Свинина в гірчиці, запечена в духовці по швидкому рецептом

Загрузка...

Свинина в гірчиці, запечена в духовці по швидкому рецептом. Любителі страв, зроблених в духовій шафі, обов’язково оцінять цей рецепт. Адже свинина з гірчицею в духовці — це дуже смачно! Сочнейшее м’ясо, приготоване без додаткового жиру, всі соки і аромати збережені ідеально — що може бути краще? Крім того, запечена в домашніх умовах буженина готується дуже швидко і легко. Вона значно смачніше магазинного і може тривалий час зберігатися в холодильнику.

Швидкий рецепт

Цей рецепт може бути чудовим виходом, якщо до вас раптово вирішили прийти родичі або друзі. М’ясо в гірчиці просочується моментально завдяки оцту у складі соусу і способом приготування. Тобто, його не потрібно залишати на годину-другу, щоб воно увібрало в себе аромат спецій. Можна відразу ж готувати та розміщувати свинину в духовку, і через годину-півтора у вас буде королівське гаряче блюдо.

На 4 дорослі порції нам знадобиться:

63f9e559131f717aa0ae45af8d997b54 Свинина в гірчиці, запечена в духовці по швидкому рецептом

 

  • свинина (бажано шия або верхня частина окосту) — 1-1,2 кг (можна більше, але час запікання збільшиться)
  • зубчики часнику — 10 шт. (можна більше)
  • спеції (паприка, гірчиця в зернах, чорний перець, хмелі-сунелі й інші для м’яса) — за бажанням

Важливо: якщо у вас не знайшлося великого шматка свинини — не біда. Можна скласти і щільно обернути фольгою окремі шматки. Пізніше ми спрессуем його так, щоб воно відмінно нарізалось «цілісної ковбаскою».

Етапи приготування

Щоб свинина в гірчиці вийшла дійсно соковитою, бажано, щоб вона була з жирком. Якщо такого шматка немає, то можна нарізати сало тоненькими (але не занадто) смужками і нашпигувати їм наше м’ясо.

  • М’ясо промити, очистити, підсушити. Кістки і чисту шкірку можна залишити, тільки потрібно простежити, щоб стирчать гострі частини не пошкодили наш конверт з фольги.9ff00363faad04fc1ae827db7c4062fc Свинина в гірчиці, запечена в духовці по швидкому рецептом
  • Очищаємо часник, дрібні зубчики використовуємо цілком, великі можна нарізати на часточки. На цьому ж етапі готуємо смужки сала для шпиговки, якщо це необхідно.
  • Тонким ножем (лезо шириною близько 1–1,5 см) проробляємо в м’ясі отвори і вставляємо в них шматочки сала і часнику.
  • Натираємо свинину сіллю, гірчицею і обвалюємо в спеціях.
  • Поміщаємо м’ясо на фольгу, робимо з неї герметичний (це важливо!) конверт.
  • Кладемо конверт на сковорідку з товстим дном, наливаємо на дно води на висоту близько 2 сантиметрів і відправляємо блюдо в дуже гарячу духовку. Бажаний режим — нижній нагрів, сковорода або деко з м’ясом повинні стояти на середньому ярусі. Температура запікання — близько +250°С.
  • В кінці процесу приготування м’ясо можна полити утворився соком, для цього необхідно розгорнути конверт з фольги..
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Лагман рецепт з фото

    З вдалим фінішем!

    Після того, як запечена у власному соку і спеціях свинина буде готова, її потрібно придавити пресом і дати їй охолонути — так вона буде легко нарезаться. Подавати можна з кашами, рисом, картоплею, спагеті і будь-яким соковитим овочевим салатом. Сік на дні сковорідки буде прекрасною основою для соусу. Відмінно: мінімум рухів тіла, і розкішний ситний обід готовий!

    Загрузка...