Страви з сьомги і рецепти з сьомгою

Загрузка...

3cfd0d27761cae65a412518ee3aa5992 Страви з сьомги і рецепти з сьомгою
Сьомга – вид риби, яка найбільш популярна серед інших. Завдяки соковитого м’яса та за рахунок легкозасвоюваних властивостей, сьомга є ідеальним продуктом харчування. З неї виходять неймовірно корисні і поживні рибні страви. Сьомгу не тільки солять і запікають, але і готують різні паштети, супи і котлети, а також додають в різні салати.

    Основний інгредієнт:

  • Риба сьомга

Докладний список необхідних продуктів перераховано безпосередньо в кожному рецепті

Паста з сьомгою в вершково-часниковому соусі

Взагалі-то, паста з сьомгою у вершковому соусі – одне з блюд яке готують і подають в ресторанах. Хоча, насправді його з легкістю можна приготувати вдома, так і за часом займає не більше півгодини. Зазначений склад продуктів цілком буде достатньо на 2 порції і послужить відмінним ситним обідом.

8db2a3325b042c814d314717c12d318e Страви з сьомги і рецепти з сьомгою

Інгредієнти: Паста — 200 г, Сьомга — 200-250 г, Вершки 20-30% — 150 мл Масло вершкове — 40 г, Олія оливкова 1 їдальня ложка, Часник 3 зубчики, Зелень 1 пучок

1. Відваріть пасту звичайним способом. Якщо виникнуть труднощі дотримуйтесь згідно з інструкцією, що написано на упаковці. Додати до нього оливкову олію.

2. Сьомгу наріжте не дуже великими шматками і обсмажити на сковорідці з розтопленим вершковому маслі 5-10 хвилин.

3. Не поспішаючи, поступово влити вершки в сотейник і трохи збільшити вогонь. Довести до легкого кипіння і зменшити потужність так, щоб рідина злегка кипіла.

4. Додайте рубаний зелень цибулі, дрібно нарізаний часник, добре перемішати і злегка прогріти.

5. Розподілити раніше приготовлену пасту посудам, зверху додати суміш з сьомгою і відразу ж подавати.

Паста в поєднанні з сьомгою вийде по особливому смачно, а якщо плюс до всього ще додати вершково-часникового соусу, то страва буде помітно м’якше і апетитніше!

Сьомга запечена в клярі

Нехай навіть сьомга, для нас був приємним відкриттям не так вже давніх часів, але тепер при будь-якій згадці про рибу, перше, що приходить на розум – так це сьомга. Ось з такої нагоди, ми пропонуємо ще один не складний рецепт з усіма улюбленої сьомги. Блюдо виходить неймовірно соковитим, адже риба покрита кляром при випіканні утворює кірку, що і власне буде утримувати вологу…

5383417a31e18ac546d448e636cbfda8 Страви з сьомги і рецепти з сьомгою

Для приготування запеченої сьомги в клярі нам знадобляться: Сьомга-500 г, Сметана 50 г, Яйце куряче 2 шт., Гірчиця Діжонська 1 ч. ложка, Мелена паприка за смаком, Сіль за смаком, Перець чорний мелений за смаком

1. Сьомгу порізати на порційні шматки. Бажано рибу для випікання по даному рецепту різати не товщі 1 сантиметра.

2. Зі всіх сторін, розтираючи приправити різноманітними сухими прянощами і червоним меленим перцем. За смаком посолити.

3. Далі, приготувати не складний кляр; в глибокій мисці збити віночком яйця, додати гірчицю, трохи сметани, посипати спеції і перемішати.

4. В приготовленої суміші по одному вмочити порізані шматки риби і викласти їх у спеціальну термостійку посуд для запікання.

5. Розігріти духовку і готувати при 180 градусах не більше 20 хвилин.

Не важливо в якому виконання, але риба – це необхідний продукт, який повинен бути присутніми в нашому раціоні. Дієтологи рекомендують споживати щотижня, мінімум 2 рази. І щоб отримати максимально смачну і корисну їжу, рибу не бажано купувати в магазинах вже розділену на шматки, а брати слід цілу і живу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт запіканки з кабачків в духовці для тих хто стежить за фігурою
Загрузка...