Свинина в духовці – рецепти з соусом, підливою, в маринаді

Загрузка...

Ситно нагодує велику компанію, підійде до будь-якого гарніру, залишиться смачної в гарячому або холодному вигляді ароматна свинина в духовці. Пропонуємо кілька рецептів для шанувальників м’ясних страв.

Цей продукт відрізняється високим рівнем вмісту поживних речовин. Поки дієтологи сперечаються, наскільки корисно свиняче м’ясо і з чим його їдять, кулінари вигадують дуже смачні страви. До них відноситься свинина в духовці. Це смачно, ароматно і корисно, враховуючи спосіб приготування.

Свинина, запечена в духовці, містить найменшу кількість калорій. Якщо в 100 г смаженого продукту близько 390 кілокалорій, то в запеченому – 280 ккал. Щоб приготувати свинину, найчастіше використовують грудинку. Шийна частина більше підходить для улюбленого шашлику. Пропонуємо найцікавіші рецепти свинини в духовці. Вони здивують простотою і доступністю компонентів.

Рецепт з рукавом

Завдяки простому рецептом виходить соковита свинина в духовці. Її подають на стіл теплою. Але навіть коли м’ясо остигне, з нього можна робити ситні перекуси у вигляді бутербродів.

На думку дієтологів, добова норма вживання свинячого м’яса – не більше 200 р. Саме корисне м’ясо містить мало жиру.

c04327259b7e49d92149154c4412883c Свинина в духовці – рецепти з соусом, підливою, в маринадіЩоб блюдо вийшло смачним, свинячу м’якоть необхідно витримати в маринаді не менше півгодини. Його ми готуємо з 50 мл соняшникової олії, 3 часточок часнику, суміші приправ для свинини. Змішуємо компоненти, видавлює часник і обмазуємо отриманої кашкою свинячу м’якоть вагою до 1 кг

По закінченні часу пакуємо наш основний продукт в рукав і відправляємо на деку в 220 градусів. Ситне свиняче м’ясо в духовці буде готове через 1 годину і 15 хвилин.

Коли свинина опинилася в рукаві, не забудьте зробити у ньому 2-3 отвори, використовуючи звичайну зубочистку. Так зайва волога випарується, а м’ясо вийде більше піджареною.

Ароматна яблучна филейка

Це блюдо зі свининою гідно святкового столу. Воно викликає щирий захват у гостей та один питання, як ви це готували.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого страви

Трохи солодощі, кислинки і яблучного аромату зроблять свою справу. Кількість компонентів розраховане на 2,5 кг свинячої м’якоті. Можете готувати менше, тоді все ділимо навпіл або беремо лише третину. Щоб запекти свинину в духовці, нам знадобиться:

  • 3 великі яблука;f4c8c56656d9bbede9b2c8b9d4edfbcc Свинина в духовці – рецепти з соусом, підливою, в маринаді
  • 4 ст. ложки цукру і солі 1;
  • цибулина;
  • 5 бутончиків гвоздики;
  • 1/2 лимона;
  • паличка кориці.

Солимо м’ясо з усіх сторін і викладаємо у форму разом з очищеним цибулею. У духовці свинина залишається на 20 хвилин при 220 градусах. За цей час на поверхні встигне утворитися апетитна скоринка, а цибулю поділиться з м’ясом своїм ароматом.

 

Через 20 хвилин ставимо на нижню полицю ще один лист з яблуками. Попередньо для запікання в духовці моєму їх, очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Посипаємо цукром, видавлюємо лимонний сік і натираємо цедру. Додаємо гвоздику, корицю і ще 4 столові ложки води. Запікаємо в одній духовці з м’ясом ще 30 хвилин. Готові яблука збиваємо блендером.

Перш ніж перетворювати яблука з цедрою і приправами в соус, потрібно дати їм охолонути. Замість блендера можна використовувати сито.

Залишилося зробити підливу. Для цього беремо з дека, на якому випікається ніжна свинина, ложку жиру. На сковороді обсмажуємо на ньому ложку борошна, ретельно помішуючи. Додаємо трохи яблучного соку, розведеного водою до консистенції підливи.

Якщо в процесі приготування підливи у вас утворилися грудочки, додатково збийте суміш міксером або використовуйте блендер.

Нарізані шматочки свинини подають з соусом і підливою. До них також можна поставити на стіл свіжі овочі.

Рецепт запікання свинини фользі

305d31fae2f11812698ddb4eac444c43 Свинина в духовці – рецепти з соусом, підливою, в маринадіПланувати приготування свинини в духовці у фользі краще заздалегідь. Блюдо передбачає маринування м’яса, на що буде потрібно кілька годин. Але з інгредієнтів вам знадобиться зовсім небагато. Щоб приготувати свинину, її попередньо маринуємо в білому вині і улюблених приправах.

Щоб рецепт запеченої свинини вдався, залишаємо м’ясо маринуватися на кілька годин при кімнатній температурі.

Коли м’ясо замаринувалося, беремо фольгу і викладаємо на дно овочеву подушку. Нарізаємо крупно моркву, часник. Зверху кладемо наше м’ясо і дбайливо загортаємо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Дієтичний салат з консервованим тунцем

Ароматний, ніжний і соковитий шматок свинини в духовці буде готовий протягом 1 години при температурі 220 градусів. За 10 хвилин до закінчення приготування можна трохи розгорнути фольгу. Це зробить м’ясо рум’яним.

Подають м’ясні страви, приготовлені в духовці, цілим шматком або нарізають слайсами. Передбачає свинина в духовці рецепти приготування спільно з гарніром. Шматочки свинини стануть доповненням до картоплі, крупах, овочевого рагу.

Сподіваємося, Вам сподобалася ця стаття. Будь ласка, залиште відгук про неї, так ви допоможете нам стати краще або просто підніміть настрій своєю позитивною оцінкою.

Загрузка...