з картоплею в духовці» всі інгредієнти беру на око: точну вагу продуктів не змінить жодним чином смаку приготованої страви. Стегенця з грибами, запечені в духовці з картоплею готуються близько години при температурі 200 градусів.

Застереження для готування «Стегенця з грибами»: мийте ретельно гриби (сушені), інакше може залишитися пісок, який буде відчуватися на зубах і зіпсує всім апетит.

Варіант святковий – з майонезом

7dff12b2c298e374a57a3da16d175c52 Стегенця з картоплею в духовці – просто, швидко, корисно і смачноДо свята можна дещо змінити рецепт: зробити скоринку з сиром і майонезом. Така картопля з стегенцями кілька жирнуватий і дуже калорійна, але зате дуже смачна. (А якщо чоловік і діти крутять носом, то проблема їх, а не ваша). Святкові курячі стегенця з картоплею в духовці готуються наступним чином: у стегенець знімаємо шкіру і розкладаємо на деко, картоплю миємо, чистимо, ріжемо, кладемо між стегенцями. Необхідно посолити, посипати запашним перцем за вашим смаком.

Цибулю нарізаємо довільно і кладемо зверху рівномірно по всій площі листа. Все це покривається рівним шаром майонезу і сиру. Знову ж таки, точної ваги всіх продуктів немає необхідності вказувати, вийде дуже смачно. Єдине застереження – стегенця в духовці з картоплею, майонезом і сиром мають смак дуже делікатний, тому зі спеціями не перестарайтеся. Готуватися це блюдо в духовій шафі при температурі 180°С близько 60 хвилин, потім включите до 200°С і доведіть до готовності, такі зміни температурних режимів конвекції чудово представлені в моделях Siemens.

Приємного апетиту!