Свинина в медовому соусі в духовці — м’ясний делікатес для господині

Свинина – цариця нашого столу і способів запікання, варіння і смаження цього м’яса дуже багато. Спробуйте один раз запекти свинину в медовому соусі і це блюдо стане найулюбленішим на все життя.

Антрекот на кісточці в маринаді

Цей рецепт заслуговує пильної уваги з трьох причин – недорого, практично і смачно. Для нього краще всього підійде частина свинячої туші, яка називається антрекот. Для вечері на 4 людини потрібні наступні інгредієнти:

  • 700 гр. антрекотаa3fff143b7ed1a9092aa463df2b97350 Свинина в медовому соусі в духовці   мясний делікатес для господині
  • 100 гр. соєвого соусу
  • 50 гр. рідкого меду
  • 100 гр. сиру, типу «Російський»
  • перчик і сіль – за необхідності

Спосіб приготування:

М’ясо ріжемо на порційні шматочки, злегка відбиваємо. В окремому посуді з’єднуємо соєвий соус з рідким медом. Ретельно розмішуємо до однорідної консистенції і додаємо перчик. В медово-соєвий соус опускаємо шматки свинини, добре перемішуємо і відправляємо в холодне місце на 4-5 годин.

За цей час необхідно кілька разів перемішати наше м’ясо в мисці, це слід робити для того, щоб воно рівномірно просякло маринадом.

Включаємо духовку на 220-230 градусів, коли закінчився час для маринування. Поки вона нагрівається, займемося м’ясом: в деко настилаємо шар фольги і укладаємо мариноване в соусі м’ясо, солимо і закутуємо гарненько фольгою. У духовці воно повинно знаходитися 40 хвилин. Потім виймаємо, знімаємо верхній шар фольги і посипаємо тертим сиром. Для додання апетитною скоринки досить потримати ще 3-4 хвилини в духовці.

 

Більш складний рецепт – буженина

Складність приготування цієї страви полягає в тому, що свинина в медовому соусі в цьому варіанті готується цілісним шматком, а значить і часу на запікання знадобитися трохи більше.

Отже, нам необхідно:

  • 1 кг. філейної частини6595d6e11d4fd04dff0c06919d25119d Свинина в медовому соусі в духовці   мясний делікатес для господині
  • 6-7 зубчики часнику
  • 100 гр. соєвого соусу
  • 50 гр. меду
  • сіль, перець – за смаком

М’ясо миємо, обсушуємо рушником і робимо кілька неглибоких надрізів, які запихаємо шматочки часнику. Потім з обох сторін натираємо по черзі медом, а потім і соєвим соусом і ставимо в холодильник на 3 години. Після закінчення цього часу дістаємо з холодильника м’ясо в соусі, натираємо перцем і сіллю, поміщаємо в духовку, розігріту до 220 градусів на 60-70 хвилин.

Під час готування кілька разів дістаньте буженину з духовки і за допомогою ложки поливайте м’ясо соком, що виділився – воно буде більш соковитим. Як тільки м’ясо готове, його потрібно вийняти і остудити.

Перед подачею на стіл буженину слід порізати на тонкі скибочки, укласти на красиве блюдо і прикрасити. В якості гарніру до неї подається картопляне пюре, салати або гречка.

Приємного апетиту!