Стейк з часниковим соусом

Загрузка...

b6f7a7fa608aa7b5aab05cebddccaa8c Стейк з часниковим соусом
Стейк готуватися виключно з філейної частини м’яса, в крайньому випадку, можна використовувати спинну частину молодого бичка, — і тільки так можливо досягти найкращого результату, від якого, однозначно всі будуть у захваті. А в іншому, процес приготування цього вишуканого блюда не представляється складним. При правильному виборі м’яса, стейк з часниковим соусом виходить чарівним смаком і ароматно м’яким.

    Інгредієнти:

  • М’ясна вирізка,
  • Оливкова олія,
  • Кілька зубчики часнику,
  • Гілочки чебрецю,
  • Гілочки свіжого розмарину,
  • Сіль і приправи.
    Інгредієнти для часникового соусу:

  • 100 грам вершкового масла,
  • 4-5 зубчики часнику,
  • Щіпка солі.

Як приготувати стейк з часниковим соусом

  • Насамперед необхідно замаринувати м’ясо. Натерти м’ясо сіллю, чорним перцем і нарубаним часником. Полити зверху пару столових ложкек оливкової олії.
  • Зверху і знизу покласти гілочки свіжого чебрецю і розмарину. Накрити посуд поліетиленом і витримати в теплому місці, приблизно 2-3 години.
  • Викласти на гриль-сковороду і готувати на сильному вогні, не закриваючи кришкою. Потім перевернути і смажити ще стільки ж. Масло додавати не треба!
  • У журчащем вигляді перекласти в фольгу, можна додати трохи рубаного часнику, це посилить смак і аромат. Щільно загорнути і в такому вигляді витримати 10 хвилин.
  • В цей час, необхідно приготувати часниковий соус. У невеликій каструлі викласти масло, покласти дрібно нарізаний часник і додати солі. Все це розтопити на помірно середньому вогні, поки живе м’ясо.
  • По готовності, нарізати тонкими скибочками стейк, зверху полити приготованим часниковим соусом, посипати свіжою зеленню петрушки.
    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Філе качки в духовці - рай для кулінарних гурманів і не тільки
    Загрузка...