Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способами

Один і той же шматок свинячого м’яса можна приготувати по-різному. Замаринувати зі спеціями і майонезом або запекти з томатами і часником – це справа смаку. В результаті завжди виходить ситне і смачне м’ясне блюдо.

М’ясо люблять всі. Свинина в особливій пошані на святковому столі. Її вибирають для шашлику, запікають слайсами або великим цілісним шматком. Швидко готується свинина в фользі в духовці. На столі таріль з рум’яними бочками і апетитною золотистою скоринкою виглядає приголомшливо смачно. Процес приготування вимагає часу, але смачна свинина в фользі, запечена в духовці, варто того.

Запікаємо ошийок

d2b22713c2d939eb37fab939e9b97dcb Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способамиГотуєтеся зустрічати гостей або просто вирішили побалувати сім’ю смачним обідом? Запечений в спеціях ошийок смачно і ситно нагодує всіх. Щоб приготувати страву, знадобиться зовсім небагато.

Сіль, перець, гілочка розмарину, олія, лавровий лист, майонез, 6 зубчиків часнику зроблять свою справу. Вони перетворять ошийок вагою 1 кг в дуже ароматне і смачне блюдо.

Гілочку розмарину можна замінити сушеними прянощами. Підійдуть для маринаду спеції на ваш смак. Головне, додавайте і пробуйте.

Для початку озброюємося ножем і робимо в шматку м’яса глибокі надрізи. Так, немов нарізаємо м’ясо на великі шматки, але чи не дорізати докінця. Такий спосіб дозволить м’яса рівномірно замаринуватися.

Приправляємо ошийок усіма спеціями, що є в нашому списку, і пропущеним через прес часником. Додаємо лавровий лист. Аромат поширюється по всій кухні. Але потрібно набратися терпіння.

d484aa54148f6d49a79b08a8e36f141e Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способамиШматок м’яса менше 1 кг, який буде маринуватися більше 60 хвилин можна не надрізати. Він і так промаринується достатньо.

Змащуємо шматок майонезом і ставимо в холодильник. Маринуватися він може від 2 до 12 годин. Можна робити це ще з вечора або приготувати маринад вранці. Але це необхідна частина рецепта. Тоді свинина в фользі в духовці вийде соковитою і дуже ніжною.

Через деякий час загортаємо ошийок свинячий у фольгу, змащену рослинним маслом. Випікаємо при різних температурах. Півгодини готуємо при 220 градусах, а потім ще 1 годину при 190.

Якщо любите скоринку, м’ясо потрібно злегка підсмажити. Для цього фольгу зверху надрізають і ставлять ошийок в духовку ще на 20 хвилин. Щоб отримати тушковане м’ясо, залишаємо його у фользі. Вийде соковита свинина у власному соку.

М’ясо по-італійськи

У кожної господині є свій секрет приготування м’яса в духовці. Цей рецепт свинини в фользі в італійських травах доводить, що готують його у багатьох країнах.

 

Він сподобається тим, хто любить дивувати рідних і друзів кулінарними шедеврами. А для цього знадобиться:

  • свиняча шия – 2 кг;9987f2e13a2b69ac2655e625b8ade616 Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способами
  • томати – 1/2 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • оливкова олія, сіль, суміш італійських трав.

Повторюємо процедуру з надрізами, але маринувати м’ясо не будемо. Нарізаємо кружечками помідори і часник. Викладаємо цільний шматок свинини в форму, выстеленную фольгою і змащену оливковою олією.

Свинина з овочами в італійських травах готується в глибокій жароміцної посудині.

Надрізи заповнюємо часником і томатами. Зверху свинина з овочами в олії теж посипається сіллю, перцем і спеціями. Обертаємо фольгою і випікаємо блюдо дві години при температурі 190 градусів.

Рецепт з родзинками і морквою

Свинина в фользі в духовці піддається різним кулінарних експериментів. Солодкий смак родзинок і морквини піде їй тільки на користь. Для цієї страви ми беремо вирізку вагою 1/2 кг. З додаткових інгредієнтів знадобиться:

  • мелений часник;92bb9acf1289f40299240c8b9ac228ba Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способами
  • морква – 2 шт;
  • родзинки – 30 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • оливкова олія, сіль, перець.

Будь рецепт свинини в духовці у фользі починається з промивання і обсушування м’яса. Потім шматок потрібно розрізати навпіл уздовж, немов робимо величезний м’ясної бутерброд.

Але до кінця не дорезаем. Відбиваємо з двох сторін і приправляємо. Всередину м’ясного шматка кладемо зварену до напівготовності моркву і промитий ізюм.

Родзинки ретельно промиваємо, а потім заливаємо теплою водою на 5 хвилин.

На змащений лист фольги викладаємо половину нарізаної кільцями цибулини. Зверху кладемо свинину і знову шар цибулі. Щоб запекти свинину в фользі в духовці, залишаємо на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Поради для запікання

Запекти свинину в духовці у фользі правильно допоможуть деякі секрети.

  • Допоможе смачно замаринувати м’ясо біле вино або лимонний сік з розведеним винним оцтом.012e5edbf5699c446d1a22868d7c1268 Свинина в фользі в духовці, запечена смачно різними способами
  • Щоб перевірити готовність свинини в духовці у фользі, її протикають довгим ножем. Якщо з’явився безбарвний сік, а ніж легко входить в м’якоть, свинина в духовці готова.
  • Маринувати м’ясо при кімнатній температурі можна не довше 3 годин. Якщо у вас немає можливості запекти свинину в духовці протягом півгодини, то краще перемістити м’ясо в холодильник.
  • Якщо вам здається, що м’ясо сухувато, змастіть фольгу свинячим жиром, але тільки несолоним. Потім вкладіть в неї заготівлю, завертайте і запікайте.

Подають блюдо з будь-якими гарнірами. Якщо намічається виключно «м’ясне застілля», рекомендується поставити на стіл соус і більше свіжих овочів. Свинина в фользі, запечена в духовці – це завжди безпрограшний варіант святкового частування.