Свинина з апельсинами в духовці — страва на Новий рік або Різдво

Загрузка...

Святкове блюдо «Свинина з апельсинами в духовці» — порадуйте ваших домочадців на будь-які свята.

Рецепт перший – грецький

Для страви «Свинина з апельсинами в духовці» необхідно брати м’ясо свинини цілісним шматком і готувати його в духовій шафі у фользі. Інгредієнти для цього рецепта:

da327bb32ad70baa9d31dac293db7c61 Свинина з апельсинами в духовці   страва на Новий рік або Різдво

  • свинина – шматок на 1,2 — 1,5 кг.
  • апельсини – 4 шт.
  • лимони – 2 шт.
  • оливкова масло – 100 гр.
  • суміш з розмарину і чебрецю – 1 ст. ложка
  • часник – 4 зубчики
  • оливки – 300 гр.
  • сіль і перчик – по необхідності

Видавіть сік з одного лимона і одного апельсина в яку-небудь посуд, покладіть суміш з трав, дрібно порубаний часник і масло з оливок. М’ясо посоліть і поперчіть з усіх боків, укладете в глибоку миску, залийте маринадом з соку цитрусових, а зверху покладіть в один шар порізані на кружечки цитрусові (один апельсин відкладіть в сторону) і оливки, розрізані на дві частини. Через дві години увімкніть духовку на 200 градусів і займіться м’ясом: глибоку форму застелити фольгою таким чином, щоб можна було наше м’ясо накрити зверху тим же шматком фольги.

Потім покладіть м’ясо, полийте маринадом, зверху порізані цитрусові і оливки, закрийте фольгою і поставте в духовку. Там м’ясо повинно знаходитися 60 – 80 хвилин. По закінченні терміну запікання вийміть м’ясо, поріжте на порційні шматки, укладіть у форму шарами – м’ясо, гурток апельсина. Потім поставте в духовку і доведіть до готовності протягом 10 хвилин. Приготоване таким чином м’ясо з апельсинами в духовці має приємний аромат цитрусових, ніжний смак і соковиту м’якоть. Подається на стіл з гарніром з рису, салату, картоплі або овочів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Мигдальне печиво з начинкою лаймовою

Рецепт другий – м’ясо, нарізане на шматочки

Для страви «М’ясо з апельсинами в духовці» потрібно свинину порізати на порційні шматочки і тільки потім приступати до готування. Отже, вам необхідні:

 

dd85a885c5623a279d03e1a1d659d2fe Свинина з апельсинами в духовці   страва на Новий рік або Різдво

  • м’ясо свинини – 500 гр.
  • апельсини – 2 шт.
  • оливкова олія – 70 — 100 гр.
  • сіль, перець і спеції – за необхідності

М’ясо, порізане на порційні шматки, кладемо в миску, посипаємо сіллю, перцем і спеціями, поливаємо вичавленим соком з 1,5 апельсина і половиною порції оливкової олії. Тримати м’ясо в маринаді потрібно 4 години. Після цього включаємо духовку на 190 градусів, а свинину віджимаємо і прижариваем на сковороді до утворення підсмаженої корки на обох сторонах шматка, вливаємо туди ж маринад і тушкуємо протягом 5 хвилин. У підготовлену форму викладаємо шматочки свинини, між ними пристроюємо гуртки одного цитрусового (шкірку з нього можна зняти) і заливаємо маринадом, використаним при гасінні м’яса.

Якщо бачите, що його недостатньо, додайте трохи води.

Форму поставте в духовку і запікайте протягом 40 хвилин.

Приготовлена в такій манері свинина з апельсинами в духовці виходить ситним і приємним на смак стравою. Подається на стіл з будь-яким гарніром, але специфічний смак страви більш проявиться з картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Загрузка...