Стегна в духовці рецепт приготування простого і смачної страви

Курячі стегенця, запечені в духовці – це відмінний варіант для приготування смачного, смачного і простого страви. Стегна з ароматними спеціями виходять неймовірно смачними і соковитими. Сам спосіб приготування простий і легкий, а значить будь-яка господиня неодмінно з ним впоратися. У приготуванні використовуються тільки прості і не дорогі продукти.

Рецепт № 1. Найпростіший

Нам потрібно:

  • Стегна курячі – 2 кг.0a3e8c342a48cec0a536c9fd1e091ad6 Стегна в духовці рецепт приготування простого і смачної страви
  • Оливкова олія – 60 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Паприка – 2 ст. л.
  • Часниковий порошок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням маринаду. Для цього у великій тарілці з’єднуємо паприку, порошок часнику, сіль і перець. Все перемішуємо, щоб вийшла однорідна сипуча маса.

Лимон промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим полотенчиком. Натираємо цедру лимона на дрібній тертці. Потім з очищеного цитруса вичавлюємо сік в тарілочку з цедрою.

Для такого маринаду краще всього використовувати тільки свіжовичавлений лимонний сік.

Отриману лимонну суміш перелити в ємність до приправ. Вливаємо оливкове масло і розмішуємо до однорідності.

Курячі стегенця промиваємо під водою, видаляємо зайвий жир. Далі підготовлену курку кладемо в тарілку з маринадом. Ретельно промазуємо кожен шматочок. Потім тарілочку накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце на годинку. Чим довший процес маринування, тим краще вийде страва.

Якщо у приготуванні ви використовуєте заморожені курячі стегна, то розморожувати їх слід правильно. Самий кращий варіант, це розморожувати його всю ніч на холоді. У самій упаковці робимо пару отворів, для провітрювання м’яса та витікання відталої рідини.

Нагріваємо духовку до t 210°С. У форму для запікання перекладаємо замариновані стегна. Форму ставимо в духовку на 40 хвилин. В кінці приготування повинна утворитися красива корочка.

 

Гарячі курячі стегенця подаємо на загальному красивому блюді, прикрашаємо зеленню. Як гарнір ідеально підійде пюре з картоплі, відварні макарони або інші крупи. Страву можна доповнити легким салатиком.

Рецепт № 2. Оригінальний

Нам буде потрібно:

  • Коньяк – 2 ст. л.98f6539565f92516fafb122167adb5ce Стегна в духовці рецепт приготування простого і смачної страви
  • Приправа для курки
  • Стегенця – 7 шт.
  • Масло под. – 3 ст. л.
  • Гірчичний порошок – 1 ст. л.
  • Мед нат. – 1 ст. л.
  • Сіль
  • Процес приготування:

    Курку добре промиваємо під водою і обсушуємо рушником, видаляючи зайву вологу.

    У мисці змішуємо всі необхідні складові для маринаду і гарненько обмазуємо кожне стегно з усіх боків.

    Курку складаємо в ємність з кришкою і даємо їй промаринуватися 1 годину.

    Після закінчення даного часу перекладаємо замариновані стегна в деко, заздалегідь промазанный маслом.

    Ставимо в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Дістаємо деко і перевертаємо кожне гомілка на іншу сторону, запікаємо ще 15 хвилин. Через 15 хвилин знову перевертаємо і відправляємо назад, до появи хрусткої скоринки.

    Важливо не перетримати стегна в духовці при запіканні, інакше сік випарується і курка стане сухою, а скориночка не вийде смачною.

    Стегна курки в духовці — це простий і ситний вечеря без клопоту. Можна замаринувати курку напередодні ввечері, прийшовши з роботи, залишиться помістити заготовку в духовочку і запекти. Рецепт дуже простий, але страва виходить дуже смачним за рахунок маринаду, а сама курочка ароматна, ніжна з хрусткою скоринкою. Таке блюдо однозначно порадує всю сім’ю.