Свинина по французьки в духовці простий рецепт приготування.

Багато рецептів запеченої свинини з’являється кожен день в кулінарії. Всі вони різноманітні, кожна має свою пікантну смакову нотку. У практично будь-якої кухні світу можна зустріти смачно приготовлену свинину. Страви зі свинини ситні і висококалорійні, з неї готують різні закуски і гарячу їжу. Одне з таких блюд свинина по французьки в духовці – це прекрасне і апетитну страву.

Історія цієї страви відходить у минуле. З тих пір рецепт пережив не одну зміну, однак, сучасне страва може бути використання самих різних продуктів і є гідним суперником оригінальному страви. Особливістю даного рецепту є укладання всіх продуктів шарами і обов’язкова присутність в рецепті соусу.

Загрузка...

Рецепт страви

Свинина по французски в духовкеІнгредієнти

  • Свинина – 500 гр.
  • цибуля – 3 шт.
  • майонез – 100 гр.
  • сир тв. – 200 гр.
  • спеції

Приготування

Щоб почати підготовку необхідно вибрати м’ясо. Далі слід його правильно нарізати. По товщині кожен шматочок не повинен перевищувати два сантиметри.

При виборі свинячого м’яса дивіться на колір прожилок. Їли вони жовті, то м’ясо несвіже.

Ретельно відбиваємо нарізане мяско, солимо і приправляємо.

Свинина по французски в духовкеМожна замаринувати мяско в червоному вині, це додасть йому соковитості, м’якість і незвичайний смак.

На змащене маслом деко викладаємо підготовлені шматочки з відстанню не більше одного сантиметра. Кожен шматок промазуємо майонезом і кладемо кільця цибулі.

Останнім шаром йде тертий сир. Всі ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Сервіруємо листочками салату і свіжою зеленню.

Їдять це блюдо з різноманітними овочевими салатами. Прекрасним доповненням до нього стане келих червоного вина.

М’ясо по-французьки з помідорами

Варіацій цієї страви дуже багато і кожна версія рецепта заслуговує своєї уваги. Одним з таких «нових» рецептів вважається м’ясо по-французьки з помідорами в духовці. Овочі надають цій страві більш насичений і повітряний смак. Головне – вибрати соковиті і стиглі томати. Майонез можна замінити сметанкою або часниковою підливою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Вишневий торт з кремом і глазур'ю

Свинина по французски в духовкеПродукти

  • Свинина – 6 стейків.
  • 1 цибулина
  • 3 помідора
  • 150 гр. сиру
  • 100 гр. майонезу
  • сіль і перець

Приготування

 

Стейки відбиваємо під харчовою плівкою до товщини 0,7 див.

Томати цибуля ріжемо кільцями. Натираємо сир.

Викладаємо відбивні на деко недалеко один від одного. Шматочки приправляємо спеціями і змащуємо майонезом.

Свинина по французски в духовкеУкладаємо шарами підготовлені продукти: цибуля, помідори і майонезна сіточка. Всі засипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися.

Випікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Щоб мяско вийшло соковитим обсмажте його в паніровці на гарячій сковорідці.

Якщо ви приготували дане страви на торжество, єдине, що вам буде потрібно підібрати правильний гарнір. В даному випадку прекрасно підійдуть картоплю, рис або свіжі овочі.

Свинина по-французьки з грибами

Цей рецепт також заслуговує нашої уваги. Його по достоїнству оцінять грибні любителі. Готувати м’ясо можна з різними грибами на ваш смак.

Свинина по французски в духовкеНам потрібно

  • Свиняча шия – 1 кг.
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • гриби – 300 гр.
  • майонез – 250 гр.
  • олію раст.
  • сир – 200 гр.
  • спеції
  • Приготування

    М’ясо нарізаємо порційними шматочками і гарненько відбиваємо. Обсмажуємо до хрусткої скоринки на сильному вогні.

    Цибулька очищаємо і ріжемо кільцями. Гриби ріжемо пластинками.

    Якщо у приготуванні берете сушені гриби, то обдайте їх окропом, а потім обсмажте.

    Свинина по французски в духовкеУ форму для випічки викладаємо шарами: цибуля, м’ясо, гриби. Не забуваємо посолити і приправити мяско спеціями. Верхній шар змащуємо майонезом.

    Ставимо форму в розігріту до 180 гр. духовку на 20 хвилин. По закінченню часу дістаємо, засипаємо тертим сиром і запікаємо ще трошки.

    Смачне м’ясо подавайте з чорним хлібом і соліннями.

    Смачне м’ясо по-французьки можна по праву назвати перлиною французької кухні. Це чудове блюдо запам’ятовується вишуканим смаком, тонким ароматом і легкою приготуванням. Його можна готувати і на святковий стіл або інші урочисті події.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тефтелі з підливою в духовці смачний рецепт приготування.

    Загрузка...