Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування

Свинина з картоплею в духовці – це смачне блюдо, не вимагає дорогих продуктів і багато часу. Кожна господиня має свій власний рецепт приготування смачного м’яса з сиром, в якому є незвичайна родзинка. При приготуванні такої страви всі складові блюдо прості, але в поєднанні виходить незвичайний смак, який радує і дивує рідних і близьких.

Рецепт № 1. Свинина з сиром і грибами

Нам знадобитися:

  • М’ясо свинини для відбивних – 500 гр.0f3eb768c9470b7e6c676824c1895f49 Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування
  • Гриби (мариновані або свіжоморожені) – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Майонез
  • Спеції

Приготування:

Свинину ріжемо на порційні шматочки і кожен гарненько відбиваємо молоточком. Відбитий шматочок промазуємо майонезом, посипаємо спеціями і даємо трошки промаринуватися.

Рекомендується при отбивании м’ясо обернути плівкою і відбивати тупою стороною кухонного молоточка. Таке відбивання не зашкодить волокна свинини.

Чистимо і нарізаємо кільцями цибулю. Подрібнюємо гриби і прибираємо зайву рідину. Помідори нарізаємо тонкими слайсами. Сир натираємо на тертці.

У підготовлену форму укладаємо підготовлене м’ясо. Потім шарами розміщуємо інші інгредієнти: цибуля, гриби, помідори, сир. Кожен шар трошки змащуємо майонезом.

Підготовлене страва запікаємо в нагрітій до 180°C духовці приблизно 40 хвилин. Готовність перевіряємо красивою сирній скоринці.

Підсумок приготування – ситна і смачна страва. Воно ідеально підійде на домашній вечерю або для будь-якого торжества. М’ясо виходить соковитим і надзвичайно смачним. Подавати таку страву можна на листочках салату овочами або будь-яким гарніром.

Рецепт № 2. З сиром і картоплею

Нам знадобиться:

  • Філе свинини – 1 кг4449ba999ff2b0479d2161e4045a6ce3 Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Мало рослинне
  • Спеції
  • Приготування:

    М’ясо миємо й нарізаємо на невеликі шматки. Злегка відбиваємо кухонним молоточком.

    В малої ємності змішуємо майонез і приправу, все перемішуємо. Отриманим соусом обмазуємо свинину в обох сторін.

    Підготовлене мяско поміщаємо в змащену маслом форму. Даємо відпочити близько 20 хвилин, щоб м’ясо добре добре просочилося.

    Миємо та очищаємо овочі. Цибулю і картоплю нарізаємо тоненькою соломкою і трішки солимо.

    На кожен порційний шматочок свинини викладаємо полуколечки лука, а зверху – картопляну соломку. Кожна порція формується окремо.

    Зверху все змащуємо майонезом, додаємо трохи спецій.

    Ставимо деко в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин.

    Рекомендовано закрити блюдо кулінарної фольгою, щоб м’ясо не втратило соковитість.

     

    Тим часом натираємо сир і посипаємо запечене м’ясо. Повертаємо блюдо назад в духовку і даємо сиру розтектися по всіх порціях. Це займе приблизно 3 хвилинки.

    Готову страву подаємо зі свіжими або консервованими овочами. Страва виходить надзвичайно смачною, ситною і соковитим.

    Рецепт № 3. З сиром і ананасами

    Інгредієнти:

    • Свинина – 500 гр.15598a36cb3b3828e37ff9861cbaf95d Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування
    • Сир – 200 гр.
    • Ананаси консервовані – 1 банку
    • Спеції.

    Приготування:

    Свинину ріжемо на шматочки і легенько відбиваємо кухонним молоточком. Кожен шматок натираємо спеціями.

    Натираємо на тертці сир.

    Порційні шматки викладаємо на деко. Зверху розміщуємо шматочки ананаса і посипаємо все тертим сиром.

    Страву можна посипати зверху сиром, а можна сир з’єднати з майонезом, вершками або сметаною, спеціями, отриманим соусом змастити поверхню страви.

    Поміщаємо підготовлене страву в духовку при t 180°С на сорок хвилин. Приготовлене страву викладаємо порційно і посипаємо свіжою зеленню. Подавати можна з відварною картоплею.

    Рецепт № 4. З плавленим сиром і чорносливом

    Нам буде потрібно:

    • Філе свинини – 0,5 кг.2a3ac39896cb268d821f6aa552b33935 Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування
    • Чорнослив – 300 гр.
    • Раст. масло
    • Гриби печериці – 300 гр.
    • Спеції
    • Плавлений сир.
    • Майонез

    Приготування:

    Подрібнюємо гриби і смажимо на сковорідці. Додаємо спеції і доводимо їх до готовності.

    Чорнослив моєму і заливаємо окропом. Даємо час для набухання на 20 хвилин. Потім зливаємо воду, з допомогою паперового рушника прибираємо зайву вологу і дрібненько нарізаємо.

    Філе промиваємо, нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо з обох сторін посипаємо спеціями.

    У змащену маслом форму перекладаємо відбите філе, чорнослив, обсмажені гриби. Зверху посипаємо натертим плавленим сирком. Обмазуємо блюдо майонезом.

    Якщо ви боїтеся, що м’ясо вийде сухим, то можна на дно форми влити трохи бульйону.

    Розігріваємо духовку до 180°С. Поміщаємо туди форму і запікаємо приблизно пів годинки. У результаті повинна вийти рум’яна кірочка з сиру.

    М’ясо з сиром і майонезом в духовці – це смачне блюдо, яке просто і швидко готується. Існує безліч найрізноманітніших варіантів приготування свинини в духовці з сиром. Кожна господиня додає свою пікантну нотку, що дозволяє рецептом стати вишуканим і ексклюзивним. Якщо додати ананаси, чорнослив або горіхи, то страва вийде більш урочистим з незвичайним смаком.