Свинина в духовці з сиром і помідорами рецепт приготування

Сьогодні в нашому раціоні щодня присутній м’ясо. З нього готуватися велика кількість самих різноманітних страв. Способи приготування також різноманітні. Найчастіше м’ясо запікається в духовці.

При запіканні воно не втрачає своїх корисних речовин, виходить смачним і ніжним. Щоб правильно приготувати запечене м’ясо потрібно знати яку частину туші краще всього використовувати. Свинина під сиром в духовці і з помідорами – це блюдо, яке готуватися найчастіше. Для такої страви підійде свинячий окіст, лопатка, корейка або грудинка. Готуватися воно просто і швидко, з використанням доступних інгредієнтів.

Рецепт №1. Свинина в клярі під фольгою

Нам буде потрібно:

  • b632910fd522dfc430fa48ce89362de2 Свинина в духовці з сиром і помідорами рецепт приготуванняСвинина (скибочки) – 9 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія соняшникова
  • Помідори – 2 шт.
  • Спеції
  • Свіжа зелень петрушки
  • Сир тв. – 150 гр.

Приготування:

Скибочки м’яса потрібно трошки відбити.

Збиваємо яйця з приправами, поступово всипаємо борошно і продовжуємо розмішувати до повної однорідності. Свинину поміщаємо в кляр і даємо постояти 2 години в холодному місці.

Після закінчення часу обсмажуємо шматочки м’яса, на олії.

Обсмажування м’яса додасть йому велику соковитість.

Деко закриваємо фольгою і розміщуємо на ньому смажені шматочки свинини.

Помідори промиваємо під водою і ріжемо тоненькими кружальцями, розподіляємо їх поверх свинини.

Помідори треба брати м’ясисті, стиглі і щільні, тоді вони додадуть страві соковитості.

 

Ріжемо дрібно зелень. Сир натираємо на тертці. Підготовлене блюдо засипаємо подрібненими інгредієнтами. Закриваємо фольгою і відправляємо запікатися на 20 хвилин при t 200°С.

Свинина в духовці з сиром і помідорами – це відмінний варіант для сімейної вечері або для святкового столу. Готуватися воно легко, а результат перевершує всі очікування. Мяско з ароматними приправами, свіжими овочами і сиром – страва з чудовим смаком.

Рецепт № 2. Свинина під анансовими колечками

Нам буде потрібно:

  • 103b6d5240af166c6134c72fa481d108 Свинина в духовці з сиром і помідорами рецепт приготуванняСвинина – 800 гр.
  • Ананаси консерв. – 1 бан.
  • Спеції
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир тв. – 100 гр.

Приготування:

Промиваємо під краном мяско й обсушуємо його паперовим рушником, нарізаємо скибочками 2 див. Кожен шматочок відбиваємо і приправляємо спеціями.

Щоб м’ясо вийшло ще смачніше, його можна попередньо замаринувати. Тоді в процесі готування відбувається незвичайне поєднання ароматів і смаків.

У форму для запікання викладаємо підготовлене м’ясо. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Помідори миємо й ріжемо тоненькими кружальцями.

Збираємо блюдо, укладаючи інгредієнти шарами м’ясо → цибулю → томати → кільця ананаса → сирна стружка. Перший і четвертий шар промазуємо майонезом.

Якщо у приготуванні ви використовуєте майонез висококалорійний, то його можна змішати з двома столовими ложками води, тоді готову страву не буде занадто жирним.

Підготовлене страва поміщаємо в духовку на півгодини при температурі 180°С. Повинна утворитися рум’яна сирна скоринка.

Свинину під помідорами і сиром подають з гарніром з картоплі або з макаронними виробами. Блюдо виходить смачним, ананас надає пікантну нотку солодощі.