Стегенця з картоплею в духовці

Окорочка с картошкой в духовке
Курка запечена в духовці виходить дуже соковитим і з дивним ароматом. У процесі приготування сік, що стікатиме з м’яса підживлює овочі і тим самим, картопля буде вбирати весь аромат і знаходить неймовірний смак. Блюдо відрізняється легкістю і не примхливості в приготуванні

    Перелік продуктів:

  • Стегенця – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник — 5-6 зубчиків
  • Сіль, зіра і інші спеції – за смаком
  • Масло – 2-3 ст. ложки

Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку частину курячого м’яса, — стегна або гомілки, навіть можна використовувати всю тушка, порубавши на частини. Головне, дотримуватися не хитрим правилами

Загрузка...

Стегенця і картопля запечені в духовці рецепт

Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти; очистити картоплю, промити і дати відійти вологи. Потім, ретельно промити головний інгредієнт — куряче м’ясо і висушити

Можна нарізати картоплю скибочками або ж, якщо Ви використовуєте картоплю більш раннього збору, то можна і цілком, в такому випадку відбирайте не великі. Викладіть овочі в змазану маслом форму, посипте сіллю і міксом спецій. Все грунтовно перемішайте

Картофель со специями

Набір спецій можна зібрати власноруч, покладаючись смаку та вподобанням, в нашому випадку це паприка, мелені чорний і червоний перець чилі, часник сушений мелений, шафран …

Специи для картофеля и мяса

М’ясо необхідно щедро розтерти з усіх боків спеціями: сіль, чорний перець і спеціальної приправою, що продається в одній упаковці саме для таких цілей або ж зібрати мікс самостійно (приблизний перелік наведено вище). А також, рекомендується використовувати зіру, що значно посилює не тільки смак, але і надає чудовий східний аромат

Окорочка и картошка запеченные в духовке

А ще м’ясо можна обробити спеціями наступним способом: зробити невеликі надрізи, приправити і заповнити зрізи нарізаними часточками часнику

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в грибному соусі з вершками

Викласти приправлене м’ясо до картоплі і рівномірно розподілити між ними. Додайте часник і полийте все рослинним маслом – 2-3 столові ложки

Форму перекласти в розігріту духовку і запікати при температурі 200 градусів близько години, до цього часу картоплю повинен повністю приготуватися

Кожна господиня хоче, щоб нею приготоване блюдо було максимально смачним і ситним. Всякий раз, коли сім’я в зборі, а фантазії в кулінарній області на кінець, радимо приготувати стегенця з картоплею і запекти їх в духовці

Загрузка...