Свинина в червоному вині в духовці з аджикою і дижонской гірчицею

Ніжна під свинина в червоному вині в духовці. Сама ідея звучить чудово, єдина складність її реалізації полягає у виборі правильних спецій. Технічно, все відносно нескладно. Необхідно лише використовувати саме ті соуси і приправи, які вам подобаються і ідеально поєднуються зі спиртним напоєм. З солодкими винами вигідно грають одні спеції, з сухими і пряними — інші. Якщо все буде зроблено правильно, тоді м’ясо у вині в духовці не вийде «вареним», а промаринованным і приголомшливо смачно пропеченим.

Як приготувати ідеальне свиняче м’ясо в духовій шафі

21ed6b944bd64569541eccb9f7d84741 Свинина в червоному вині в духовці з аджикою і дижонской гірчицеюПриготування свинини з додаванням вина відносно проста. Робити це можна кількома способами:

  • промаринувати м’ясо у винному маринаді — отримуємо відмінну заготовку для смаження і грилирования
  • «зварити» свинину у вині — відмінний варіант тушкованого м’яса
  • поєднати два запропоновані варіанти — дивовижна свинина, яка тане в роті, але цей спосіб віднімає масу часу на готування

Вашій увазі пропонується рецепт, за яким свинина в червоному вині в духовій шафі готується за третім варіантом, тобто, і маринується, і добре і відносно швидко пропікається. Для готування можна рекомендувати молоде «Бордо» з високою танинностью, тобто, з великим вмістом дубильних речовин. Якщо таке під руку попадеться, добре використовувати будь-червоне з невеликим вмістом цукру.

Інгредієнти для 6 порцій

 

Для приготування пряно-солодкуватої свинини у вині в духовій шафі нам потрібні:

  • ee5f1058f75c99f04a89a4be8c253148 Свинина в червоному вині в духовці з аджикою і дижонской гірчицеюсвинина (відмінно підійде окіст або ошийок) — 1,5 кг.
  • червоне (не десертне!) вино — 0,5 літра
  • часник — 5 зубків
  • петрушка, кріп — по півпучка
  • гостра аджика (на стручковому перці) — 4,5 ст. ложок
  • гірчиця діжонська (із зернятками) — 3 ст. ложки
  • масло рослинне для обсмажування
  • сіль, перець чорний мелений, улюблені спеції — за смаком

Важливо: зі спеціями будьте акуратні, оскільки і класична аджика, і діжонська гірчиця мають яскраво виражений гострий смак.

Порада: аджику можна замінити гострим кетчупом, до складу якої входить часник або просто кетчупом, а до основного рецептом додати ще кілька зубків часнику.

Етапи приготування

  • Щоб вийшло соковите м’ясо у вині в духовці, потрібно гарненько його вимити і просушити тканим або паперовим рушником — так воно буде добре вбирати маринад.
  • 4e5cd2a26523bd92b44c615975098c52 Свинина в червоному вині в духовці з аджикою і дижонской гірчицеюНатираємо м’ясо сіллю, перцем, улюбленими сухими спеціями, даємо хвилин 10 на всмоктування.
  • Змішуємо аджику і дижноскую гірчицю і цією сумішшю добре промазуємо свинину з усіх сторін. Залишаємо на 5 хвилин, щоб соуси вбралися. По закінченні намагаємося всі соки з миски втерти в м’ясо.
  • Сильно розігріваємо сковорідку, наливаємо олію, доводимо його до високої температури і закидаємо шматок м’яса. Обсмажуємо його у всіх сторін, якщо буде потрібно, притримуючи двома виделками при смаженні на бочках. Потрібно, щоб з усіх боків утворилася рум’яна кірочка.
  • Чистимо і давимо часник (не пресом, ножем), моєму зелень.
  • Включаємо духовку на режим «низ», температура для початку запікання 190 градусів.
  • Змащуємо блюдо для запікання олією. Кладемо на нього зелень, зверху шматок свинини, зверху — зелень і часник. Вливаємо в блюдо близько 350 мл. червоного вина. Нещільно накриваємо м’ясо фольгою (потрібно, щоб вино повільно выпаривалось, а не варило свинину). Ставимо в духовку.
  • Час від часу ворочаем м’ясо. Важливо, щоб свинина у вині в духовій шафі пропікався зі всіх сторін, але щоб сік з неї випливав мінімально. Так що зайві дірки виделкою краще не робити. При необхідності, поливаємо свининку залишками вина.
  • Приблизно через 1,5 години знімаємо фольгу і вмикаємо режим нагрівання «верх і низ», робимо температуру близько 200 градусів.
  • Через 30 хвилин рум’яне мяско буде повністю готове. Орієнтовний повне час приготування — 2 години.
  • Виходить чудове м’ясо, один вигляд і аромат якого пробуджують варварський апетит. Його добре подавати з будь-якими гарнірами. Відмінно поєднується вона з картоплею-пюре, з зеленим горошком, маринованими і свіжими овочами. У додаткових соусах «до м’яса» не потребує.

    Приємного апетиту!