Стейк з картоплею в духовці: продукти і послідовність приготування

Загрузка...

Як смачно нагодувати всю сім’ю? Як швидко порадувати близьких, родичів і друзів смачним обідом? Відповіддю на ці запитання стане приготування простого і смачної страви: свинячий стейк з картоплею в духовці. Страва є нескладним. До того ж продукти, що входять до складу завжди є у кожної господині.

Стейки зі свинини по-грецьки в духовці

Активну час приготування становить 15 хвилин, решту часу блюдо готується в духовці.

Список продуктів, необхідних за рецептом

 

  • Гаряча вода (0,5-1 стакан)%name Стейк з картоплею в духовці: продукти і послідовність приготування
  • Оливкова олія (допускається заміна рослинним) – 2 столових ложки
  • Часник (потрібно при мариновке) – 4 зубчики
  • Курячий бульйонний кубик – 2 штуки
  • Лимон (цедра і сік) – 4 штуки
  • Приправа для посилення смаку стейків (орегано) – 1 столова ложка
  • Картопля середній за величиною — 6 штук
  • Мед – 2 чайні ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Гірчиця – 3 столові ложки
  • Стейк зі свинини – 1,5 кг

Послідовність приготування

 

  • %name Стейк з картоплею в духовці: продукти і послідовність приготуванняСтейк зі свинини промити під проточною водою.
  • Покласти м’ясо на дошку і зробити надрізи по краях. При таких діях стейк добре просочиться маринадом.
  • Приступити до приготування маринаду. Для цього натерти на тертці цедру лимонів, віджати з цих фруктів сік, розчинити в двох столових ложках води бульйонні кубики. Перемішати (краще це зробити міксером) цедру, сік, курячі кубики, гірчицю, часник, мед, сіль і перець.
  • Намазати маринадом м’ясо. Залишити маринуватися на тривалий проміжок часу (від 1 години до 12).
  • Почистити картоплю і розрізати на великі шматки. Намазати їх маринадом.
  • Після закінчення часу маринування викласти на деко, змащене маслом, стейк з картоплею. При цьому стейки покласти по краях, а в середину — картоплю.
  • Залити картоплю і стейки водою, закрити зверху фольгою.
  • Розігріти духовку до 200 градусів і поставити в неї деко.
  • Через одну годину злити воду і залишити запікати до повної готовності.
  • Смак страви виходить відмінний. При бажанні страву можна прикрасити зеленню. Приготувавши стейк з картоплею по цьому рецепту, ви не тільки насолодитеся смачним обідом, але й будете готувати його постійно.

    Бажаємо успіху!